Balkan Ninnisi Bölüm 13 - Sırlar Çarkı...

 Sırlar Çarkı

Hayatımın Günlüğü - 1 kısa bir aranın ardından geri döndü. hem de bir evlilik teklifi bir Sırlar Çarkı ile!

  • biz buralarda yokken Tahir ailesi konağında fazlasıyla olay birikti, Darko Elena'nın babasını kaldığı huzurevinden firar ettirip konağın kapısına bıraktı, Zafer konağa tekrar kabul edildi. ancak biz şimdi bu Elena'nın babası olayının ve bunun bu bölüme yansımalarının üzerinde duracağız...
  • Geçtiğimiz bölümlerde Elena ve Süleyman'dan intikam almak için  büyük yeminler eden ve bu planının ilk bölümünü uygulamaya koyan Darko, Elena'nın babası, aynı zamanda zamanında Zübeyir'e işkence eden caniyi kaldığın huzurevinden kaçırıp konağın kapısına bıraktı.
  • konaktakilerin duruma uyanmaması için Jovanka ile işbirliği yapan Elena, adamı evin müştemilatına gizleyip uygun bir zamanda kimsenin bulup çıkaramayacağı yeni bir yere götürme isteği içindeydi. ancak bu durum Jovanka ve Ertan'ı tam da evlilik hazırlıklarına giriştikleri anda yakalayacak, Elena kızını Ertan ile aşklarının olurunun olmadığı konusunda ikna etmeye çalışacaktı. 
  • yine burada anlatılmayan bölümde dedesiyle ilgili gerçekleri duyup yıkılan Makedon güzeli, anasının ısrarlı kimseye bir şey belli etme telkinleriyle yaşamaya çalışmakta, bu sırada dedeyi konaktakilere yakalatmamak için olağanüstü çaba sarf etmekteydi. Jovanka bir yandan, Elena diğer yandan adamı konak ahalisine belli ettirmeden kaçırmak için uğraşırken büyük plan yine ana kraliçeden gelecek, Ertan sevdiğinin sevgisi ve güvenini sorgulamak durumunda kalacaktı! 
  • babasını kendi imkanlarıyla konaktan çıkarmanın mantıklı bir yol olmayacağına inanan Elena, çareyi Pavel'den destek istemekte buldu ve adamı götürmesi için onu konağa getirdi. ancak Pavel konağa geldiğinde onları izleyen bir çift göz vardı ve bu gözler Ertan'a aitti! şimdi dönelim en başa, ErJov'un büyük aşkının resmiyet kazandığı ana. o zaman her şey daha da net anlaşılacaktır diye düşünüyorum. 
  • Ertan durdu durdu, evlilik teklif edecek zamanı buldu! teklif alacağını saçma bir biçimde Gülbahar'dan öğrenen Jovanka, Mustafa Luran ve Ertan'ın çevirdiği ufak çaplı dalavera ile tarif ettiği adrese gitti.  tabi Mustafa Ertan'ın başı dertte dediği için bütün konak ahalisi teklife şahitlik etmiş oldu. 
  • Jovanka Ertan'ın evlilik teklifine tüm gücüyle EVEET! diye haykırırken aslında içinde sevdiğine karşı büyük bir ihanet duygusu yattığı kurduğu cümleler ve içindeki sönük heyecandan belliydi .bu noktanda itibaren yaşanan ve yaşanacak pek çok olayın müsebbibi bize göre hem sır saklamayalım diye Ertan'ı telkin edip hem de kendisi sırların en büyüğü ile çarkı döndüren Jovanka'dır. 
  • evlilik teklifi kutlaması radyo binasında devam ederken ortama yine gecenin gereksizi olarak dalış yapan Pavel sürekli Jovanka'nın dibinde ve onun kulağına bir şeyler fısıldıyor. Ertan bu noktada işkillenmeye, bir kez daha Pavel'in derinlerine inmeye karar vermişti bile. Ertan konaktan itibaren tüm eksik parçaları birleştirmeye başlayıp, evvela soluğu Pavel'ın hurdacısında alınca işler bu noktada biraz karıştı. Zira Pavel yine ucu açık laflar ve saçma hareketlerle çocuğu sinir edip kavgadan faydalanmasını iyi bilmişti. burada Pavel Ertan'a Jovanka'nın gideceği  ve dedesinin kaldığı adresi vererek bir bombanın daha fitilini ateşlemeyi başardı. 
  • Yanında Zafer, Luran ve Mustafa ile birlikte hurdacıya giden Ertan'ın Pavel'den adresi aldığı anca içine b ir kurt düşmüştü. Jovanka Ertan'dan bir şey gizlemezdi, gizlememeliydi! Pavel'in söylediği saat gelip, verdiği adreste Jovanka'yı izlemeye başlayan Ertan için büyük şok burada gelecek, Ertan dedesinin işkencecisi ile yakından tanış olacaktı! 
  • adama yemek götürmek için Elena tarafından zoraki bir biçimde görevlendirilen Jovanka eve doğru yola çıktı. konakta bulunduğu esnada Ertan'ın araması onu biraz ürkütmüş olsa da bu onu yolundan çeviremedi ve Jovanka farkında olmadan Ertan ile orada buluşmuş oldu! kapıdan içeri girdiğinde dedesini sorguya çeken kızımız, ona Zübeyir'e yaptıklarından ötürü pişmanlık duyup duymadığını sorarken kapıda beliren Ertan ve Sonrasında ortama dalış yapan Süleyman ile Zafer her şeyi tüm çıplaklığıyla öğrendi! 
  • Ertan'ın sevdalısına karşı güveni sarsıldı, Jovanka'nın durumu tekrar eskiye döndürmesi zorlaştı. zor dostum zor. görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi