Balkan Ninnisi Bölüm 8 - İçimde Yangın...

  İçimde Yangın

Herkesin içimde yangın dediği şeyler vardır. Hayatımın Günlüğü - 1 bugün bunun en can yakanını anlatacak sizlere...


ERTAN ÜZGÜN JOVANKA PERİŞAN! TIRAŞ GECESİ TAM BİR HÜSRAN!

  • Geçtiğimiz bölüm konağa düşen yıldırım şeklinde hem konağı, hem de Tahir ailesinin huzurunu berbat eden Güldaniye Ertan'ı evlendirmek konusunda Neriman ile kıyasıya bir mücadeleye girmiş, bu mücadelede risk alarak konakta tıraş gecesi düzenlemeye karar vermişti. bu bölüm bu tıraş gecesinin olumsuz yansımaları hem Ertan ve Jovanka'yı, hem de Güldaniye'yi kendini hesaba çekmeye zorluyor!
  • Geçtiğimiz bölüm yaşanan kese macerası Ertan'ın aleyhine dönmeye başlamış, kırmızı keseden Jovanka'nın bilekliği çıkmıştı. ancak bu kez bileklik sahibi tarafından rızalı konmuştu ve bu durum Jovanka ile Gülbahar'ı, Ertan ile de Jovanka'yı karşı karşıya getirecek, bu kez değil Üsküp, Makedonya aşıklara dar gelecekti.
  • Ertan'ın bu yaptığı iş değil! kesede bilekliği gördüğü halde bu konuda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan oğlan sırf Jovanka ile olan ilişkisi abisininkine benzemesin diye kesenin boş olduğunu söyleyip oyundan çekildi! tabi bu durum zaten kalbi hassas olan Jovanka'nın oldukça ağırına gitti. Ertan'ın kesenin boş olduğunu söylediği anlarda hem Jovanka'nın, hem de Gülbahar'ın şaşkınlığını görmeliydiniz. 

ERTAN VE MUSTAFA AYRI YERDE, GÜLBAHAR VE JOVANKA AYRI YERDE. AMA DERTLER AYNI!
  • uzun zamandır bir şeylerin peşinden koşan ve sürekli kendini salak gibi hisseden Gülbahar için bu bölüm sır perdesi aralandı. kızçe Jovanka'nın Ertan'ı sevdiğini bizzat onun ağzından dökülen hisli, ama bir o kadar da duygulu kelimeler sayesinde öğrendi. Jovanka Ertan'ın onu cidden sevdiğini sandığını, ancak yanıldığını iki göz iki çeşme bir vaziyette en yakın arkadaşına anlatırken Gülbahar da onu aynı duygu yoğunluğu içinde dinliyor, en kadim dostuyla beraber dertleniyordu. 
  • kızlar dertlerine yanarken oğlanlar da radyoda birbirini yemekle meşgul.  Mustafa'nın yapma etme git açık açık konuş uyarılarına rağmen bırakın konuşmayı, tıraş gecesini sabote eden Ertan bu yaptıklarıyla bir de Mustafa'dan okkalı bir tokat yedi. bu tokat onu kendine getirdi mi bilinmez ama Mustafa'nın bir seri olayın hıncını çocuktan çıkarmasını sağladı dersem abartmış olmam.
  • Ertan abisini gördüğü ilk günden itibaren kaderinin ona benzeyip ailesini yüz üstü bırakmaktan fazlaca korkuyor ve tüm bunları bu korkusundan sebep yapıyor. ancak Jovanka'nın da kalbi kırılmış bir kere. bir daha aynı sevgiye atacak mı?!

MAKEDON GÜZELİ İÇİN YOL AYRIMI! GİTSİN Mİ, KALSIN MI?!
  • Son zamanlarda sevginin gerçek anlamını arayan bunu sorulması gereken en son kişi olan anasına sorup, üstüne makul ve mantıklı bir yanıt alamayan Jovanka gemileri yakıp Makedonya'yı terk etmeye karar veriyor! bunun ilk ve son olarak Gülbahar'a açıklayan Makedon güzeli, Ertan'a olan tüm kızgınlık ve kırgınlığının bu şekilde geçeceğine inanıyor. ancak Ertan da çaresiz! özür dilemeyi bile başaramamış ve Jovanka'nın en azından dostluğunu yeniden kazanmak için var gücüyle çırpınıyor. 
  • aslında bu durumdan haberdar olan biri daha var. Zafer! gitmeden evvel bir kez de kaçak abi ile görüşmeye giden kızımız, ondan bir kere daha düşün tavsiyesi duydu, ancak onun bu kararından dönmeye hiç mi hiç niyeti yok. eşyalar toplanmış Jovanka ile birlikte.konaktakilerin kendisi engelleme olasılığına karşı sessiz ve derinden uzaklaşmayı tercih eden kızımız bavulunu hazırlayıp kendisini Viyana'ya götürecek olan otobüsün kalkacağı otogara doğru yola çıktı. 
  • ancak bu yolda yalnız değildi. Ertan da olanları ve kızın gideceğini öğrenip peşi sıra otogara doğru sağlam bir depar attıysa da kızımızı taşıyacak otobüs çoktan kalkmıştı bile! Ertan hayatının en salakça davranışını bu bölüm sergilemiş, sonuçta annesinden sonra en değer verdiği kadınlardan birini kaybetmişti. bakalım önümüzdeki bölümler bize neler gösterecek?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti