Güzel Günler Bölüm 10 - Hep Beraber...

 Hep Beraber

Bu ailede acı da, hüzün de, sevinç de hep beraber. 10. bölüme dalya dediğimiz bu hafta hem Mihran ve Selma, hem de Altan ve Atakan için önemli olaylara sahne oluyor...

  • Son birkaç bölümdür hal ve tavırlarını iyi görmediğimiz, geçen bölüm ise köprüleri yakıp "bize göre" aklını başına Toplayan Mihran bu bölüm önemli bir kararı ailesiyle paylaşıyor. evet Mihran Alya'dan ayrılıp her şeye bir sünger çekiyor! bu kararı kahvaltı sofrasında açıklayan Mihran ilk etapta Saliha'nın antipatisini kazanmış olsa da verdiği karar biraz geç alınmış, ancak yerinde bir karar olmuştu. 
  • siper alın uyarıları sonrası yeniden birbirine kenetlenen ailemizden güç alan Mihran şirkette Çetin ile göze göz dişe diş bir mücadeleye girişti. geçtiğimiz bölüm çekmecesinden çıkardığı dosyada yazılı olan borçları senet yoluyla işleme koyan Çetin, Mihran'dan bunları imza etmesini ve hemen ertesi gün ilk taksitin ödenmesini istedi. ancak Çetin ne kadar sertse Mihran da o kadar dişli. bu deyyusun her türlü dalaveresine göğüs gerip ailesini ve zanaatını kurtarmaya kararlı. 
  • bu olayın önemli bir kısmı da Mihran ile Alya cadalozu arasında yaşandı. Mihran'ın göçü yüklendiğini gören hafiye onu evvel tatlı dille durdurmaya çalıştıysa da başarılı olamadı ve Mihran artık bizden olmaz diyerek son noktayı koymuş oldu. buna karşın hala akıllanmayan Alya bu kez de onu şirkete sokmamakla tehdit etti, ancak bu da işe yaramadı. Mihran tası tarağı topladığı gibi ardında sinir küpü bir baba - kız ve borç senetleri bırakarak şirketi terk etti. 
  • evet artık Mihran da işsizler kervanına katılmış, ailesini ve sevdiklerini korumak için çare aramaya başlamıştı. bu çare alternatiflerinden biri diğer mücevher üreticilerine haber yollayarak boşa çıktığını ve yanında çalışacak birini aradığını salık vermekti. ancak bu da Çetin engeline takıldı. Çetin küçük piyasanın büyük jokeriydi ve herkesi Mihran'ı işe almamaları yolunda tehdit ederek sözüm ona Mihran'ın bütün çıkış yollarını kapatacaktı, ancak bir istisna hariç!
  • genç takı ustası yana yakına başka çıkış yolları ararken asıl açılacak kapı ayağına gelmişti! Cihangir adında bir şirket sahibi Mihran ile konuşmak ve iş konusunda anlaşmak istiyordu. telefonu alır almaz adamın yanına koşan Mihran karşısında Çetin gibi ceberut birini değil, aksine tatlı dilli, işten ve halden anlayan ve dik duruşlu birini buldu. ancak adamın isteği Mihran'ı biraz düşündürdü. çünkü eski elemanının yarım bıraktığı bir çalışmanın ertesi güne teslimi gerekiyordu ve Mihran daha ilk andan böyle bir yoğunluğun altına girecekti. nitekim girdi de! zaten bizim tanıdığımız Mihran da bunun altından hakkıyla kalkar, sanatını ve zanaatını ona işleyen Setrak'ın mezarında kemiklerini sızlatmaz!
  • bu bölümün AlKan mevzusuna geçmeden önce Selma ve Leylim kardeşlerin yeni pedagog sınavından bahsetmek istiyorum, çünkü bu sınavın verilmesinde beklenmeyen, ancak gerçekten harika birinin eli ve dili var. bu bölüm Leylim okulda bir tiyatro gösterisinde rol alıyor ve ezberlediklerini unutması başına bela olmaya devam ediyor. bir yandan ablası, bir yandan Altan çalıştırıyor ancak unutkanlığının geçmesi biraz zor. 
  • avukattan leylim hakkında öğrendiklerinden sonra bir çıkar yol arayan da Selma olmuş, pedagogun sosyal hizmetlere verilsin önerisi ablamızda kalp çarpıntılarına neden olmuştu. bu bölüm bu durumu Hakim ile paylaşan Selma pedagogun adını söylediğinde Hakim'de bir ışık çaktı. Leylim'in doktoru daha önce Hakim'in dükkanında yardımcı olarak çalışmış ve onu gerçek bir abi bilmiş. bu durum kardeşlerin işine yaramış, Hakim kadınla konuşup usulünce hem kardeşlerin, hem de kendi derdini anlatmıştı. 
  • Hakim'in telefonuyla heyecanlanan Selma olumlu haberi almış, doktorun Leylim'i bir de gösteride izleyerek kararını düzenleyeceğini öğrenmişti. bundan sonra asıl iş küçük ninjaya kalıyor, ezberini tamamlayıp sahnede kendini göstermesi gerekiyordu. ufak bir pürüz dışında her şey yolunda gidecek, pedagog hanım da Leylim'i alkışlayanlardan biri olacaktı!
  • tüm hazırlıklar tamamlanıp sahneye çıkıldığında tüm küçük oyuncular sırayla repliklerini söyleyip sıralarını savdıktan sonra sıra bizim kıza geldi. herkes çıkmış olmasına rağmen sırasını bile unuttuğu için hareket edemeyen küçük ninja, arkadaşlarının yönlendirmesiyle sahneye çıktı, bir noktaya kadar da repliklerini söyledi. ancak en kritik cümleyi unutup uzun süre öylece beklemesi bizimkilerde heyecanla karışık bir tedirginlik dalgasına yol açtı. ancak bu noktada Mihran'ın hızır gibi yetişip ona destek olmasıyla Leylim yeniden çözüldü ve son repliğini de eksiksiz söyleyerek sahneden ayrıldı. şimdi iş doktora, doktorun raporunu düzenlemesine kalıyor..
  • bu bölüm Altan - Atakan cephesi heyecanlı! Altan artık Kıymet'in kızı, hanesinin gelini olacak, bunun için bir aşama daha var ki, o da kız istenecek! ancak Altan'ın sır gibi sakladığı aile hayatı başına iş açacak, Kıymet'i taze gelinine karşı yekten zora sokacak. bu olayın başı Kıymet'in Atakan'dan Altan'ın ailesinin iletişim bilgilerini istemesiyle başlıyor. Atakan'dan Kıymet'in ailesinin telefonunu istediğini öğrenen Altan her bu konu açıldığında köşe bucak kaçıyor, Atakan ne oluyor dedikçe kendini kaplumbağa gibi kabuğuna çekmeyi tercih ediyor. ancak durum öyle bir noktada kopuyor ki, Atakan kızcağızı zorladığına bin pişman oluyor. 
  • Altan annesine şiddet uyguladığı için babasından uzaklaşmış ve nerede olduğunu, anda neler yaptığını gizlemeye karar vermiş. annesini yanına almak istemiş ancak o bunu istememiş. hal böyle olunca da spor eğitimi almak için geldiği İstanbul'da gizli saklı bir hayat sürmeye karar vermiş. ayrıca Altan eğer memlekete dönerse istemediği biriyle zorla evlendirileceği için de bu kaçış yolunu seçmiş. bunları duyan Atakan'ın hem içi ezildi, hem de bunu  Kıymet ile paylaşmaya karar verdi. 
  • verdi vermesine ama Kıymet kafaya numarayı almayı koymuş bir kere! Füsun ve Feyyaz bu iş için görevlendirilip Altan'ın daha önce kaldığı spor salonuna gönderilir, Ziya bizimkilere akrabalarının şoförlüğünü yaptırır, numara alındı mı bilinmez ama komik durumlara düşüldüğü kesindir. bakalım Altan'ın yeni ailesindeki yeni hayatı nasıl başlayacak, nasıl geçecek...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti