Güzel Günler Bölüm 8 - Yeni Sayfa Yeni Umutlar...

Yeni Sayfa Yeni Umutlar

2022'yi acısıyla tatlısıyla geride bırakırken Kıymet ve Ailesinin hayatında bugün de komedi ve macera eksik olmadı. 

  • Bu Bölümün açılışını da Kıymet usta yapsın istiyorum, zira anlatımın eğlenceli kısmını o ve yaptıkları oluşturacak. bu bölüm yılbaşı için dünürcülerle birlikte yemek organize eden ustamızı Atakan ve maceraları kaynaklı kendince önemli bir problem bekliyor. ancak biz şimdi konuyu en baştan ele alalım. geçtiğimiz bölümlerdeki kahvaltı organizasyonunun benzerini yılbaşı akşamı için planlayan Kıymet'i yine ekstrem bir heyecan aldı. dünürlerinin karşısında mahcup olmaktan korkan ustamız evde yine oldukça ilginç bir iş bölümü ve planlama yaparak kriz yönetimine girişti. 
  • Alya'nın anası Dilşat'ın evde piyano varsa klasik müzik yapalım teklifine Vanlı damarıyla hayır diyen Kıymet kendisi mini bir orkestra kurmaya karar verdi, ancak bir problem vardı. bu problem sesinin oldukça berbat olması ve en yakınındakileri bile kaçırmasıydı. bunun haricinde Atakan'a ritim, Füsun'a da Akordeon çalma görevleri verilmişti, ancak Füsun akordeonu değil çalmak, tutmasını bile bilmiyordu! :D 
  • bu konuda yana döne çare arayıp, üstüne bir de dükkanın bozuk ocağıyla ahaliye yemek yetiştirmeye uğraşan gariban ustamızın imdadına dükkan komşusu ve eski hasmı olan Hakim yetişti. Hakimi ilk etapta bağlama çalan bir müzisyen dostuyla Kıymet'i tanıştırıp ondan kadına şan dersi vermesini talep etti, ancak adamcağız karşısında tam bir ayaklı facia olduğundan habersizdi. adamın pılıyı pırtıyı toplayıp kaçmasıyla bu plan da suya düşünce ipleri eline alan Hakim usta Kıymet'e kendisi ders vermeye karar verdi. bu sefer işin içinde Hakim olunca Kıymet de biraz sesini ve kendini toparlamayı başardı hani :)
  • yılbaşı macerasının bir diğer önemli detayı, kendisinden Hindi istenen Atakan'ın başına gelenler. çekirdek ailenin yaptığı yılbaşı çekilişinde kendisine Çetin çıkan Atakan, Alya'nın ağzından babasının ne sevdiğini öğrenip işe koyuldu. bu esnada Kıymet'ten hindi konusunda talimat alan cevval baristamızı Çetin'e Fenerbahçe forması imzalatma yolunda büyük bir sınav bekleyecek, en sonunda hindi parası da havaya karışacaktı. 
  • Alya'dan trick alıp yola düşen Atakan takımın hocasına forma imzalatmak için önce dilenci moduna girip trafik ışıklarında yol kesmeyi denedi, ancak yeşil ışığın azizliğine uğrayarak adamı elinden kaçırdı. bu noktada yine imdada yetişen Altan'ın hocayı tanıyan bir tanıdığı devreye sokularak imza alınmaya çalıştı, ancak bu sefer de hocanın tatile çıkması gerekçe gösterilerek iş yatmaya meyletti. ama Atakan bu! biz ona boşuna cevval barista demedik! ;)
  • adamı yakın markaja alan Atakan ağzından girdi burnundan çıktı ve sonunda imzayı almayı başardı! Altan mutlu, Atakan mutlu Mihran mutlu. ancak bu mutluluk da maalesef uzun sürmedi. zira yeni dükkanlarının mal sahibi kirayı alamadığı için çileden çıkmış bir vaziyette ve yanında yeni kiracı adayı ile kapıda belirdi! 
  • Atakan ve Altan dükkan uzun zamandır ruhsatsız, bizimkiler de eşyasız olduğu için gelir getirici bir biçimde çalışamayınca kira konusunda daha dakika 1 gol 1 anlaşmazlık yaşanmaya başladı. Atakan efendinin dili de eli gibi sıkı çalıştığından adamı gelecek ay kirayı tastamam ödemeye ikna etti ve bu badire de böylece atlatılmış oldu. ancak tek badire bu değildi tabi! 
  • Dükkanının pişirme avadanlığını tamir ettirmeyi sonunda başaran Kıymet hediye alışverişi yüzünden kredi kartının limitinin dolduğunu oldukça acı bir biçimde öğrendi. işi yapan usta da alın terinin karşılığını bekler tabi? bu noktada da çare Atakan! 700 lira gibi hançer bir fiyat söyleyen ustaya Atakan cebindeki son parayı da vererek yolcu etti. ancak bu durum evde ahaliye keledoş ve borani haricinde bir yemek sunulamamasına, yani hindisiz bir yılbaşı geçirilmesine sebep olmuştu. 
  •  gelelim bu haftanın MihSel mevzularına! geçtiğimiz bölüm Alya babasıyla birlik olup Selma'nın elindeki tek varlığa da göz dikmiş, Mihran'ın avukat arkadaşını da araya sokarak kızı ikna turlarına başlamıştı. bu bölüm bu durum Çetin ve Mihran arasında orta çaplı bir gerginliğe sebep olacak, aynı şekilde Selma da Mihran'a karşı tutumunu değiştirecekti. Alya'nın bu çirkefçe isteğine kayıtsız kalmayan Çetin Avukata bir sözleşme hazırlatarak Selma'ya yüklü bir miktar para teklif etti ve daha önce bahsi defaatle geçen yıkık konağın Selma'daki hisselerini satın almak istedi. 
  • haberi Atakan'ın dükkanda duyan Selma ilk etapta fazla problem çıkarmamış gibi görünse de işin ucu Mihran'a kadar dayandı ve ortalık toz duman oldu desem yeridir. olanları Selma ile aynı anda avukattan öğrenen Mihran konudan ve olup bitenlerden habersiz olduğuna Selma'yı ikna etmeye insanüstü bir çaba sarf etmiş olsa da Selma ona inanmamakta ısrar etti. bunun üzerine Mihran da soluğu hem hesap sormak, hem de kendisini aklamak için Çetin'in yanında aldı. Mihran Selma hakkında ne kadar doğruluk ve dürüstlük timsali cümle varsa kurdu ve bu da Çetin'i can evinden vuran an oldu. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi