Güzel Günler Bölüm 16 - Aşk Kapıyı Kırınca...

 Aşk Kapıyı Kırınca

OĞLAN BİZİM KIZ BİZİM! bu bölüm düğün halayı zengin kız polisiyesiyle birleşiyor, ortaya  komedisi ve köpüğü bol bir bölüm çıkıyor!..

  • bu bölüme alıntıda bahsini ettiğim polisiye kısımla başlayalım zira Kıymet usta ve Füsun için topun ağzına sürüldükleri an bu an olabilir! Geçtiğimiz bölümün sonunda Alya'nın odasında yakalanıp dikkatleri üzerine çeken Füsun bu bölüm yeni ve ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalıyor. parası kaybolduğu için ortalığı birbirine katan küçük sarının babasına olan şikayeti Çetin'in ikinci kez soluğu Kıymet'in kapısında almasına neden oluyor. 
  • geçen bölümde bahsettiğim paranın ortada olmaması o esnada odada Alya'ya yakalanan Füsun'u zan altında bırakmış, bu bölüm Çetin ahaliden hesap sormak için kapıda bitmişti. bu bölüm Kıymet'e açık açık polis yoluyla paranın bulunacağını anlatan Çetin yüzünden Kıymet'in ve Gülce kardeşlerinin hedefi haline gelen Füsun ise kendince kendini aklamanın yollarını ararken bambaşka bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalacaktı. 
  • kayıp paranın akıbetini merak eden ve bunun için Füsun ile Ayşim'i sorguya çeken Kıymet üstüne basa basa parayı onların alıp almadığını, almadılarsa nerede olduğunu sorup duruyor, garibem Füsun da ben almadım ben yapmadım demekten dilinde biten tüylerden yastık yapma noktasına geliyordu. Füsun'a paraların akıbetini soran Kıymet usta, kızının eski nişanlısından kalma yüzüğü sattığını öğrenip bir an için hayırdır inşallah dedi. dedi ama ne çare! 
  • annesi ve kardeşlerine kendini ispat edemeyen Füsun yüzüğü sattığını kanıtlamak için yüzüğü verdiği kuyumcudan alışverişin yapıldığına dair bir belge istemeye karar verdi. asıl curcunanın koptuğu bu noktada kuyumcu Füsun'un tüm çabaları ve taleplerine rağmen belgeyi vermekten kaçındı. sebebi, belki de Füsun için en can acıtanı yüzüğün sahte olmasından kaynaklı problemlerdi. ancak Füsun yüzüğü verdiğine, adam da alışverişin yapıldığına emin. peki ne oldu da sahte yüzük para etti?!
  • bu sorunun cevabı Kıymet ustanın iyilik timsali kalfası Feyyaz'da! yüzüğün sahte olduğunu ve para etmeyeceğini öğrenen Feyyaz Füsun'un müzik stüdyosunda kayıt almak için vermesi gereken ve yüzüğün bunu sağlayacağına inandığı parayı kendi cebinden çıkarıp vermişti. tabi bunu Füsun belge istemek için kuyumcuyla cebelleşirken öğrendi. 
  • peki Kıymet ustayı anı biriktirdiği emektar panelvanı satmaya, Mihran'ı ise olmayan borcu üstlenmeye iten bu olayın arka planında neler oldu?! Alya Derin ile hala bu mesele üzerine kavga ederken küçük sarı parayı hiç olmayacak bir yerde buldu! daha önce sormuştum ya nerede bulacak acaba diye, odasındaki komodinin içinde duran bir kutunun içini karıştırdığında kızımız para destesini gördü ve çıkardı! 
