Güzel Günler Bölüm 4 - Merhaba Evren, Merhaba Güzel Günler...

  Merhaba Evren, Merhaba Güzel Günler

Bu Bölümü Kıymet ustanın bu evrene mesajı ile açmak istedim. peşi sıra gelen olaylar ve yaşananlar buna ihtiyacı tetikliyor...

  • Kıymet ustanın evi bugün pürneşe. Selma'nın gidişiyle Alya ve Mihran barışmış, Atakan dükkanın borcunu Altan'ınki ile birlikte kapatmış. herkesin yüzü gülüyor! ana kraliçe Saliha'nın Kıymet'ten talep ettiği kahvaltı Selma'nın aldığı jet bir kararla aileye de kendisine de zehir olacak, Selma ve Leylim'in geçen bölüm kaybettiği İstanbul'a tutunma dalları yeniden yeşerecek! 
  • Dediğim gibi Saliha sultan bu bölüm pek neşeli. oğlu ve gelini yeniden buzları eritip barıştı, Alya'yı Selma'nın geri döneceğine ikna etmek Mihran için oldukça zor olsa da hafiye gelin sonunda ikna oldu ve ailenin kahvaltı davetini de kabul etti. herkesin keyif yerinde, etekleri zil çalar vaziyette iken Selma'ya Van yolunda Leylim'in okulundan gelen bir telefon kardeşleri yeniden büyükşehir yollarına düşürüp Selma'ya hayatlarını düzene koymak için bir şans tanıyor. 
  • Selma İstanbul'dan ve onu koruyup kollayan insanlardan ayrıldığı için iki göz iki çeşme ağlar vaziyette yollara düşmüşken Leylim'in sınava girdiği okulun müdürü aradı ve Leylim'in özel durumundan haberdar olmadıkları için çocuğu yeteri kadar ölçüp değerlendiremediklerinden bahisle Leylim'i yeniden sınava çağırdı. ancak Leylim geçen olayın korkusuyla ilk etapta geri dönüp sınava girmekten imtina etti. 
  • bunu gören Selma da kardeşiyle küçük bir oyun oynayarak onu ikna etti. iki elinden birine gizlediği taşı bulması halinde İstanbul'a dönüp sınava girecek, bulamazsa ikisi birlikte Van'a dönecekti, nitekim küçük ninja taşı buldu :) yani bundan sonra kardeşler için İstanbul'da, Mega kentte yeni bir sayfa açılıyor, yeni bir dönem başlıyordu. 
  • Selma müjdeyi ilk olarak Altan'a verdi. bu sırada tüm aile kahvaltı sofrasındaydı ve sofrada birlik beraberlik mesajları havada uçuşuyordu. kimin aradığını merak eden Kıymet'in sorusu üzerine konuşmadan bahseden Altan başta olmak üzere durumu öğrenen herkes, Saliha'nın tehditvari uyarısı ile Selma ile görüşmemeye zorlanmış , Saliha  Selma ile görüşen olursa beni yok bilsin diyerek durumu stabil bir hale getirmişti. 
  • Aile içinde bunlar olurken Selma ve Leylim yürüyen evini Leylim'in okulunun kapısına park etmiş Sınav saatini bekleyerek uykuya dalmıştı. bu sefer kaçırma gibi bir lüksleri olamazdı, zira bu her şey için son şanslarıydı. nitekim ertesi sabah ilk uyanan yine Selma oldu ve Leylim'i ufak bir hırsızlık vakası ile sınava sokmayı başardı. öğretmenler bu kez Leylim'in özelliğinden haberdardı ve sınavı bu doğrultuda yürüttü. 
  • Leylim sınavdan okullu ve başarılı bir kız olarak çıkmıştı! evet küçük ninja artık okuyacaktı ve bu güzel haber Selma'nın omuzlarına yeni bir sorumluluk yüklemişti. artık kendisinin de hayatına bir çekidüzen vermesi gerekliydi ve buna ilk olarak bir iş aramakla başlayan Selma, Altan'ın da yardımıyla bir organizasyon şirketine CV gönderdi. 
  • şirketin İK departmanı ofis işi için olumsuz bir yanıt verdiyse de saha görevi için Selma'nın durumunu uygun buldu ve hemen işe başlattı. bir dönercinin açılışında palyaço olarak işe başlayan Selma ilan dağıttığı sırada Mihran ve Atakan'ı görünce donup kaldı. böyle bir sürprizi beklemeyen kızımız nasıl bir psikoloji ile işe devam etti anlamak güç.  
  • Bir atalar sözü, borç yiğidin kamçısıdır der, Atakan bu kamçıyı beline beline defalarca yemiş bir kardeşimiz! en başından beri Altan'ı borçtan nasıl kurtardığı, parayı nereden bulduğu merak konusu olan Atakan'ın foyası bu bölüm ortaya çıkıyor! Mihran'ın hem kayınpederi, hem de iş ortağı olan Çetin bey daha önce de Atakan'ı benzer durumlardan kurtarmış, Mihran'ın tüm ısrar ve çabalarına rağmen sürekli borcu borçla kapatmaya çalışarak hem kendini, hem de kuzenini rezil etmeyi başarmış. 
  • bu bölüm cevval baristanın bu kez de Altan için borç aldığı, Çetin'in Mihran ile aralarında geçen bir muhabbeti esnasında ortaya çıkıyor. durumu öğrenir öğrenmez soluğu kafede alan Mihran adamcağızı tam manasıyla haşlıyor desem yanlış olmaz, zira çocuk kaç kere adamın yakasından düş dediyse Atakan bir o kadar yakasına yapışmış, borcu daha da büyütmüş. 
  • ancak bu kez dahiyane fikir kayınpeder Çetin'den geliyor! Atakan'ın kafeyi yeniden işler hale getirip adama olan borçlarını kapatabilmesi için bir fikir geliştiren Çetin, Alya ve Arkadaşı Tuna'yı bu iş için görevlendirdi. sosyal medya postları, etkinlik planlamaları hatta disko topları derken Tuna ve Alya ortamı bambaşka bir hale getirdi. olayın bu kısmının önemli detayı, Mihran'ın Selma ile ilgili önemli bir gerçeği de bu noktada öğrenmiş olmasıydı. 
  • Atakan'ın Alya ve Tuna sayesinde ayarladığı 100 kişilik büyük etkinlikte Altan ve Atakan tek başına müşteriye ve hıza yetişemedi. hal böyle olunca Selma'nın desteği ve ilgisi yine hızır gibi yetişti. bu noktada Selma'nın orada olduğundan habersiz Alya ile birlikte ortama dalış yapan Mihran ilk etapta Selma'nın varlığına kızmış olsa da Atakan'ın sokakta yatıyor yine bize yardım ediyor serzenişi ile büyük bir aydınlanma geçirdi. bakalım bu aydınlanma hayırlara vesile olacak mı?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi