Güzel Günler Bölüm 5 - Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar...

 Hayat Kaybettiğin Yerden Başlar

Çok sevdiğim bir yazarın kitabının adı olan bu cümle Selma ve Mihran, Atakan ve Altan, Hatta Ayşim için bile yeni ve ilginç olayların başlayacağını haber veriyor..

  • Bu Bölümün ilk sevindirici haberi Selma ve Leylim kardeşlerden geliyor. Leylim bu bölüm okula başlıyor! evet küçük ninja okul üniformasını çekip ilk dersine giriyor! tabi bu heyecana Mihran da ortak oluyor. küçük ninjayı normal kıyafetler içinde ne zaman göreceğimiz artık iyiden iyiye merak konusu olmuş, geçtiğimiz bölüm Kıymet ve Füsun sayesinde ilk olarak ayakkabı ile bu merakımız giderilmişti. 
  • bu hafta kardeşlere bir de arabalarının ceza nedeniyle otoparka çekilmesi şoku geliyor! önemli bir konunun görüşülmesi için ( alt paragraflarda detaylandırılacak ) Mihran ile buluşan Selma çıktığında arabasını yerinde bulamadı. ilk etapta yine hırsızlık kurbanı olacaklarından endişelenen Selma uzun uğraşlar sonucu arabasının yediemine çekildiğini öğrendi. otoparkın görevlisi ile konuşmaya çalıştığında da acı gerçekle yüzleşmek durumunda kaldı. 
  • yürüyen ev üzerindeki haciz nedeniyle parka alınmıştı ve bu borç yüklü bir miktardaydı. bunu ödemesinin imkanı olmayan Selma yine kardeşiyle birlikte açıkta kalmış, Leylim nerede yatıp kalkacaklarını iştiyakla sormaya başlamıştı. bu konuda da çözüm Leylim'in öğretmeninden geldi ve hocanım kardeşlere bir kadın barınma evinin adresini verdi. tabi bizimkileri burada da ilginç olaylar bekliyordu. 
  • Selma ve Leylim'in oda arkadaşı olan kadın  ne konuşuyor, ne de yanında konuşulmasından hazzediyordu. ilk gece zoraki bir sessizlik içinde geçirildikten sonra bu kadıncağızın konuşmamasının ardında yatan gerçek sebep ortaya çıkacak, kadını koca şiddetinden de Selma kurtaracaktı. kadının kocası her yerde onu arıyor ve en sonunda barınma evinin yakınında onu köşeye sıkıştırdı. zavallı konuşmak istemiyorum dedikçe adam daha da kinlendi ve en sonunda kadına bıçak çekip onu tehdit etti! 
  • yaşananlara tesadüf eseri şahit olan Selma adamla kadını ayırmaya çalışacağı esnada adam elinde bıçakla oradan kaçtı ve Selma ile birlikte çevredeki insanlar kadının yardımına yetişti. ilk etapta Selma'dan hoşlanmayan kadın hayatını ona borçluydu ve kendisini kurtardığı için Selma'ya minnet beslemeye başladı. 
  • kadıncağız işlettiği antika dükkanını  kapatıp ailesinin çiftliğine dönmeye karar vermiş, bu sayede kocası olacak şerefsizden de kurtulmayı ummuş. dükkanın toplanıp taşınmasında ona yardım eden Selma büyük bir iyilik ve merhamet örneği göstererek kadının yanında durdu. kadının derdi her yerde aynı tabi. eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar derler. 
  • tüm bunlar olurken Selma'nın barınma evine girerken telefonu müdüre teslim etmesinden dolayı ona ulaşamayan Mihran da kızı gördüğü yerde ağzından laf almaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. kardeşlerin bu durumu  nereye kadar böyle sürecek, Selma'nın hayatı ne zaman düzene girecek şu an için belirsiz. 
  • bu bölümün bir diğer mühim olayı Mihran'ın adının nereden geldiği sorusuna bulunan yanıtlar ve bunların MihSel çiftine yansımaları! ilk bölümlerde Selma'nın uğradığı ancak kimseyle konuşamadığı kahvaltıcıya bu bölüm Mihran ile birlikte gidildi ve orada Zehra adında bir kızcağızla tanışıldı. 
  • Zehra'nın anlattıklarından yola çıkılarak kolyenin Van'dan tamir için İstanbul'a geldiği, sonra Setrak'ın bir mektup bırakarak kolye ile ilgili olan biteni açıkladığı ortaya çıktı. rivayet odur ki Setrak ve gerçek Mihran kız kaçırırken kazaya uğramış ve bu kazada hayatını kaybetmiş. bu kadın kim, Setrak ve Mihran neyi amaçlamış, kolye şu an kimde henüz bilen yok. bizim Mihran anacığını bu konuda sorguya çekmeyi sürdürse de kadın ser verip sır vermiyor. 
  • eveeett gelelim bu bölümün banko mevzuuna! Atakan bu sefer öyle bir delirdi ki işi mekan basmaya kadar götürdü! evet Tuna'nın "konsept danışmanlığını" daha fazla kaldıramayan Atakan Çetin ve karısının 25. evlilik yıldönümü yemeğini bastı! hem de Altan ile birlikte! Tuna'nın son bombası bu bölüm ortaya çıktı. sözüm ona yeni konseptlerine uygun bulmadığı Altan'ın dükkandan gönderilmesini isteyen Tuna durumu Atakan'a açıkladığında Atakan Altan'ın yanında yer alarak duruma ters tepki gösterdi. tabi Tuna gammazcısı durur mu?! hemen olan biteni Çetin'e yetiştirdi! Çetin de buna hak verip arka çıkınca dükkanda işler karıştı! 
  • Çetin'in yanında olduğunu gereksiz bir üslupla anlatan Tuna Atakan'ın delirmesi sonucu dükkanı dağıtıp gitmesiyle neye uğradığını şaşırdı. bu sırada Atakan da 25. evlilik yıldönümü olan Çetin ve karısının parti vereceği mekana doğru Altan ile birlikte yola koyuldu. Mihran ben bu işi çözeceğim halledeceğim demesine rağmen Tuna gereksizinin bu tavrı karşısında son damlayı da alan bardak taştı ve cevval barista soluğu mekanda aldı. 
  • mekana çivileme dalış yaparak ortalığı ayağa kaldıran Atakan Çetin'e esaslı bir sövgü seçkisi yaparak dükkanın anahtarını teslim etti ve oradan uzaklaştı. Altan'ı da yanına alarak sahilde düşüncelere dalan cevval baristayı büyük bir şansın kurtarması lazımdı nitekim öyle de oldu! Selma'nın can dostundan kalan boş dükkan Mihran ve Selma sayesinde Atakan ve Altan'a güzel, şık ve bahçeli bir mekan olabilir. bakalım önümüzdeki bölümler AlKan çiftine neler gösterecek... 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti