Güzel Günler Bölüm 11 - Görevimiz Altan...

 Görevimiz Altan

Dağ başına kış gelir kul başına iş gelir! Kıymet illa ki kendi başına iş getirir!..

  • Hayatımın Günlüğü'nün ilk resmi bölüm anlatımını yaptığım günden bu yana tam 10 yıl geçti. 10 yılda onlarca dizi, onlarca karakter. ama Kıymet bunların en eşsizi, en safı ve en merhamet timsali oldu! geçtiğimiz bölümün sonu Altan ve Atakan için nahoş bir biçimde gelmiş, Kıymet'in Altan'ın ailesini Urfa'dan çağırdığı ortaya çıkmıştı. bu bölüm Mihran, Selma ve Atakan bu kez Altan'ı aramak için İstanbul yollarına düşüyor!
  • Bu bölümün açılışını Eganis Cafe'de yapıyoruz. hiç bir not, bilgi vs. bırakmadan sırra kadem basan Balboa bizimkileri heyecana ve korkuya gark etti. kızı dışarıda arayan Mihran ve Atakan'ın negatifliğine Selma'nın olumsuz haberi eklenince işlerin sarpa sarmaya başlayacağı ayan oldu. ancak bu kız illa ki bir yerde bulunacak, ailesiyle karşı karşıya getirilecekti. bu görev de Kıymet Sultan'a düşüyor ister istemez. 
  • Füsun ve Feyyaz otogarda aileyi beklerken Kıymet de geldiklerinde ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı. bu noktada devreye giren Hakim ilk olarak uygun bir dille konuşmalarını, gerektiğinde Altan'ın kaybolduğunu söylemeleri konusunda salık verdi. tam bu esnada otogara iniş yapan Kaplan familyası bizimkilerle birlikte yola çıkmış, Kıymet ustamızı bir kat daha telaş almıştı. 
  • dükkandakilerin ateşi adım adım yükselmeye başlamışken Atakan'dan gelen kızı bulamadık haberi ustamızı biraz daha heyecanlandırmış, anında Feyyaz'a dönüş yapan Kıymet Atakan'dan aldığı onları oyalayın taktiğini Feyyaz'a aktarmıştı. Ancak ailenin babası Muttalip bir an önce kızını görmek ve onu gerisingeri paketleyip memlekete götürmek için can atıyordu. Feyyaz ve Füsun'un oyalama taktikleri bir noktaya kadar işe yaramış, daha fazla böyle davranmanın mantıksız olacağına kanaat getiren ekip aynen dükkana geri dönmüştü. 
  • Ailenin dükkana girişi de en az İstanbul'a ayak basışı kadar sert ve gürültülü oldu. Kıymet olabildiğince güler yüzünü ve sükunetini takınmaya çabalasa da Muttalip ve hanımı Nurhayat tam tersi reaksiyonlarla kadını içten içe çileden çıkarmaya muktedir hareketler sergiliyordu. tek derdi Altan olan ebeveynler Kıymet ve Hakim'in kısmen başarılı püskürtme taktikleri sayesinde bir an için kızdan akıllarını uzaklaştırdı ve akrabalarının evinin yolunu tuttu. 
  • dükkanda bunlar olurken Eganis'de de Altan'ın bıraktığı şifre ortaya çıkıyor ve kayıp kaçağı bulma umudu ortaya çıkıyor! Altan hakkında ipucu ararken Leylim'in okul defterinin bir sayfasının köşesinde "Lev 86 " yazan bir not bulan ekip, incelikli ve küçük çaplı bir krizli araştırmanın ardından bu notun Levent'te bir spor salonuna ait olduğunu keşfetti. bu salon Altan'ın bir arkadaşına aitti ve onu bulan ekipte kadın önde ekip arkada maceralı bir kovalamaca başladı. 
  • İstanbul kazan, ekip kepçe devam eden hararetli bir takibin ardından Altan'a ulaşan ekip, onu kızın evinde yakalamayı başardı, ancak bu sefer de Altan dönmemekte keçi gibi direndi. en sonunda evin kapısının önüne oturup kıza karşı inat geren Atakan onu ikna etmeyi başardı ve babasından gizli bir yere götürüp saklamanın yollarını aramaya başladı. tam da bu noktada destek kuvvet yine Hakim usta oldu ve Altan'ı onun evinde barındırmaya karar verildi. 
  • Tüm bu olup bitenlerin toplamında bir de kız isteme denemesi var! Hakim'in desteğiyle Altan'ı babasından istemeye gitmeye karar veren erkek tayfası Atakan'ın Muttalip'in sert tavrı ve ağır hakaretleriyle karşılaşması sonucu eli boş döndü. e Atakan da haklıydı o kadar ağır laflar kavgada söylenmez. 
  • şu ana kadar geçen türlü çeşit curcuna, türlü çeşit macera ve Atakan'ın aldığı riskleri bir kalemde silip atacak mesaj Altan'ın annesinden geldi. doğal olarak kızını çok özleyen ve hasret gidermek isteyen Nurhayat eşinden gizli Altan ile iletişim kurmayı başardı. bir parkta buluşan ana kızın sevgi ve hasret dolu sohbeti Muttalip'in onları keşfetmesiyle son buldu. ancak her şey bu kadar da değildi. 
  • Altan'ın ailesi tarafından akrabaların evine hapsedilmiş olduğunu öğrenen Atakan bu kez ya hep ya hiç diyerek Selam ve Mihran'ı da yanına almak suretiyle yeni bir kurtarma operasyonu düzenledi. plana göre Atakan evin balkonuna tırmanarak kızı kaçıracak, Selma ise evdekileri oyalayacaktı. ancak Van'daki ağaç maceralarını duyunca bir endişe etmedik değil dediğimiz Atakan tam da tahmin ettiğimiz gibi tam yukarı tırmandığı esnada dayandığı merdiveni küt diye aşağı düşürüverdi! 
  • Altan ile konuşması esnasında Muttalip'e yakalanan saf aşık o anda balkonda olduğu için kaçacak bir yer de bulamadı, ancak bu durum Muttalip'in balkondan aşağı uçmaya meyletmesine engel olamadı! düşmek üzere olan adamı geri çekmeye çabalayan Atakan bu konuda başarılı oldu, ancak bu sefer de yer çekimine karşı koymaktan ceza aldı ve adam yüzünden kendini bahçenin çimenlerinde buldu! ama her şerde bir hayır varmış, Atakan'ın Altan'ı alabilmesi için birkaç kemiğinin kırılıp kayınpederin imana gelmesi gerekiyormuş. Allah'ın işi işte. görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..