  • kızı elinde para destesi ile gören Derin ise ufak çaplı bir şok geçirdikten sonra ahaliden özür dileyip iş daha fazla büyümeden olayları yatıştırması için ablasını ikna etti. bu sırada dükkanda teyzesinin arabasını sattığını öğrenen Mihran da bu işi çözüme kavuşturmak için çare arıyor, teyzesine ufak ufak serzeniyordu. Derin'in yardımı - belki biraz da zorlaması - ile ahalinin karşısına çıkan Alya utanmış bir biçimde (doğruluğundan emin olmamakla birlikte ) özür diledi. ilk etapta bu duruma bir anlam veremeyen Kıymet işin aslı ortaya çıkıp her şey düzeldiğinde kızıyla yeniden kucaklaştı ve o da kızının gönlünü aldı. 
  • gelelim bölüm başlığına esin kaynağı olan Aşk Kapıyı Kırınca hadiselerine! ilk ve en büyük hadise Altan ve Atakan'ın, Nam - ı Diğer AlKan ' ın bu bölüm kasırga nikahı kıymaya karar vermesi oldu! ( neden kasırga nikahı dediğimi sosyal medya hesaplarımızı takip eden dostlar anlayacaklardır. ) Feyyaz'ın Kıymet tarafından bulunan yavuklusu Aleyna'yı istemeye karar vermesiyle sudan çıkmış hamsi gibi hoplayan Atakan herkesi kelimenin tam anlamıyla hummalı bir cenderenin içine sokuyor! 
  • evlilik akdi için gerekli olan belgeleri toplamaya başlayan bitirim ikili evvela sağlık raporu için soluğu hastanede aldı. bu noktada ilginç bir detay vardı ki, Atakan'ın kan görme fobisi vardı! bunu da Altan'ın o ateşli bakışları sayesine atlatan Van aslanı, belgeler tamamlandıktan sonra ikinci turda belediyenin nikah salonuna doğru yola çıktı. nihayet her şey yoluna girdi ufukta nikah masası var diye düşünürken başlarına olmayacak bir iş geliyor ki, ne siz sorun ne ben anlatayım! ama durun anlatayım yahu?
  • nikah salonundan çıktıklarında nikah şahitleri olmasını istedikleri Selma ve Mihran'a müjdeli haberi veren ikili nikah saati olarak akşam 18.00 ( yani 6.00 ) olarak saat aldıklarını düşünüyordu. ancak Kaplan ailesi İstanbul'a ayak basıp, nikah tarihinin yazılı olduğu kağıdı ellerine alınca işin rengi değişti! saat 18.00 değil 16.00 idi! 
  • Atakan kayınlarla birlikte kafede, Kıymet Aleyna'nın isteme merasiminde, Füsun kendi hayal aleminde! gün içinde her biri ayrı bir yere dağılan ahaliyi toplama işi yine bizimkilere düştü tabi. çocukların nikah saatinin bilinenden farklı olduğunu öğrenen Kıymet Aleyna ve Feyyaz ile beraber ışık hızıyla nikah salonuna doğru yola çıktı, Füsun da Ayşim ile birlikte aynı şekilde stüdyodan doğru depara kalktı. 
  • herkes haldır haldır salona doğru uzun atlamaya girişmişken bizimkiler de ahali gelene kadar nikahın mümkün olan en geç saatte yapılması için kendilerini parçalıyor, ancak resmi dairenin bir düzeni bir işleyişi var ve bu bozulamaz! en sonunda bir nebze de olsun ötelenebilen olaylı merasim Kıymet usta ve ahalinin geri kalanının da olaya dahil olmayı başarmasıyla daha büyük bir problem patlamadan gerçekleşti! 
  • bu bölümün kapı kıran bir olayı da Mihran ve Selma arasında yaşandı. daha önce Selma'nın Cihangir ile yan yana bu kadar fazla görünmesinden rahatsız olan ve bunu açıkça dile getiren Mihran, bu bölüm Cihangir'in işinden ayrıldığını ilan etti! bunu sadece Selma için mi yaptı, yoksa daha derin mevzular mı vardı bilinmez ama bu durum Selma'nın onunla olan bağlarını daha da sıkılaştırabilir, ya da daha da koparabilir. bakalım önümüzdeki bölümler bize neler gösterecek?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti