Güzel Günler Bölüm 1 - Geçmişe Dönüş...

 Geçmişe Dönüş

Bir umut İstanbul yollarını Arşınlayan bir güzel, heyecanla nişan hazırlığı yapan bir yakışıklı. tek ortak noktaları haklarında okunan efsaneydi. peki ya sonra?..

  • Bu hikayenin yananı bir değil. Selma kocasından ayrıldıktan sonra babasından kalan kahvaltıcı dükkanını işletirken başına gelen bir talihsizlik sonucu varını yoğunu kaybeden cevval, atak temiz kalpli halis niyetli bir kız. başlarında duracak bir ata başlarını sokacak bir çatı kalmayınca Van'dan kalkıp İstanbul yollarına düşüyor küçük kardeşi Leylim ile birlikte. bir miras onun bütün hayallerini gerçekleştirebilir. ancak bir detay var. miras sadece onun değil. 
  • Mihran ise bu hikayenin oğlan tarafı. Alya adında su gibi bir nişanlı adayı var ve heyecanla onu hanımı yapmaya hazırlanıyor. Selma ile karşılaşmaları onu hem geçmişe götürecek, hem de bugünde başına türlü çeşit belalar açacak. Mihran Alya'nın babası ile birlikte bir mücevher tesisini yönetiyor ve Van'ın en eli yatkın ustasından el almış. bu usta Selma ile ikisine sadece ikisine birlikteyken açıklanması üzere bir miras bırakmış ve bir vasiyet yazmış. Selma'nın İstanbul'a gelmesinin en önemli sebebi de bu.
  • Mihran nişan hazırlıkları ve şirketin idaresi ile uğraşırken kuzeni Atakan'dan gelen bir telefonla Selma'nın İstanbul'da olduğunu ve Atakan'ın dükkanına geldiğini öğreniyor. Selma da az inat değil Mihran ile görüşüp miras işini halledebilmek için insan üstü bir çaba sarf ediyor ancak hiç kimse ona bu konuda destek olmuyor. Mihran'ın anası Saliha başta olmak üzere tüm aile kızcağızı uğursuz bellemiş bir kere. yıllar sonra kalkıp gelmesinde bir hayır görmüyor kimse. 
  • Selma'nın İstanbul'da tanıştığı ilk kişi Atakan'ın Kahve Dükkanında çalışan Altan oldu. Altan dediğime bakmayın kendisi en değme erkekler kadar bileği sağlam, ama bir o kadar da kalbi pamuk şekeri bir kız. Selma Mihran hakkında ilk olarak Altan'dan bilgi koparmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. bu noktada araya giren kuzen Atakan da Mihran'ı uyarmaya çalıştı ancak o da mavi ekran verdi. 
  • Altan ve Atakan'dan umduğunu bulamayan Selma Mihran'ın işyerinin adresini öğrenebilmek için şeytanca ama etkili bir plana başvurdu. bir kuryenin eline Mihran adına gönderilmiş gibi bir paket tutuşturan kızımız Atakan'ın kuryeye şirketi tarif etmesini fırsat bilip onun peşine düştü ve Mihran'ı tam da çok önemli bir toplantıdayken yakalamayı başardı. 
  • ikiliye mirası bırakan Mihran'ın kuyum ustası ve köyün ileri gelenlerinden Setrak adında bir amca ve bu amca çocuklara İstanbul'da bir konak bırakmıştı. ancak bunu öğrenmek herkese bugün nasip olmuştu çünkü Mihran'ın da bu durumdan Selma'nın gelişiyle haberi olmuştu. Setrak'ın avukatı binbir türlü sanrı ile ikiliye vasiyeti ve kalan mirası açık etti. ilk etapta sevinçten gözleri parlayan Selma'nın bu parıltısı çabuk söndü, zira Setrak'ın konağı üfleseniz yıkılacak derecede harabeye dönmüştü.
  • konağın harabe ve izbe halini gören tayfanın morali biraz düşer gibi olsa da Selma en azından elimizde ortaya çıkmış bir miras var diyerek İstanbul'da tutunmanın yolunu aramaya başladı. tam da bu noktada Mihran'ın nişanlı adayı, kedisinin de bilmediği exi olan Alya ile tanışan Selma, bizzat kızın kendisinden nişan merasiminde garson olarak görev alması için teklif aldı! Mihran'nın anası teyzesi kuzenleri ve bilumum cemaat-ı Müslim'in bulunduğu nişan törenine garson olarak dalış yapan kızımız evin verandasında Mihran'ı görünce ufak çaplı bir şok geçirdi. bakalım gelecek bölüm bizlere neler gösterecek?...



  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi