Balkan Ninnisi Bölüm 7 - Kısmet A.Ş.

 Kısmet A.Ş.

Bu Bölüm komedi curcuna ve ekstrem bir arada! bu bölüm yeğenini yola getirmek için uğraş veren Süleyman'ın yaptıkları iki aileyi topyekûn zora sokuyor!

ERTAN VE JOVANKA HABERLERDE! SÜLEYMAN'IN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU!

  • Geçtiğimiz bölüm yaşanan tapu gerginliğinin Süleyman ve Neriman üzerinde bıraktığı etki herkesin malumu. bölüm sonunda Süleyman konağı  bir hışımla terk etmiş, kimseye de nereye gittiğini söylememişti. bu bölüm bu gidişin fazla uzun sürmeyeceği anlaşılıyor. zira Süleyman Ertan ve Jovanka'yı hiç olmayacak bir pozisyonda televizyonda görüyor! 
  • Süleyman ateşini almış Taşköprü'ye doğru yola çıkarken Ertan ve Jovanka da Üsküp halkının ilgili bakışları arasında ancak bu bakışlara bir anlam veremeyerek dolaşıyordu. ikili bu duruma bir anlam vermeye uğraşırken Taşköprü Süleyman'ın narasıyla sallandı ve ortalığı karıştıran olaylar silsilesinin ilk adımı burada atılmış oldu! 
  • Süleyman'ın çığlığı ile uyanan Ertan Jovanka'yı da yanına alarak köprünün Makedon tarafına doğru depar atarak canını zor kurtardı. Süleyman televizyonda gördüklerinden ötürü kızgın, ancak çocuğu sakince yanına çekmeye de uğraşıyor. Ertan dayısının Makedon tarafına karşı özel bir antipati beslediğini de bildiğinden bu durumdan faydalanmaya kalkıştıysa da başarılı olamadı ve ikiliyi yanına çeken taraf Süleyman oldu.
  • Süleyman Ertan ve Jovanka'yı olanca hızıyla konağa götürürken ağzından her türlü laf çıktı, ancak neden böyle davrandığı çıkmadı! bu sırada konakta neşe içinde çay saati yapan ahali de ustamızı orada sinirli bir biçimde görünce şaşkınlığını gizleyemedi tabi. ahali bu hiddetin sebebini anlamaya çalışırken hiddeti doğuran sebep Maria'nın telefonundan çıktı! televizyonda yayınlanan haberin görüntüsünü bulan Maria haberi herkese izletmişti!
  • bu durumun Arif'in halt yemesi olduğunu sonradan öğrenen ahali ilk etapta Süleyman'ı sakinleştirmeye ve Ertan'a zarar vermesini engellemeye çalıştı. bu noktada ayrı bir başlık açmak lazım gelir çünkü dayı yeğenin konuşması sonrası Ertan'ı oldukça büyük sürprizler peşi sıra bekleyecek ve bölüme adını veren şebeke çalışmaya başlayacaktı!

DAYIDAN YEĞENE TEHDİT! KISMET A.Ş. YOLA ÇIKTI GELİYOR!
  • şimdiye kadar yaptıkları, yaşadıkları ve yaşattıkları yüzünden hem konakta, hem de çevrede mimlenen Ertan bu kez yaş tahtaya bastı. Süleyman dükkana müşteri gelmemesi ve çarşıda verdiği selamın alınmamasından şikayetle Ertan'ı karşısına alıp açık açık konuşmaya başladı. Ertan şayet bu olayların düğümünü çözemezse Süleyman radyoculuğu ona yasak edecek ve köfteci dükkanının başına geçirecekti. ancak bizim oğlanın buna razı gelmeye niyeti yok! 
  • tüm bunlar olurken kurnaz Süleyman'ın kafasında bambaşka tilkiler de dolanıyormuş meğer! Ertan'ın ancak evlenirse bu kötü olaylar yumağından kurtulabileceğini düşünen ustamız öyle birini çağırdı ki, elinden uçan bekar da kaçan bekar da kurtulamaz! bu kişi kim mi? Güldaniye hala!
  • Güldaniye sağlam çöpçatanlardan ve hiç bir bekarın bekar kalmasına eyvallahı yok. daha konağa ilk adım attığı andan itibaren evin bekarlarını sıraya dizen Güldaniye, Ertan başta olmak üzere tüm bekarların koluna birin takmaya niyetlendi. ancak Ertan için bunu yapması pek de kolay olmadı. 
  • yeğeni için test sürüşlerine başlayan Kısmet A.Ş., ilk olarak onu mahalledeki gelinlikçiye, oradan da Kadın kuaförüne götürdü. maksat oradaki güzel kızlarla oğlanın arasını yapmaktı. ancak Neriman'ın benzer denemesindeki başarısızlığını burada tekrar eden Ertan kadının başını daha o an ağrıtmaya yetti de arttı bile. 
  • konakta herkesin birer umutsuz vaka olduğuna kanaat getiren hala Ertan'ı nasıl biriyle baş göz  edebileceğini düşünmeye ve evdekilerle holding patroniçesi edasıyla toplantılar düzenlemeye başladı. Neriman kadının bu hal ve tavırlarına içten içe sinirlense de eşimin ablası diyerek susmaya çalışıyor, ne kadar başarılı olabildiği ise merak konusu halini almaya başlıyordu. 
  • hala toplantılarının son ayağında evde bir Balkan âdeti olan Tıraş gecesi düzenlenmesi kararı çıktı. buna en çok sevinen de Gülbahar oldu kanısındayız zira daha önceki gecede Ertan'ın kesesinden Jovanka'nın bilekliğinin çıkması Gülbahar ve Neriman başta olmak üzere herkesi şoke etmiş, tüm bu olayların başlangıcı da bu olmuştu. 
  • kırmızı kese yine sahnede! bu kez bilekliği keseye kendi rızasıyla koyan Jovanka, keseler erkeklerin önüne atıldığında Ertan'ın bilekliğin ona ait olduğunu söylemesini bekledi. ancak burada bir tutukluk yaşandı ve Ertan bunu itiraf etmekten çekindi. 

KAÇAK ABİ ZAFER İÇİN BÜYÜK YÜZLEŞME!
  • Geçtiğimiz bölümlerde Ayşen ile olan muhabbetinden bahsettiğimiz kaçak abi Zafer de televizyondaki yalan haberi görenlerden biriydi. tüm bunların üstüne Ertan'ın karşısına çıkmayı nasıl göze alabildiği meçhul ancak bu çıkış hiç de iyi olmadı! daha önce kardeşi vasıtasıyla konaktan haber alan Zafer bu bölüm Ertan'ın arkadaşı Mustafa'dan olur almaya niyetlendi, ancak başarılı olamadı. Mustafa Zafer'in gidişinin Ertan'da bıraktığı olumsuz etkileri yakından görmüş ve hissetmiş biri olarak Zafer ile görüşmesinin doğru olmayacağına kanaat getirerek kaçak abiyi yanından uzaklaştırdı. 
  • Zafer için artık ne olacaksa şimdi olsun demenin vakti gelmiş olacak ki, Ertan'ı yolda tek başına yürürken buldu ve artık kardeşlerinden, ailesinden ve sevdiklerinden uzak kalmak istemediğine dair çocuğu telkin etmeye çalıştı, ancak bu çaba da sonuçsuz kaldı. Ertan aşk konusunda abisine benzemeyeceğini, onun gibi sevdiklerini bırakıp gitmeyeceğini iddia ettiyse de Jovanka ile girdiği yol bunun tam tersini söyler nitelikte. 
VARDAR FM'İN KURTULUŞU TÜRK ÇARŞISINDA!
  • Süleyman'ın radyoyu bırak köfteci ol tehditlerinin ardından hem radyoyu büyütmek, hem de dayısının ve ailesinin itibarını yeniden canlandırmak için harekete geçen Ertan ve ekibi, ilk iş radyoya çarşıdan reklam ve sponsor alarak gelir elde etmeyi ve bu geliri işleri düzene sokmakta kullanmaya karar verdi. ancak Ertan ve havarileri için bunu başarmak pek de kolay olmadı ve işin içine Jovanka ile Gülbahar girdi.
  • yaşanan ve duyulanlardan ötürü rahatsız olan çarşı esnafı Ertan'ın radyosuna Reklam vermeye imtina ettikleri gibi sürekli durumu çocuğun yüzüne vurup onu rencide ediyordu.  çıktığı bu kutlu yolda Ertan, Arif, Luran ve Mustafa dörtlüsünün ayağına sürekli taş değince Gülbahar ve Jovanka çareyi araya girerek işleri daha fazla batmaktan kurtarmakta buldu. 
  • aklını ve zekasını bir kez daha konuşturan Makedon güzeli, bir değişiklik yaparak Zübeyir dededen destek istemeye karar verdi. yanına gittiğinde yarım kaldığını öğrendiği bir radyo tiyatrosunu bizimkiler yerinden canlandıracak, kapanan radyoda öğrenilemeyen sonu burada dile getireceklerdi. başarılı bir PR çalışmasının ardından tüm çarşı ahalisi ve Üsküplüler radyonun başında yerini aldı. bu Kuzey Makedonya Türklerini tutkal gibi birleştiren, Türkün Türk'ten başka dostu yoktur sözünü bir kez daha kanıtlayan bir yayın oldu....


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi