#BiziBirleştirenHikayeler: Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 1 - Kahramanın Doğuşu...

 Kahramanın Doğuşu

1486'da Yörüklü Köyü'ne düşen bir meteor günümüzde Tozkoparanları tehlikeye atıyor! 

BİLİNMEYEN BİR DÜŞMAN GEÇMİŞTEN GELECEĞE YOLCULUK YAPIYOR! HEDEF İSKENDER VE TOZKOPARANLAR!

  • Hikayemizi yine Yörüklü Köyü'nde, bu kez bundan tam 536 yaz ve 536 kış öncesinde başlatıyoruz. küçük bir çocuğun, yani İskender'in bugünkü Tozkoparan İskender olmasına sebep olan olaylar dizisi tam olarak burada başlıyor! o küçük çocuk köyün tam ortasına düşen bir göktaşının içindeki bir madene dokunarak olağanüstü güçlere sahip oluyor ve bunu anladığında üzerine devasa bir ağaç kütüğü yaklaşıyor! 
  • güçlerinin farkına varan ve memleketin en güçlü kemankeşi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye başlayan İskender bu yeni güçleriyle birinin daha dikkatini çekiyor. bu düşmanın adı Gölge! Gölge İskender'den intikam almaya yemin etmiş bir canavar ve her yerde onu arıyor, hatta tersine zaman yolculuğu yapıp kendini riske atacak kadar kin gütmüş vaziyette! 
  • İskender'i olağanüstü güçleriyle birleştiren tılsımlı taşı kim eline aldıysa bir başkasına, bir başka zamana devretmiş, Yörüklü'den Bursa'ya, Bursa'dan Payitaht'a kadar bir çok yer gezen taş en sonunda Payitahtta geçmemesi gereken ellerde üç parçaya ayrılmış. işte ne olduysa da o andan sonra olmuş. 
  • Gölge İskender'i almaya and içmiş ya, kendisi ve yaverleri için büyük bir risk alarak Salih ile Rüya tarafından görev amacıyla açılan tek taraflı portalden geçerek günümüzün Temrenli'sine doğru yola çıkmış. ancak bu yolculuk onun bedeninde ve zihninde büyük bir hasar bırakmış ve şu an onun saldırıya geçebilecek gücü yok. tam bu noktada devreye giren büyük güç Mavi Ay ve Pençezen'i görev için zoraki bir biçimde bir araya getiriyor! 
MAVİ AY VE PENÇE YAN YANA! 
  • 2023'de Temrenli'ye döndüğümüzde hiç bir şeyin bıraktığımız gibi olmadığını görüyoruz, Haluk ve zamanbozanlar hezimete uğramış, Mete büyük bir cesaretle Salih'in bıraktığı Mavi Ay bayrağını devralıp ekibi emanetine almış, çocuklar kendi içlerindeki sorunları çözmüş - ya da en azından üzerini örtmüş -. Gölge'nin saldırılarından tozkoparanlarla birlikte Mavi Ay'ı da korumak için bugüne geldiği anlaşılan Mete'nin eğitim tarzının Salih'i aratmayacağı aşikar. hele iki rakip takımı aynı amaç için aynı saflarda buluşturmuş ise!
  • anlatımını yaptığımız son bölümde kedi köpek gibi birbirini yiyen, sürekli rakip takıma sabotaj düzenleyen iki takım, Mavi Ay ve Pençe bu kez Gölge'nin saldırılarından korunmak için bir arada. ekipleri sıkı bir eğitim parkuruna sokan Mete performansın beklediği gibi olmadığını anlayınca inceden bizimkilere bir fırça çekti ;) ama bu kez düşmanın eli sıkı! tek şey lazım, çalışmak çalışmak çalışmak! bunun için genç Tozkoparan'ın tüm kasaba çocuklarını sevindirecek harika bir planı vardı, ancak ufak bir detayla!
MAVİ AY'A YENİ OKUL. TOZKOPARAN AKADEMİ!
  • Geride bıraktığımız sezonlarda Mavi Ay'a hem kulüp evi, hem sığınacak güvenli bir liman olan Türk Sporları Kulübü'nün emeklilik zamanının geldiğini ve kendisiyle birlikte buraya sığılmayacağını düşünen Mete Temrenli'nin görüp göreceği en büyük ve görkemli spor ve eğitim akademisini Mavi Ay ve Pençe ile birlikte Temrenlili çocuklara armağan etti. bu ilim irfan yuvasının adı Tozkoparan Akademi oldu ve kelimenin tam anlamıyla uzay üssü gibi bir yer oldu. 
  • botanik bahçesinden okçuluk sahasına bir spor takımının isteyebileceği her türlü donanıma sahip olan Tozkoparan Akademi Mavi Ay için hem çalışma, hem de dinlence alanı olacak ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayacaktı. ancak bu noktada Mete'nin -bilerek ya da bilmeyerek- söylemeyi atladığı bir nokta vardı ki, o da bu yuvayı yapanın Haluk denen karga olduğuydu! evet Tozkoparan Akademi'nin mimarı Haluk'tu ve Haluk aynı zamanda akademinin Teknoloji Öğretmeni olacaktı. bakalım sonraki bölümde neler olacak? bu da bir planın parçası mı, Haluk hala bir şeylerin peşinde mi? hep beraber göreceğiz...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Osmanlı Tokadı Bölüm 12/8 - İstanbul'un Cellatları ( VOL2 ) --- Doğan ve Şahin Tehlikede!