Güzel Günler Bölüm 12 - Arayan Bulur!..

 Arayan Bulur!

Arayan Mevla'sını da bulur belasını da demişler. Atakan'ın ayarsız kayınbabasının kendi gibi ayarsız istekleri Gülce ailesini topluca maceranın içine sürüklüyor!

  • Geçtiğimiz bölüm Atakan - Selma - Mihran üçlüsü için Dedektif Colombo kıvamında geçmiş, bölüm sonunda Atakan aşk gazisi olarak kendini hastanede bulmuştu. yine bölüm sonunda Altan'ın babası silah zoruyla da olsa kızını vermiş, ancak bir şart öne sürerek işlerin seyrini daha da yokuş yukarı yapmıştı. bu bölüm Atakan'ı büyük bir sabır sınavı bekleyecek, bu sınavın en önemli maddesi bir hamam tası olacaktı! 
  • evet yanlış okumadınız! Muttalip'in Atakan'a verdiği bir metre uzunluğundaki listenin ilk sırasında Urfa el yapımı bir hamam tası var. ancak bu tas öyle sıradan bir tas değil. tam ortasında bir balık figürü var ve bu figürün Balıklı Göl'ü temsil ettiği söyleniyor. Atakan, Altan, Selma ve Mihran yine İstanbul'un altını üstüne getirmeye ve tası arayama girişti.  ancak ilk girdikleri antikacının tasın satıldığını söylemesiyle ilk karavana verilmiş oldu. 
  • neden böyle bir aramaya giriştiklerini anlamakta zorlanan Atakan gittikleri antikacıdan satılan tasın yerini ve kimde olduğunu öğrendi ve ikinci denemeye doğru yola çıkıldı.  buraya kadar her şey güzel gidiyor, ikinci denemde tas bulunduğu için ekibi bir sevinç ve heyecan duygusu sarmaya başlıyordu ki, ikinci antikacı da tası vermiş ancak içinde balık figürü yoktu! evet tası bulduk bu sefer de balığı yok!
  • Atakan Mihran'ın deyişiyle " su kaynatmaya " adım adım yaklaşırken ekibin geri kalanı onu sakinleştirmeye uğraşıyor, bu sefer de balık figürünün peşine düşülüyordu. ancak burada da pürüzler taze aşıkların peşini bırakmıyor, bu kez de Muttalip tasın akıbeti hakkında ahiret suallerine başlıyordu. Kıymet dünürlerini türbe ziyaretine götürürken AlKan çifti hararetli bir tartışmaya doğru emin adımlarla ilerliyor, bir köşede Altan diğerinde Atakan tas hakkında sağlam bir tartışmaya giriyordu. 
  • doğulu adetlerine alışık olmayan Atakan tası balıksız olarak kabul ettirmeye uğraştıysa da başarılı olamadı, zira o tas beklendiği gibi Muttalip'in önüne konmazsa çıkacak arızanın boyutlarını Altan biliyor. bunun üzerine tasın düzgün bir şekilde bulunamamasının  verdiği stres de eklenince Atakan çileden çıktı ve Altan ile beklenmedik bir şekil ve büyüklükte bir kavgaya girişti. zaten formalite olduğu bilinen bu birlikteliği daha başlamadan noktalamaya karar veren ikiliyi durdurmaya çalışan Mihran ve Selma da başarılı olamadı ve ikili yüzüklerini buldukları yarım tasın içine bırakarak dükkandan ayrıldı. 
  • Altan'ın inadına Atakan'ın hödüklüğü eklenince tartışmanın bu denli büyümesi de kaçınılmazdı tabi. bir hışımla Kıymet'e telefon eden Atakan sözün iptal edildiğini, Altan ile işi bozduklarını açıkladığında dünürerle yan yana olan Kıymet'i de ufak çaplı bir kriz aldı desem yanlış olmaz, zira arayanın Atakan olduğunu anlayan Muttalip'e bir yalan söylenmesi gerekiyordu, o da tasın bulunduğuydu. 
  • tas hadisesinde büyük bomba evin küçüğü Ayşim ve sevgilisi Derin'den geldi!  tüm dertlere nokta koyup nişan hazırlıklarını kaldığı yerden devam ettirecek mucize Mihran'ın eski şirketinden çıktı. Muttalip'in isteklerinden biri olan gondolda çikolatayı hazırlatmak üzere pastaneye giden Derin ve Ayşim, Kıymet'in eşinin kendisini istemesinden yadigar kalan gondolu pastanede kazara kırdı ve tamiri için çare arayan ikili şirketin atölyesinden bir yapıştırıcı bularak olayı çözmeye çalıştı. 
  • bu çözüm çabası esnasında Derin'in eline geçen bir obje bire bir balıklı tasın balığının aynısıydı ve Ayşim büyük bir heyecanla Eganis Cafe'ye doğru depara kalktı! bu sırada köşelerinde yeni raundun başlamasını bekleyen atarlı boksörlerimiz de burnundan solumaya devam ediyor, Selma ve Mihran olmasa birbirlerini bir kaşık suda boğmaya muktedir bir biçimde karşı hamleyi çözmeye çalışıyorlardı. kafedekiler birbirlerini parçalamak üzereyken ortama dalış yapan gençler balık figürünü bizimkilere gösterdi ve bir düğüm daha böylelikle çözülmüş oldu! artık sıra ailelerin kız evinde buluşmasına, isteme merasiminin tamamlanmasına gelmişti. 
  • Gülce familyasının meşhur enişte tarzı yolculuk yöntemiyle bagajda Atakan ve Mihran, arka koltuklarda hatunlar, ön yolcuda Hakim ve şoför payesiyle Feyyaz tantanalı ve şamatalı bir yolculuğun ardından kız evine ulaşmayı başardı. bu noktanın mühim detayı Ayşim'in Saliha'nın gönderdiği aile yadigarı yüzüğü evde unutmuş olmasıydı ve bu durum Mihran Ayşim'den yüzüğü göstermesini isteyince ortaya çıktı. 
  • isteme merasiminin bir diğer mühim olayı da daha öncesinde Altan'ın tüm ısrar ve inatlarına rağmen Saliha'nın orada olacağını düşünerek söze gelmekten imtina eden Selma'nın ortama ani dalışı oldu. Saliha'nın son dakika vazgeçmesiyle boşalan akraba kontenjanına yata geçiş yapan kardeşler Cihangir ile birlikte olaya dahil oldu. bu durumun Saliha ve Selma ilişkisine, Altan ve Atakan'ın curcunalı sözüne etkileri nasıl olacak? gelecek bölüm görüp okuyacağız...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..