Güzel Günler Bölüm 6 - Güzel Günlere Zor Başlangıçlar...

 Güzel Günlere Zor Başlangıçlar

Hani derler ya, hayat sen plan yaparken başına gelen şeymiş diye? Selma - Mihran - Alya üçgeninde de tam olarak bu söz yerini buluyor...

  • Bu bölümün iyi kötü bir çok olayı ve meselesi var. ilki maalesef kötü ve bu olay bizi ilk olarak Kıymet ustanın evine götürüyor. geçtiğimiz bölüm okulda hastalandığı için öğretmeni tarafından izne ayrılan Leylim soluğu Kıymet'in evinde alıyor, ancak durum sandığımızdan daha kötü olaylara gebe kalıyor. Leylim bildiği tek adres olarak Kıymet'in evini göstermiş ve öğretmen de doğal olarak çocuğu oraya götürmüş. Leylim'i tanımadığı için başka birinin çocuğu sanan Saliha kızı Ayşim ile birlikte kapıda karşıladığında bir miktar bocalamış olsa da durum Selma'nın öğretmenin cevapsız aramalarına geri dönmesiyle gün yüzüne çıkıyor ve Saliha bu kez ortalığı kasıp kavuruyor!
  • Geçtiğimiz bölümlerde Selma'nın etraflarında oluşu konusunda net bir çizgi çeken ana kraliçe Selma ile görüşen beni yok bilsin diyerek tavrını net bir biçimde belli etmiş, ahali de bu uyarıyı dikkate almak zorunda kalmıştı. ancak bu bölüm Saliha'nın Leylim ile karşılaşmasının ortasına düşen Selma ve Mihran başta olmak üzere herkes ana kraliçeden esaslı bir fırça yiyor ve hak helallik tepkisiyle karşılaşıyor. olanlara öğretmen aracılığıyla şahit olan Selma ise bir an önce Leylim'i alıp oradan kaçmanın derdinde. kapı önünde bunlar yaşanırken Saliha'yı ortamdan uzaklaştırıp Alya'nın evine götüren Mihran ise ne diyeceğini bilemez halde direksiyonu dünürcülerin evine doğru kırdı. 
  • Burada Saliha cadısının yediği tek nane bu değil tabi! Selma'nın amcası Celil'i de ziyarete giden Saliha Selma'nın varlığı konusunda adamı ve karısını da dolduruşa getirip üstlerine salmayı ihmal etmedi! uzun zamandır Leylim'i Selma'dan uzaklaştırmaya, bakıcılık kisvesi altında Selma'ya acı çektirmeye uğraşan Celil de bir yandan karısı, öbür yandan Saliha'nın gazıyla Selma'ya bir velayet davası açmaya karar verdi. ancak bu konuda bazı pürüzler vardı.
  • Mihran'ın ısrar kıyamet nerede kaldıklarını öğrenip yardım eli uzatmak istemesine karşın çocuğu deyim yerindeyse bir kaşık suda boğacak hale gelen Selma bu kez de davar amca ile karşılaştı. herifçioğlunun niyeti belli Leylim'i ablasından ayıracak! bu konuda son bir ikna turu atmaya okula gelen Celil bir kez daha Selma'nın püskürtmesine maruz kalınca bu sefer dava açmayı kafaya koyuyor ve savcıya suç duyurusunda bulunuyor! 
  • gelelim bu bölümün hayırlı işine! hayırlı dediysem yanlış anlamayasınız ha Atakan ve Altan dükkanını açıyor ;)) geçtiğimiz bölüm dükkanı boş haliyle devralan ve devasa bir sevinçle bakmaya giden AlKan çiftimiz bu bölüm Tuna'nın eski dükkanda yaptıklarıyla müşteri çekmesini engellemek için dükkanı boş şekilde açıp çalıştırmaya karar veriyor. ancak karar aşaması da birazcık çetin geçiyor. 
  • Altan dükkanın açılıp eski yerdeki müşteriyi yeniden kazanması lazım derken Atakan da  insanlara boş duvar mı gösterelim meyanında kendince haklı serzenişlerde bulunmayı sürdürüyordu. ancak bu mesele de aile içinde el birliğiyle hallolmuş, mobilyalar Kıymet'in dükkandan, Ses sistemi Mihran'dan, Atakan'ın meşhur kurabiyeleri de Füsun'dan olmak üzere harika bir iş bölümü yapılmıştı :) 
  • iş bölümü yapılmıştı ama Altan'ın aklında Tuna'nın eski yerde yaptığına benzer bir fikir vardı. bir konsept belirlenecek davetliler de buna göre çağrılacaktı. herkes ne yapalım ne edelim diye düşünürken dahiyane fikir yine anılara dalıp giden Mihran'dan geliyor, Tüm Güzel Günler'in başlangıcı olacak şirin kafemiz doksanlar partisi ile açılıyor! :) 
  • bu bölümün bir önemli konusu da Alya'nın Saliha'dan aldığı tılsımlı olduğuna inanılan kolye. Selma'nın kolyesi! geçtiğimiz bölüm Saliha bin türlü hurafe ile kızın aklını çelerek kolyeyi ona vermiş, bunun Mihran'ı kontrol mekanizması olacağından bahisle büyük bir suç aletinden kurtulmuştu. bu bölüm Alya kabusu olacak kolyeyi saklamanın ve Mihran'a göstermemenin yollarını arıyor. ancak burada mühim bir detay var ki, bu kolye olmazsa konak satılamaz, satılamazsa da  Selma Leylim ile hayalini kurduğu hayata erişemez. 
  • kolye konusunda sürekli Mihran'ın ağzını arayan hafiye gelin Mihran'dan bir miktar sert bir tepki görünce kolyeyi verip vermemek konusunda düşüncelere dalmaya başladı. ancak o da kolye elden çıkıp konak satılırsa Mihran ile yarım kalan aşk hikayesinin devam edebileceğini biliyor. bakalım daha başımıza neler gelecek, Selma ve Mihran daha ne büyük olayların maceraların içinde kendilerini bulacak?!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi