Balkan Ninnisi Bölüm 6 - Bitişler Başlangıçlar...

  Bitişler Başlangıçlar

bu bölüm bitişler ve başlangıçlar, gidişler ve kalışlar bizimle. Tahir ailesi tapu taramasının sonucuyla şoke olurken, Ertan ve Jovanka yeni bir maceraya yelken açıyor. 


ŞARKILI TÜRKÜLÜ KAHVALTI HAZIRLIĞI! 

  • Tahir ailesi için tapu taramasının sonucu o kadar net, o kadar belliydi ki Neriman başta olmak üzere tüm aile Makedon tarafının konaktan kovulacağı konusunda hemfikirdi. o kadar ki Neriman sırf Makedonlara güzel bir veda yemeği düzenlemek için kolları sıvadı ve kızçeleriyle birlikte börek hazırlığına girişti. hatta bu hazırlığa mutluluktan ağzı kulaklarında olan Süleyman da iştirak etti. ancak bilmedikleri iki şeyden biri kahvaltı masasında, öbürü de Zübeyir dedenin kafasının altında pusuya yatacak, aileler bir kez daha şok geçirecekti!
  • Süleyman ısrarla ve heyecanla Jovanka'nın oynaması gereken diziden ne zaman bölüm parasını alacağını sorup duruyor. ancak kızçem bu konuyu daha önce Ertan ile konuşmadığından oldukça zor bir pozisyona düşüyor. aileler meraklı, Jovanka zor durumda! ancak Ertan beyden yine bir ses seda yok! zavallım söylemekle Ertan'ı beklemek arasında git gel yapıyor ancak daha fazla kaçacak deliği kalmayınca da bombayı patlatıyor!
  • evet en nihayet Jovanka dizi konusuyla alakalı gerçekleri itiraf etti ve iki aile ilk olarak burada bir inmeye maruz kaldı. bizimkiler duruma bir anlam veremezken Elena da yan gözle kızını süzüyor, işin neden iptal olduğunu anlamaya çalışıyordu. 

KAÇAK AĞABEY ZAFER MEMLEKETTE!!
  • Daha önceki bölümler bir çok kez adı geçen, ancak kendisini hiç görmediğimiz kaçak ağabey Zafer ilk defa bu bölüm kanlı canlı ortaya çıkıyor! evden kaçmak için fırsat kollayan ve zor da olsa Neriman sultandan kurtulmayı başaran Ayşen'in bu gizeminin sırrı abisiyle buluşmaya gidince ortaya çıktı. annesinin böreklerinden de götüren Ayşen ile Zafer'in karşılaşması hem duygu, hem de gizem doluydu. acaba bu adam durduk yere neden böyle çatkapı ortaya çıkmıştı?
  • Zafer hanımını uzaklarda bırakıp Üsküp'e gelmiş, ancak Ayşen'den başka görüştüğü kimse yok. belli ki ortaya çıkmaktan çekiniyor ve kardeşini muhaberat için görevlendiriyor. Ayşen'in telkinlerine bakılacak olursa Zafer de evine, yurduna dönmeye, anasını  dayısının elini öpüp helallik almaya istekli. ancak doğru zaman ne zaman? onu bulmakta zorlanıyor! bakalım kaçak ağabey dik duruşu ve olağanca kararlılığıyla kolunda hanımıyla evine dönmeyi becerebilecek mi?

BALKAN CEHENNEMİNE HOŞGELDİNİZ!
  • ilk andan beri Makedonların konaktan gideceğine kendini inandıran Süleyman için bu bölüm büyük bir şok ve kararsızlık hali zuhur ediyor. börekli masanın etrafında toplanan ailelerin kadınları konaktan kim gidecek iddiasına tutuşmuşken Süleyman o kadar kendinden ve olacaklardan emin konuştu ki, babasına tapunun halini ahvalini sormak aklına dahi gelmedi. 
  • her zamanki konak kavgası tüm hızıyla büyürken bağrış çağırışlarla kapının önüne kadar gelen aileleri Zübeyir dedenin masaya vurması ile çıkan ses ürkütüp durdurdu. burada önemli bir detay vardı ki, Zübeyir dede tapunun gerçekliğinin en başından beri farkındaymış ve bunu bizimkilere hiç anlatmamış. 
  • dedemizin fikrince bu iki taban tabana zıt aileyi kader bu evde buluşturmuştu ve bunu engellemenin herhangi bir yolu yoktu. bu sırada tapunun gerçekliğini  öğrenen Süleyman ise tüm inanmışlığı ve umutları çöpe atarak Makedon ailenin konaklarında kalmak durumunda kalacak olmalarını hazmedememişti. peki şimdi ne olacaktı? çarşıda itibarını ve saygınlığını güç bela toparlayan Küfteci Sülüman pes mi edecekti?
  • daha önce kız kardeşinin yaptığına benzer bir taktikle eve bir not bırakıp ( Neriman göz önünde çekip gitmişti? ) evi terk eden ustamız Makedonlar o evde ise ben yokum diyerek belirsizliğe doğru önemli bir yolculuğa çıktı.  dayosunun bıraktığı notu görüp anasından dayosunun gittiğini öğrenen Ertan ise durumdan en fazla etkilenen isim oldu. zira babasının vefatı, üstüne abisinin yokluğu ve şimdi dayısının gidişi onu bir hayli üzmüş ve yıkmıştı. 

ERTAN FM YAYIN ALANINI GENİŞLETİYOR!
  • ilk bölümlerde Süleyman'ın gazabına uğrayan, ancak sonradan sonraya kendini benimseten şirin, mütevazı radyo istasyonumuz artık büyüyor ve tüm Üsküp'e yayın yapmaya başlıyor! Ertan'ın kedi olalı bir fare yakaladı dedirten türdeki bu fikri hem para kazandıracak, hem de inatçı keçileri bir araya getirip inatlarını kırma misyonu üstlenecekti. 
  • Zübeyir dededen fikir alan Ertan, başladığı yere, yani radyonun doğduğu yere geri dönüp bu sefer işleri büyütmeye karar verdi. geniş bir yayın alanı, arka planda şehir ışıkları ve konforlu yayın donanımıyla yeni radyo Tahir ailesi ve Makedon dünürleri bir mikrofonda buluşturmaya başladı. 
  • Ertan ve Jovanka için aile büyüklerini yayına katılmaya ikna etmek bir hayli zor oldu. Elena bizim orada işimiz yok derken Neriman da biz yapabilir miyiz meyanında soru işaretleri taşıyordu. ancak bu yayın hem kültürleri birleştirmesi, hem de aileleri yumuşatması nedeniyle zor da olsa ana kraliçeler tarafından kabul gördü. umarız mikrofonlar artık güzel sözler söylemek için açılır da, en azından şu birlikte geçecek günler güzelleşir...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti