Balkan Ninnisi Bölüm 9 - Balkan Dağları...

 Balkan Dağları...

Balkan Dağları yuttu mu koca adamları?! Süleyman dayo ve daltonlarının maceraları bütün Üsküp'ü birbirine katacak! 

KONAĞIN ERLERİ KAYIP, KONAK HALKI AYAKTA!

  • Geçtiğimiz bölümün burada anlatmadığımız konularından biri de konak elden gitmesin diye düşünen Süleyman Aga'nın köfteci dükkanına ortak ettiği Daniel ve çalçene Arif ile birlikte konaktan yaka paça kovulmasıydı. bu bölüm pejmürde ve pespaye bir halde bulduğumuz üç ahbap çavuşlar bir Makedon düğününün ortasına düşecek, köprünün Makedon tarafı ayaklanacak ve başka büyük sürprizler de peşi sıra koşarak gelecek! 
  • geçtiğimiz bölüm konaktan kovulan erkekler Üsküp'ün ormanlarında başladıkları kamp macerasına bu bölüm aynı ormanın derinliklerinde kaybolarak devam ediyor. cep telefonları cevap vermeyen erkeklerin telaşına düşen kadın kısmı ise soluğu polis merkezinde alıyor! ancak bu soluk aniden kesiliyor, zira polis kaybolmanın üzerinden 48 saat geçmeden aramaya başlayamayacaklarını Neriman ve Elena'ya salık veriyor. 
  • tüm ısrarlara ve çabalara rağmen prosedürü bozamayan polislerin  sabahı bekleyelim telkinlerine karşı daha fazla dayanamayan Elena biz de aramaya gidelim dediyse de bu top da Neriman'dan sekti. o da haklıydı, gecenin bir vakti bu kez de onların kaybolması riski göze alınamazdı. 
JOVANKA GERİ DÖNÜYOR! ERTAN BİR GARİP!
  • Ormanın dört bir köşesinde dayısı ve eniştesini arayan Ertan, yakınlarda tanıdık bir ses işitti. bu sesin Jovanka'ya ait olabileceği düşüncesiyle sesin geldiği yöne doğru giden altın çocuğun tahminleri doğru çıktı. ancak Jovanka ahalinin kaybolduğunu Maria'dan öğrenip geri dönmüştü ve kayıplar bulunur bulunmaz gerisingeri Viyana yollarına düşecekti. 
  • Jovanka'nın ters tepkisiyle karşılaşan Ertan olabildiğince sevimli surat ifadesi takınarak kızı gitmemeye ve onunla barışmaya ikna etmeye çabaladı, ancak bu çabası sonuçsuz kaldı. Jovanka'yı Viyana'da bekleyen biri vardı ve mutlaka gitmeliydi. ancak kimdi bu gizemli kişi?
  • bu sorunun cevabını almak Ertan için bir hayli zor ve meşakkatli oldu. arama esnasında telefonunun şarjı biten Jovanka Viyana'yı aramak için Ertan'ın telefonunu kullandı. karşıdakine gelemeyeceğini, Üsküp'te bir problem çıktığını anlatan kızımız bu halleriyle Ertan'ın oldukça ilgisini çekti. 
  • Ertan ne kadar ısrar ettiyse de ser verip sır vermeyen kızımız geçici bir süre için onu püskürtmeyi başarmıştı. ancak bu durum Elena'nın memleketi olan Dıragaç köyüne giden yolda bozuldu. kızımız annesinin küs olduğu kız kardeşinin, yani teyzesinin yanına gitmek için hazırlanmış, ancak bu kayıplar yüzünden yarı yoldan dönmek zorunda kalmıştı. 
TAHİR AİLESİNE YENİ MACERA! MAKEDON DÜĞÜNÜNDEN KIZ KAÇIRMA!
  • Süleyman için belki de şu dokuz haftanın en zorlu, en anıları canlandıran ve duygu yüklü iyiliği bu olsa gerek. ormanda yollarını ararken duydukları bir davul zurna sesi ile köyün içine dalan daltonlar büyük bir risk alarak dört bir yanı silahlı izbandutlarla çevrili bir Makedon evinden gelin kaçırmak, hatta bu işe Ertan ve Jovanka da alet olmak zorunda kalacaklardı!
  • açlıktan gözleri dönmüş bir şekilde düğün evine doğru harekete geçen facia üçlü, bahsettiğim izbandutlardan biriyle daha girişte burun buruna geldi. hiç bir zaman çenesi durmayan çalçene Arif burada da maharetlerini konuşturup biz kız tarafıyız yalanıyla düğün mekanına sızmaya çalışınca adamlar bunları yaka paça bir samanlığa elleri kolları bağlı biçimde hapsetti! 
  • düğünün sahibi olan adam ilk etapta bunları görünce ufaktan bir işkillendi. ancak bu noktada paçayı kurtarabilen Daniel oldu zira o ben de Makedon'um diyerek kendini kurtarmayı başardı. ertesi sabah adamla birlikte samanlığa dönen Daniel, diğerlerini akrabası olarak tanıtıp onları da kurtardı, ancak burada da ufak bir değişiklik cereyan etti. Arif oldu Pedro, Süleyman oldu Solomon! tabi bu durumda Süleyman için pek de bir değişiklik olduğu söylenemez zira Daniel her iki lafın arası adamcağıza Solomon deyip dururdu zaten. 
  • adamlarla ilk karşılaşmalarını bu şekilde atlatan ekibi bundan sonra daha büyük bir macera bekliyor, asıl macera şimdi başlıyor! düğündeki kız zorla evlendirildiği için mutsuz ve Süleyman'dan aman diliyor. e tabi Süleyman Dayo bu. ızgarası kadar geniş kalbi buna da dur demek için onu harekete geçirdi ve ilk plan Arif ile yapılmaya karar verildi. 
  • A planında Süleyman Arif'ten kızı bir ata bindirip oradan uzaklaştırmasını istedi. ancak bu plan atın eğitimli olması ve kızı oradan uzaklaştırmak yerine düğün alanının ortasına geri bırakması nedeniyle başarısız oldu. yeni bir plan için kafaları işleten dayo ve Arif bu sefer işin içine yana döne onları arayan Ertan ve Jovanka'yı da sokarak işleri daha da batırma noktasına getirdiler!
DALTONLARDAN HABER VAR! SÜLEYMAN ESKİ AŞKININ EVİNDE!
  • Aile büyüklerinin kaybından sabahı zor eden Ertan ve Jovanka nihayet kayıplardan haber almayı başarıyor! Elena'yı aramayı başaran Daniel onlara köyde olduklarını, düğüne geldiklerini açıkladı ancak bu durum pek de iyiye işaret değil. gittikleri köy Elena'nın da memleketi olan Dıragaç Köyü'ydü ve burada Süleyman'ın eski aşkı Nina ile olan anıları canlandı. 
  • onlar da Türk - Makedon aşkının bir parçasıydı ve Süleyman Nina'yı kaybettiği için oldukça üzgün ve yaralıydı. kurtarmak zorunda oldukları kızın başına da aynı şeyler gelmesin diye elini taşın altına koyan dayomuz yeni bir plan geliştirdi. geliştirdi geliştirmesine ama pek de başarılı olduğu söylenemez. 
  • Makedon ev sahiplerine Jovanka ve Ertan'ı yeğeni - gelini olarak tanıtan dayo bu noktadan itibaren plana onları da dahil etti. B Planı Nina'nın evindeki pencereden kızı çıkartıp kurtarmaktı, ancak o da adamların dizi dizi pencerenin önünde bitmesiyle karavana oldu. köye ayak bastıkları andan itibaren bilinmezliğe doğru uçar adım giden Jovanka ve Ertan da sırf yalanları peşin ortaya çıkmasın diye Makedonlara olmayacak hikayeler uydurdu, olmayacak aşklar türetti.
  • en sonunda yaşananlara ve olaylara daha fazla dayanamayan koca yürekli dayo kızı arabaya attığı gibi bizimkilerle birlikte oradan topukladı. bu sırada olanları ve nerede olduklarını Ertan'dan öğrenen Neriman da sinir krizine ramak kala duruldu. köyün iki aile için de hiç güzel anıları yoktu ve Elena ile Neriman bu anıları canlandırıp önce ufak çaplı bir münakaşaya, sonra duygu dolu bir muhabbete girişti. bundan sonraki bölümler bizler için normal olmayacak, bunu bilir bunu söylerim!..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi