Balkan Ninnisi Bölüm 15 - Geçmişin Acı Hatıraları...

 Geçmişin Acı Hatıraları.

sizlerden ayrı kaldığımız haftalar hem ErJov çifti için, hem de Tahir ailesi için fazla kötü olaya gebe idi. bu bölüm en önemlilerini sizlerle paylaşıyoruz.

  • Buralarda olmadığımız Hafta Ertan ve Pavel'in kavgaları ayyuka çıkmış, Pavel şeytanın bile aklına gelmeyecek oyunlarla Ertan'ı kapana kıstırmayı başarmıştı. önceki bölümlerde Pavel'in kapısına Polisle giden, ancak yaptığı her işi yasal zemine oturttuğu için alengirli işler çevirdiğine dair bir delil bulamayan Ertan'ın başını Pavel'e ettiği " seni yakacağım burayı da başına yıkacağım " sözleri yakmış, Pavel olabildiğince şerefsizlikle kendi dükkanını yakarak suçu zavallı Ertan'ın üzerine atmıştı. 
  • Ertan'ı radyoda yakalayıp gözaltına alan Polis çocuğa böyle bir şey yapıp yapmadığını defaatle sordu. Ertan'ın cevabı doğal olarak yapmadım oldu, ancak Pavel'in yanında getirdiği ve polise dinlettiği şahit hepimiz büyük çaplı bir şoka sokmaya yetti de arttı bile! o şahit kim miydi? Jovanka! 
  • komiser Jovanka'ya Ertan'ın kurduğu cümleleri duyup duymadığını da birkaç kez üst üste sordu. ancak Ertan'ın beklediğinin aksine Jovanka polise evet şeklinde yanıt verince Ertan ne yazık ki tutuklandı ve nezarethanenin yolunu bir kez daha tuttu. bu noktada Jovanka pişman gibiydi, ancak kalbiyle beyni aynı yönde sinyal vermemeye başlamış, bunun sonucu olarak Makedon güzeli soluğu Pavel'in yanında almıştı. 
  • Ertesi gün Ertan'ın tutuksuz yargılanacağı anlaşılıp çocuk içerinde çıktığında ilk karşılaştığı kişi de Jovanka oldu. en başından beri birbirlerine güven sorunu yaşayan, ancak bu olayda katmerlenen ErJov çifti bir kez daha bir sınavdan geçti. Jovanka Ertan'ın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermemişti, ancak polise de farklı beyanat vermişti. doğal olarak da Ertan onu doğrudan yana olmamakla itham etmiş, üzüntüsünü içine atarak Üsküp sokaklarında dolaşmaya başlamıştı. 
  • canımız çiftimize bir sille de Gülbahar gurursuzundan iniyor! mahallenin çenesi kopası dedikoducu karılarından Ertan'ın Pavel'in yavrularından dayak yediği gece Gülbahar'da kaldığını öğrenen kızçemiz soluğu Gülbahar'ın yanında aldı. bu noktada bir de ikili arasında ipler gerildi ve Gülbahar alabildiğine yüzsüz, alabildiğine gurursuz bir biçimde Ertan'a olan aşkından bahsedip Jovanka'yı bir de burada üzmeyi başardı. 
  • Ertan ve Jovanka'nın bu durumuna üzülen de vardı elbet. Güldaniye ve Daniel onları buluşturup barıştırmak için kendilerince bir plan geliştirdi. planın ilk ayağında Güldaniye kaza geçirmiş gibi çocukları arayarak yardım istedi. çiftimiz yardım için verilen konuma gittiklerinde birbirleriyle karşılaştı ve burada da sonuç negatif çıktı. zira Gülbahar alığının söyledikleri burada da gündeme geldi ve Ertan ne kadar kendini doğrulamaya çabalasa da Jovanka hükmü vermiş kalemi kırmıştı. 
  • bu durumun böyle sürmeyeceğine kanaat getiren Güldaniye ve Daniel çocukları bir köşeye çekip konuştu. Taşköprü'de evlenmelerini  ve yarım kalan organizasyonun tamamlanmasının tek çare olacağını düşünen Daniel Ertan'a, geçmişin acı hatıralarını yaşatmanın anlamsız olduğuna inanan Güldaniye de Jovanka'ya salık verdi. 
  • Bu Bölümün bir bombası da Köfteci Süleyman cephesinden geliyor! yine ayrı kaldığımız bölümde eski sevdiceği Nina'nın geldiğine inanıp onun peşine düşen Süleyman kaza geçirdiği süreçte Nina tarafından cebine konan bir notta yazanlar üzerine harekete geçerek Nina'nın ona yazdığı, ancak eline ulaşmayan mektupları Elena'nın odasında buldu. 
  • Mektuplardan birinde Neriman'ın yuva yıkan kadın olarak adının geçtiğini gören Süleyman soluğu konakta aldı. mektupları Neriman'a gösterdi ve 35 yılın küskünlüğünü unutmak için kız kardeşine bir şart koştu. Nina'ya gerçekleri anlattığı bir mektup yazan ve Neriman'a veren Süleyman bu mektubu ulaştırması için Neriman'ı görevlendirdi, aksi takdirde de onu kesinlikle affetmeyeceğini söyledi. 
  • olayın diğer suç Ortağı olan Elena da için içine girip Neriman ile birlikte Üsküp'te ablasını aramaya koyuldu. abisinin mektup Nina'ya ulaşmazsa kendisini affetmeyeceğinden korkan Neriman kadının bulunması için elinden geleni ardına koymadı. uzun uğraşlar ve sarf edilen çaba sonuçsuz kalmış, Nina hiç bir yerde ortaya çıkmamıştı. ancak bu noktada hiç beklenmeyecek bilgi öyle birinden gelecek ki?!
  • teyzesiyle anasından gizli görüşen tek kişi Jovanka değilmiş! Elena'nın küçük kızı Maria da teyzesini bulmuş ve onunla görüşmeye başlamış. bunu bizzat kızdan öğrenen zehir hafiyeler Süleyman'ın mektubunu kıza emanet edip teslim etmesi için de onu görevlendirdiler. bu mesele böylelikle hallolmuş oldu. acaba Nina Süleyman ile buluşmaya gelecek mi? ErJov çifti bu sefer şeytanın bacağını kırıp mutlu olacak mı? hepsi için haftaya buluşalım haftaya :)..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi