Balkan Ninnisi Bölüm 5 - Büyük Kapışma...

  Büyük Kapışma

Süleyman'ın Dürüstlüğünün, Ertan ve Jovanka'nın sabrının sınanacağı bir bölüm. deli deliyi dakkada bulur hesabı!..

ÜSKÜP TÜRK ÇARŞISI YENİ AĞASINI SEÇİYOR!

  • Aslında yok öyle bir şey. tamamen Zübeyir dedenin oğlunu eskisi gibi dürüst, akıllı ve ağırbaşlı bir adam haline getirmek için kurduğu bir plan. Süleyman'ın Makedonları gizlemek için zincir ettiği yalanların sayısı bini aşınca Zübeyir dede de daha fazla dayanamayıp bir plan yapıyor. ama bunun bir evveliyatı var tabi. Daniel Son zamanlarda Tahir ailesiyle fazla içli dışlı yaşıyor ve bu durum Süleyman ve Elena başta olmak üzere iki tarafı da çıldırtıyor. olaylar Tahirgillerin kapı komşusu MOBESE Halime'nin bayram ziyareti ile daha da katmerlenip Süleyman ve Daniel'i ağalık yarışında karşı karşıya getiriyor! 
  • Süleyman Türk misafirleri bayram ziyaretinde ağırlarken bir anda ortaya çıkan Daniel bir çuval inciri berbat etti desem yanlış olmaz! Türklerin diline sakız olmamak için Makedonları Türk gibi tanıtan ustamız bununla yalana çağ atlatıyor diyebiliriz! Halime ve kuyruklarının muhabbetlerine şahit olan Zübeyir dede de, oğlunu yeniden fabrika ayarlarına döndürmek için Üsküp Türk Çarşısı'nın sevilen ve sayılan ismi Mendo Ağa ile kafa kafaya verip bir plan hazırlıyor. 
  • Plana göre Mendo ağa çarşı ağalığını Süleyman'a devredecek ve aradan çekilecekti. ancak son dakikada çarşı esnafının Daniel ile tanışması, Süleyman'ın satrançta Daniel'e Mat olması ve ardından gelen olaylar yeni bir maceranın fitilini ateşleyecek, Daniel hiç yoktan çarşı ağası olmak için karısıyla birlikte kolları sıvayacaktı! 
  • Ağanın ağalığı devir haberini duyar duymaz tek aday olarak zafer kutlamalarına başlayan Süleyman usta bir bilinmezliğe doğru giden yolda ilk adımını atmış oldu. ağalığa ikinci talip olarak Daniel çarşı ahalisi tarafından aday gösterildi ve bu durum Süleyman'a kafayı yedirtmeye yetti de arttı bile! Daniel'in esnaf tarafından ilgiyle karşılanması, esnafın onu aday göstermesi ve Mendo ağanın bu iş iki başlı olmaz sözüyle başlayan çalkantılı sürecin bir ucu da kadınlar cephesine yansıyacak, Neriman ve Elena da kocaları gibi amansız bir mücadeleye girecekti. 
  • Hanımlar Halime'nin gazıyla Kaymaçina hazırlıklarına girişip ağanın gözünde puan toplamaya çabalarken erler de çarşıda esnafı yoklamayı sürdürüyor, adaylık konusunda bir çeşit temayül yoklaması yapıyordu . bir an için ibre Daniel'i göstermeye başlasa da işin aslı herkes evde toplanıp gerçekler ortaya çıkınca anlaşılacak, Süleyman yeniden eski dürüst, babacan ve aklı başında Süleyman olarak ailesine yol göstermeye devam edecekti. 
  • Mendo ağa bütün ahaliyi ve adayları Tahirgillerin konağına topladı. bu noktada Süleyman kendi kendiyle kavga eder hale gelse de o da yeni ağayı duymak için oldukça heyecanlıydı ve sonunda o büyük an gelip çatmıştı! ahali ağzından çıkacak kelimeye bakarken Mendo ağa yeni çarşı ağasının Süleyman olduğunu ilan etti! tabi peşine de Zübeyir dedenin oğlunun alnına kondurduğu öpücük. çünkü Süleyman Daniel ve ailesinin gerçek kimliklerini açıklamıştı ve vicdanı oldukça rahatlamıştı. sonrasında ağalar da aslında tüm bunların oyun olduğunu, Mendo'nun ağalığı vermek istemediğini açıklayınca herkes yeniden huzura kavuşmuş ve mutlu olmuştu. 

JOVANKA VE PAVEL SETTE, ERTAN KRİZLERDE!
  • En başından beri kızın konağı terk etmesini isteyip şimdi aynı kızın tek para bulma ümidini yok eden Ertan'ın amacını anlayan beri gelsin! geçtiğimiz bölüm yaptıkları oyuncu mülakatından sonra işi kapan ve Jovanka ile karşılıklı oynama şansına erişen Pavel, bu kez de Ertan'ın kıskançlık ve sabotajlarıyla yeni bir sarmalın içine düşecek, Ertan da Pavel sayesinde kodeslere düşecek!
  • Jovanka'yı Pavel'den fazlasıyla kıskanan acemi aşık ilk olarak dizinin tanıtımının çekimlerini baltalamaya karar verdi. okuma provasını sabote etmeler, sürekli partnerlere müdahale etmeler falan. çocuklar kaçıyor Ertan kovalıyor. onlar huzur istiyor, Ertan zıddını yapıyor. bu plan eninde sonunda işe yaramayınca B Planı olarak kızı kediyle korkutmak devreye giriyor. Gülbahar'dan aldığı akılla kıza kendi gösteren Ertan zavallının bayılmasına ve travmalarının ortaya çıkmasına sebep oldu.
  • C ve son plan olarak sette gürültülü bir biçimde karpuz satmayı, daha doğrusu Luran ve Mustafa'ya sattırmayı düşünen Ertan hiç hesaplamadığı bir olayın göbeğine Jovanka ile birlikte düşecek, Pavel'in şikayeti üzerine gelen polisler ikiliyi çalıntı minibüs kullanmaktan içeri alacaktı. ancak Ertan burada da paçayı ve kızı kurtarmayı becermişti. çünkü minibüsün Jovanka'nın üzerine olduğunu iddia ederek onu da kendisiyle birlikte kodese tıktırmayı başarmıştı. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti