Güzel Günler Bölüm 15 - Ateş Çemberi...

 Ateş Çemberi

Ateş Çemberi. Mihran ve Selma'nın an itibariyle durumunu özetleyecek en iyi kelime bu sanırım. 

  • Geçtiğimiz bölüm hem Gülce Ailesi, hem de Mihran ve Selma için güzel başlayan, ancak kaos ve adrenalin salgılayarak biten bir bölüm olmuştu. Ayşim'in bir anlık sorumsuzluğu evde kelimenin tam manasıyla fırtınalar koparmış, Saliha Setrak'ın sevdiğine, yani kendisine yazdığı son mektubu okurken kalbine yenik düşerek kriz geçirmişti. bu bölüm Gülce ailesinin uğrak mekanı olan hastane koridorlarında hızlı bir başlangıç yapıyoruz!
  • Geçtiğimiz bölümün sonunda tüm yaşadıklarının üstüne bir de Setrak'tan kalan son mektubu okuyarak kalbine zulmeden Saliha bu bölüm kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırılıyor. Derin ile yaptıkları sevgililer günü kaçamağının ardından eve dönen ve döndüğünde teyzesini baygın halde bulan Ayşim aynı dakikalarda kafede aynı kutlama partisinde bulunan ahaliyi Füsun'u aramak suretiyle harekete geçirdi. 
  • tam bu esnada Selma'ya ilan - ı aşk etmeye hazırlanan Mihran da Kıymet'ten aldığı gazla can havli ile soluğu hastanede aldı. neden Saliha'nın yanında olmadığını, neler yaptığını ve nerede olduğunu açıklamakta zorlanan Ayşim'in üzgün ve heyecanlı hali de içimizi sızlatmadı dersem yalan olur. tüm bu tantana içinde doktordan güzel haberler bekleyen ailenin yüreğine su serpecek haber de Saliha'ya bakan doktordan geldi. teyzemiz iyiydi ve herkes rahat bir nefes almıştı. 
  • hastanede bunlar yaşanırken kafede Leylim ile birlikte en az aile bireyleri kadar tedirgin ve heyecanlı bir bekleyiş içinde olan Selma da bu heyecanında daha fazla dayanamayarak kardeşiyle birlikte hastaneye gitmeye karar verdi. bu sırada odaya alınan ve uyuyan Saliha Selma'nın geldiğinin bilincinde değildi ve az sonra kızın açıklayacaklarını duyup duymadığı belirsizdi. 
  • Selma'nın babası Saliha ve Setrak'ın beraberliklerini engelleyen kişiydi ve Selma bunu da geçtiğimiz bölümün sonunda öğrenmişti. bu bölüm eski kaynanasının hastalığından istifade gerçekleri anlatmaya karar veren kızımız Saliha'dan her şey için değilse de bir çok şey için, babasının sebep oldukları için özür diledi. bu özür Saliha tarafında bir karşılık buldu mu, Selma'nın bu hamlesi Saliha'nın yüreğini soğutur mu? şu an için belirsiz. 
  • Hastane koridorunda Selma ile karşılaşan Mihran da Selma'yı belirsizlikler içinde bırakmış olmanın verdiği üzüntü ile kıza sıkı sıkı sarıldı. ancak bu sarılma Selma'nın yaşadıklarını kapatacak veya unutturacak türden değildi. Mihran neler oldu diye sorsa da Selma bir cevap vermeden ortamdan uzaklaştı. 
  • bu Derin cidden akıllanmayacak! Ayşim'e doğum günü için ergen aklıyla sürpriz hazırlayan Derin bu sefer kelimenin tam anlamıyla baltayı taşa vurdu desem yeri var, zira kardeşinin yanında gelen Füsun, hiç olmadık zamanda ortaya çıkan Alya ve Çetin ortalığı birbirine katan isimler oldu! 
  • ebeveyn baskısı ve buluşacak mekan sıkıntısının canına tak ettiği Derin, Doğum gününü kutlamak için Ayşim'i eve davet etti. biraz zor bir süreç olsa da eve gitmeyi kabul eden Ayşim evden çıkmak için kendisi gibi aklı beş karış havada ablası Füsun'dan destek istedi. kabul gören destek talebini şarta bağlayan Füsun kısa zamanda eve geri dönmeyi şart koştu ancak bu şart zamanında yerine gelemedi. zira Derin'in evinde işler karıştı! 
  • babasıyla bir yere gideceği esnada çantasını evde unuttuğundan bahisle eve geri dönen Alya'nın bu dönüşü Derin Ayşim ve Füsun'u yine bir köşe kapmacanın içine soktu: buna bir de Füsun hanımın kolye merakı ve hafiyeliği eklenince işler hepten arapsaçına döndü! zira Alya'nın odasında kolyeye dair iz arayan zehir hafiye odanın sahibine, yani Alya'ya yakalandı! üstelik maceranın tek halkası bu da değil! Alya'nın bankadan çektiği ve çantasında olması gereken yüklü miktar para kayıptı ve kızımız bunu son anda fark etti. Füsun - Ayşim ikilisinden birinin çalmış olabileceği düşüncesiyle ( nasıl bir düşünceyse artık o?! ) Derin'i tehdit eden kızımız bakalım parayı nerede bulacak?. 
  • gelelim bu bölümün MihSel kavgasına! aslında kavga için bir sebep yok, yemeyenin malını yerler hesabı Mihran Selma'ya  olağandışı bir yakınlık kuran Cihangir ile sonunda açık açık konuşmaya karar veriyor, ancak buna vesile olan olay hiç de sanıldığı gibi garip veya ürkünç değil! Cihangir'in yönlendirmesiyle mücevher tasarımı kursuna katılmaya karar veren Selma'nın bu bölüm ilk dersi vardı ve ellerindeki tek tablet de arızalı olduğundan derse katılamama riskiyle karşı karşıya kaldı. buna da bir çözüm üreten Cihangir derse ofiste girebileceğini, kendisinde tablet olduğunu açıklayarak kızımızı ofise götürdü. tabi bunu duyan Mihran kelimenin tam anlamıyla küplere bindi! 
  • bu gaz ve sinirle soluğu Cihangir'in mekanında alan Mihran adamla sert, ama vurucu bir konuşma yaptı. Cihangir'in Selma'nın etrafında fazla dolanmasını istemeye ustamız net bir biçimde bu tavrını vurguladı ve ondan Selma'nın hayatına müdahalede bulunmamasını talep etti. tabi Selma'nın bunları duyması da uzun sürmedi! Mihran ofisten ayrıldıktan sonra anında durumu Selma'ya yetiştiren Kazanova'mız Mihran ve Selma arasında yeni, ancak daha şiddetli bir patlamanın fitilini ateşlemiş oldu. bakalım bunca teranenin sonu nereye varacak?!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi