Güzel Günler Bölüm 14 - Kuş Uçsa Gölge Kalır...

 Kuş Uçsa Gölge Kalır

Yıllar önce Setrak ve Saliha'nın gönlünden uçan kuşlar bugün Mihran ve Selma'nın kalbine ağır bir yük olarak tekrar konuyor...

  • Geçtiğimiz bölümün sonu tüm Gülce ailesi ve Mihran için kırılma anı olmuş, Mihran annesinin gençlik sırlarına bir bir mazhar olmayı başarmıştı. bu bölüm hem ana kraliçe Saliha için, hem de Mihran ve Selma için yeni bir başlangıç yaşanıp yeni bir sayfa açılıyor. Geçtiğimiz bölümün sonunda Saliha Setrak ile birlikte kaçış hikayesini, gerçek Mihran'ın onlara kaçışta yardım ettiğini ve o kaçış esnasında yaşanan kazada Setrak ve Mihran'ın  hayatını kaybettiklerini Kıymet'e teker teker anlatmış, son anda konuşulanlara şahit olan Mihran bir kez de bu noktada büyük bir şok geçirmişti. bu bölüm bunca sırrın bu yüzden saklandığını, annesinin kendisini ustasına kinlendirmemek için bu yola başvurduğunu öğrenen ustamız uzun zamandır sakladığı Setrak'ın mektubunu da ana kraliçenin eline tutuşturmayı ihmal etmedi. 
  • bu bölüm tüm bu yaşananlara bir sünger çekerek yeniden başlamak ve Selma'yı yeniden kazanmak isteyen Mihran  teyzesinin desteğini de arkasına alarak Selma'ya bir sevgililer günü sürprizi hazırlamaya karar verdi. bunun için bir tekne ile boğaz turu, güzel bir akşam yemeği ve Selma'nın hoşuna gidecek bir hediye ayarlamaya girişen ustamız hediye konusunda ufak çaplı sıkıntılar yaşadı. zira Selma'nın adına imzalı olan şiir kitabı bir açık arttırmada satılmak üzereydi ve Mihran bunu ilk girdiği sahaf dükkanının sahibinden öğrendi. 
  • Kıymet tekne işiyle meşgul olurken Mihran da müzayedede satılmak üzere olan kitabın peşine düştü. ilk etapta dükkanı ve içeride olup bitenleri kolaçan eden Mihran son anda Selma'nın telefonuyla irkildi ve sessizlik isteyen ortamı bir an için terk etmek durumunda kaldı. ancak tam da o anda satış sırası meşhur kitaba gelmişti ve müzayede yöneticisi büyük bir şevk ve istekle kitabı yaşlıca bir adama satmıştı! 
  • telefon konuşmasının ardından içeri giren ve kitabın son anda satıldığını öğrenen Mihran kitabı satın alan adamı yaklaşık 2 sokak boyu kovalamaya başladı. adam ilk etapta oğlanın sesini duymadıysa da Mihran dibinde bitince duruma uyandı ve bizim oğlan yalvar yakar ondan kitabı almayı başardı. bu sırada Selma da Mihran'ın bu gizemli hallerini garipsemeye ve nedenini sorgulamaya başlamış, kendi içinde teoremler üretmeye girişmişti bile. 
  • Bu bölüm Eganis Cafe'de bir de sevgililer günü kutlaması var! Atakan'ın dükkanın kurtuluşu olarak nitelendirdiği bu etkinlik için de kollar sıvandı, iş bölümü yapıldı, ancak Atakan'ın kurduğu konser planında ufak bir pürüz vardı! ekibin getirmek istediği şarkıcı oldukça ünlü biriydi ve Atakan'ın ona ulaşması birazcık zaman aldı, o kadar ki Altan Atakan'ın telefonunda kızın adını gördükçe kıskançlıktan deliye dönüyor, sırf bunun için çocukcağızla ters düşüyordu. 
  • doğal yollardan kadına ulaşamayacaklarını anlayan ekip bu kez oldukça değişik bir yönteme başvurdu. Atakan kadının çalıştığı müzik stüdyosuna sızıp kızla konuşacak ve daveti yapıp onu kafeye getirecekti. ancak bu plan da kısmen başarısız oldu, zira Atakan'ın kıza vermesi gereken emanet de çalışma arkadaşları tarafından menajerine verilmişti. uzun uğraşlar, cevval planlar ve azimle birleşen kararlılık bu gecenin herkesin gözüne girmesini, etkinliğin beklendiği şekilde neşe ve keyifle yapılmasını sağlamıştı. ta ki Saliha'dan gelen kötü habere kadar! görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi