#BiziBirleştirenHikayeler : Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 4 - İçimizdeki Casus...

  İçimizdeki Casus

Bu bölümde oynanan oyunlar bir gün gerçek olacak ve Gölge tüm gücüyle saldıracak. o gün gelene kadar tozkoparanlar sıkı bir eğitim ve kalp krizi geçirecek ;)

YENİ TOZKOPARANLARLA İLK EĞİTİM GÜNÜ. GÖLGE VE İSKENDER'İN SIRRI AÇIĞA ÇIKIYOR

  • Klasik Mavi Ay - Pençe hırgürü içinde yeni güne başlayan Tozkoparan Akademi'nin yeni öğrencileriyle ilk eğitim günü ve yeni çocuklar - bizimkilerin deyişiyle çömezler - Gölge'nin gücünü ilk kez burada öğrenecek. bizimkilerin tartışma ve sataşmalarla geçen kahvaltı faslı esnasında yemekhaneye gelen çocuklar etrafa, bizim tayfa da onlara boş boş bakıyor ve olup bitenleri anlamaya çalışıyor, ancak her iki taraftan da bir şey anladığına dair bir emare çıkmıyordu. 
  • konuya çivileme dalış yapan Bora ve Arda tam çocuklara Gölge'nin ajanı diye ya hakk deyip saldıracakken araya giren Mete son anda durumu kurtarıp çocukları olası bir salak saldırısından kurtarmayı başardı. çocukların böyle şaşkın olmalarının sebebi İskender'in güçleri ve Gölge'nin saldırı ihtimali konusunda bilgi sahibi olmalarıydı,. 
SİNAN İSKENDER VE METE'DEN GÖLGE TATBİKATI! İÇİMİZDEKİ CASUS!
  • bu bölüm ekibin tamamıyla birlikte ilk teknoloji derslerine giren Fikri Hoca'nın anlattığı ilk konu Gölge, onun güçleri ve manipüle ettiği insanların neler yapabilecek olduğuydu. Fikri'nin anlattıklarına göre Gölge'nin etkisi altına giren kişi ilk olarak bilinmeyen bir numaradan bir SMS mesajı alıyor, bu mesajın gönderdiği sinyaller ve kişinin vücuduna giren çiple kişi Gölge tarafından manipüle edilmeye başlanıyor. geçtiğimiz bölüm telefonuna gelen bir mesajın hemen ardından pençe olmaya karar veren Sinan da tam olarak bunun gibi işaretler gösteriyor!
  • yine Fikri'nin anlatımından yola çıkığımızda Gölge'nin etkisi altında olan kişinin ayrıca oldukça donuk bakışlara sahip olduğunu, hareketlerinde anormal değişiklikler olduğunu ve ellerinin terlemeye başladığını öğreniyoruz. bu belirtilerin hemen hemen hepsini gösteren Sinan'ın bu hali herkesten önce Asya'nın dikkatini çekiyor, ancak kimse Sinan'dan böyle bir şey beklemeyeceği için kendini Mete de dahil kimseye inandıramıyor. ancak Sinan öyle usta oyuncuymuş ki, ekibin geri kalanının gerçekleri çakmasını engellemeyi başarıyor!
  • okul içinde ve arkadaşlarına karşı garip davranışlarıyla Asya'nın ilgi odağı olan Sinan bu hareketleri sürdürdükçe kızın daha çok şüphesini çekiyor. ancak Asya akademide oluşan bir güvenlik zafiyetini önlemek için okuldan ayrılan Mete'ye bir türlü ulaşamıyor ve başka da kimseye derdini anlatamıyor. 
  • Asya hafiyelik damarlarını zapt etmeye uğraşırken bizim tayfanın geri kalanı ne yapıyor olabilirdi sizce? hemen anlatalım! grubun ikinci atarlı ergeni Cenk saftirik yancısı Ceren'i de yanına alarak daha önce kullandıkları ancak Mete'nin gelir gelmez el koyduğu elektrik oku ile beden gücü artırıcı kıyafetleri aramaya girişti, ancak bu arama sırasında girdikleri depo kapısı ikisinin üstlerine kapanınca bizimkiler orada mahsur kaldı. Arda ve Bora da sınıfın birinde köy sofrası kurmuş tıkınmakla meşguldü ki onları bu durumda yakalayan kişi Tozkoparan oldu. İskender neden aramaya katılmadıklarını sorduğunda bir cevap veremeyen ikili daha sonra görevin ciddiyetini anlayıp işe geri döndü. 
  • bizim saftrik ikili okulun yemekhanesine gittiklerinde korkudan ödleri patladı desem yanlış olmaz, zira yeni çocuklarla birlikte ekibin geri kalanı kendilerine Gölgevari bir sürpriz yaparak Gölge tarafından ele geçirilmiş gibi davrandı ve ikiliyi güzelce korkuttu! :D bu korku onlara 6 bölüm yeter diye düşünüyorum! :D bu sağlam korkunun ardından tüm bu yaşananların bir tatbikat olduğunu tatbikatın organizatöründen öğrenen kafadar ikili korkudan damaklarını kaldırdıktan sonra kendilerine gelmeyi başardı :D 
TOZKOPARAN AKADEMİ'YE GÖLGE SAVAR KALKAN! 
  • yukarı paragraflarda Mete'nin akademideki bir güvenlik zafiyetini gidermek için çalıştığından bahsetmiştim. bu güvenlik zafiyeti Gölge'nin has adamı Haluk tarafından güvenlik sistemini besleyen elektrik panosuna zarar verilmek suretiyle çıkarılmıştı ve Mete kimseye haber vermeden eski tozkoparanlar laboratuvarına doğru yola çıkmıştı. gürültüden ve bizimkilerden uzak bir çalışma ortamı hazırlayan genç tozkoparan öyle bir sistem kurmuştu ki, değil Gölge, iki cihan bir araya gelse akademiye ve tozkoparanlara zarar veremezdi! 
  • yapılan sistemi tanıtmak üzere Mavi Ay ve Pençe'nin kıdemlilerini etrafına toplayan Mete, öncelikle bir çantanın içinden bir takım gözlükler çıkararak bizimkilere dağıttı. bu gözlükleri takarak gökyüzüne bakan ekip çalıştırıldığında mavi bir ışık yayan bir siber kalkanla karşılaştı. bu kalkan sayesinde Gölge ne ekibe mesaj gönderebilecek, ne de manipülasyon için çip kullanabilecekti, nitekim Haluk ile giriştiği toplu mesaj gönderme girişimi de bu yüzden başarısız oldu! ;) bu andan itibaren Gölge'nin elindeki manipülasyon gücü ve yetisi sınırlı. bakalım Mevla gelecek bölüm neler gösterecek?..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti