Güzel Günler Bölüm 13 - Geçmişle Bugünün Kavgası...

Geçmişle Bugünün Kavgası.

Selma Mihran'dan, Mihran Alya ve Saliha'dan bir cevap bekliyor. yıllardır hakkında fısıltılar dolanan kolye yeniden Gülce ailesinin gündemine bomba gibi düşüyor...

  • Anlatımlara ara verdiğimiz noktada Atakan ve Altan'ı nişanlanırken, Mihran'ı da kolye ile alakalı gerçekleri Derin'den öğrenirken bırakmıştık. bu bölüm Alya - Selma - Mihran - Saliha dörtgeninde sular durulmuyor, Mihran hiç beklemediği bir yerden gol yemeye ramak kala aydınlanmaların en büyüğünü yaşıyor. 
  • Geçtiğimiz bölümün sonunda Atakan ve Altan'ın nişan merasimine gitmek için Derin'e ısrar eden Saliha daha kapıdan içeri adımını atar atmaz ortalığı karıştırmış, kapıda ayak üstü muhabbet eden Derin ve Mihran da gerçeklerin hiç olmayacak bir anda ve yerde ortaya saçılmasını sağlamıştı. bu bölüm annesine dargın, teyzesine kızgın olan Mihran kelimenin tam anlamıyla ateş püskürüyor. yani en başından beri yapması gerekenleri yapmaya başlıyor. 
  • bu bölüm Kıymet Usta'nın menemen salonu geçen bölüm yarım kalan nişan merasiminin tamamlanması için Gülce ve Kaplan ailelerini ağırlıyor. geçen bölümdeki karmaşa nedeniyle tamamlanamayan nişan olayı sonunda Muttalip'in verdik gitti nidasıyla tamamına ermiş, aile zor bela Urfa'ya geri postalanmıştı. ancak bu olayda yüzü gülmeyen iki taraf vardı ki, bunlardan biri Saliha, diğeri Mihran idi. 
  • Mihran en başından beri kolyenin bulunup Selma'nın huzura kavuşması için elinden geleni yapmış, ancak başarılı olamadığı için hem kendini, hem de Selma'yı suçlamıştı. şimdi hiç beklemediği insanlardan böylesi büyük bir dalavere çevirdiklerini öğrenince de dünyası başına yıkıldı tabi. Annesiyle sahilde oturup açık açık konuşmaya karar veren Mihran neden kolyeyi bu kadar zaman sakladığı konusunda Saliha'nın ağzından laf almaya çalıştı, ancak burada da başarılı olamadı. Mihran neden diye sordukça kadın lafları ağzında geveleyip duruyor, oğlunu korumak istediğinden bahsedip duruyor. ancak bu tabi ki de Mihran'a hiç inandırıcı gelmiyor! 
  • Mihran annesinden gerçekleri öğrenmeye uğraşırken bir de Selma'ya kendini affettirmeye çabalıyor. bütün bu olup bitenlerden hiç bir şekilde haberi olmadığı konusunda kızı ikna etmeye çalışan ustamız bu konuda da karavana veriyor, zira Selma da Mihran'dan bir cevap bekliyor. bu soru cevabı öyle kolayca bulunabilecek türden bir soru değil. kolye neden Saliha'daydı, tılsım gerçek mi, hepsi şu an muallakta ve arafta kalan sorular. ancak cevabının bulunması o kadar da uzak değil. 
  • Alya'nın kolyeyi kaybettiğini düşünen Mihran'ın ajan yönünü ortaya çıkaran yine Atakan oldu. Atakan'a da kolyenin kaybolmasının bu denli basite indirgenmesi inandırıcı gelmedi ve Mihran'ın bu konunun üzerine gitmesini istedi. bu noktadan itibaren Alya'nın peşine düşen ustamız onu kolyeyi gerçekten kaybedip etmediği konusunda sağlam bir sorguya çekti. ancak küçük sarı çıyanın planı çok önceden hazırdı ve tıkır tıkır işlemeye başlamıştı bile! 
  • Mihran'ı kolyeyi kaybettiğine inandırmak için elinden geleni ardına  koymayan küçük sarı onu fiziki anlamda dolandırmak için de büyük bir uğraş verdi. Atakan'ın kafesinde düşürdüğünü iddia ettiği kolyeyi aramak için oraya giden ikili orada bir de Selma ile karşılaşınca ufak çaplı bir krizin eşiğinden dönüldü. ancak kolyenin orada olmadığı ayan beyan ortadaydı.
  • Annemin çok sevdiğim bir sözü var. filler tepişir olan çimenlere olur diye, bu söz bu bölüm Derin ve Ayşim için tam manasıyla anlamını buldu! Derin'in kolye meselesini Mihran'a öttüğünü öğrenen Çetin oğlu ile esaslı bir kapışmaya girdi. Benzerini daha sonra Kıymet ile yaşayacağı ağır bir kavgaya giren Derin babasının inadını kıramayacağını anlayarak bütün maddi olanaklarından vazgeçerek ofisi terk etti. ancak ne olduysa bundan sonra oldu! 
  • babasının yanından kopup soluğu Ayşim'in yanında alan Derin daha önceki uzaklara kaçma fikrini yeniden Ayşim'e teklif etti. ancak Ayşim'in bu konuya bakışı ne net, ne de değil. kızçem de karmaşık duygular içinde ancak tüm bu olup bitenlerin toplamında Derin klostrofobi geçirmeye, Ayşim ise annesiyle ters düşmeye bir adım daha yaklaşıyor! 
  • Saliha'nın eve geldiğini duyan Ayşim sevgilisini saklamak için bir çare ararken çare bizim deli oğlandan geldi. bulduğu ilk boşluğa kendini atan Derin girdiği boşluğun kiler olduğundan habersiz ecelini beklerken kiler kapısını açık gören Saliha oğlanın üstüne kapıyı kilitleyip anahtarı cebe attı! kendi yöntemleriyle anahtarı elde edemeyeceğini anlayan Ayşim ise Füsun'dan destek istemeye karar verdi. Füsun da kendi hayal aleminde yaşarken birden kendini Derin'in kurtarıcısı rolünde bulunca işler hepten arapsaçına döndü. 
  • Peşi sıra önce Atakan ve Altan'ın oda görmeye, ardından Kıymet'in Hakim ile buluşma hazırlığına eve gelmesiyle iyiden iyiye köşeye sıkışan saf aşıklar uzun süre köşe kapmaca oynadıkları Kıymet Usta'ya bu sefer merdiven başında yakalandı! bu arada Çetin de bir iş için Derin'i arıyor, Alya'ya yaptırdığı casusluk sayesinde o da soluğu Kıymet'in kapısının önünde alıyordu. Derin'in yerini soran Çetin'e boş gözlerle bakan Kıymet o anda içeride olduğunu bilmediği Derin'i karşısında görünce ufak çaplı bir şok geçirdi. 
  • ikiliyi ablasıyla birlikte sağlam bir sorguya çeken Kıymet, hem Çetin'e kafa tuttuğu için kızgın, hem Ayşim onun güvenini sarstığı için üzgündü. yukarıda anlattığım Derin - Çetin diyaloğunun bir benzeri işte tam olarak bu noktada yaşandı ve Ayşim'in Derin'i görmesi kati surette yasaklandı. 
  • bu bölüm bir de Küçük Ninja'nın ödev seferberliği var! bu bölüm Leylim'in öğretmeni sınıfa aile ağacı hazırlamalarını söylemiş ve Leylim de canla başla bu ödev için hazırlanmış. ancak ailede ablası, kedisi ve kendisi dışında akrabası bulunmadığı için doğal olarak pek de bir şey yapamamış. okulda çocuklar birbirlerine ödevlerini gösterirken Leylim bu konuda biraz çekimser davrandı. ancak çocuklar isteyince mecbur kaldı. 
  • kendince hazırladığı ödevi gösterdiğinde diğer çocukların kahkaha dolu alaylarıyla karşılaşan Leylim üstüne bir de Altan'dan emanet aldıkları tableti yere düşürüp ekranını parçalayınca önce çocuklara, sonra da ödevini gösteremediği için öğretmenine rezil oldu. ancak bu konuda da yardım sevgiyle birbirlerine kenetlenen manevi ailelerinden ve Füsun'dan geldi!
  • Selma'ya Mihran ve Cihangir'in katılacağı bir Bussiness etkinlikte kavalye olarak gitme şantajıyla ödev sorumluluğunu üstlenen Füsun aile ve yakın çevredeki herkesin teker teker videolarını çekip kurgulamaya başladı. bu projenin en sonunda Mihran'ın Leylim için kurduğu cümleler çekim anında konuşmalara şahit olan Atakan Füsun ve Altan'ı oldukça duygulandırdı. 
  • ödevi yetiştirmek için çabalayan Füsun öğretmenin 3 hayırla uğurladığı kardeşleri okulun bahçesinde üzgün görünce kendisi de oldukça üzüldü.  bu konuda da yardım leylim ley'in çok sevdiği Mihran abisinden gelecek, Füsun ve öğretmen hanımla koordineli bir biçimde çocuklar ve aile Eganis'de toplanarak bu videoyu izleyecekti. 
  • Mihran'ın videoya yaptığı katkının bizimkilerde yarattığı gözyaşı pınarlarına vana açtıran duygusallık öğretmen hanımda da etkili oldu. etkinlik sonunda kurabiye ile bu güzel anı taçlandıran aile ve Leylim de tam not almayı başardı ;) Leylim'in bu okul maceraları hep son anda toparlanıyor bakalım önümüzdeki bölüm neler gösterir?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..