#BiziBirleştirenHikayeler : Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 6 - Tozkoparanların Yarışı...

 Tozkoparanların Yarışı

Bayrak, bir devletin bağımsızlık ve özgürlük sembolüdür. İskender ve Cenk başta olmak üzere ekip bu kadim varlığın değerini bu bölüm daha iyi anlayacak...

TOZKOPARAN VE ZAMANBOZAN ARASINDA HARARETLİ TARTIŞMA! GÖLGE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR!

  • Geçtiğimiz bölüm ikinci taşı bulmak için olağanüstü bir çaba sarf eden, ancak Gölge'nin kurnaz hamleleriyle akamete uğrayan Tozkoparanları bu bölüm gergin bir tartışmanın içerisinde buluyoruz. ikinci kez başarısız olmanın yükünü kaldıramayan Cenk sancak konusunda İskender'i suçluyor, İskender yapması gerekeni yaptığını düşünerek Cenk'in bu suçlamalarına karşı tez üretiyor. ancak Cenk olayları ve yaşananları o kadar fazla büyütmeye başlıyor ki, bu durum hem geçmişi, hem de bugünü ve tozkoparanlarla Mavi Ay'ı üzüyor. 
  • kafasından duman tüter vaziyette ekipten ayrılan Cenk dayısına okulu bırakmak istediğini yine oldukça kızgın ve hararetli bir biçimde söyledi.  çocuğun peşinden okulun koridorlarına giden Mavi Ay ve Pençe, ama bilhassa da İskender bunu duyduğunda ufak çaplı bir şok geçirdikten sonra Cenk İskender'in kurtardığı Fetih Sancağı'na olmayacak laflar edip tozkoparanı kızdırınca tartışmanın dozu ve harareti oldukça yükseldi. 
  • Sancağa " kumaş parçası " benzetmesini yapan Cenk İskender'in as falyalarının atmasına ve daha çok kızmasına sebep oldu. tam ciddi bir kavgaya girişecekleri esnada araya girip çocukları durduran Mete de onları ayırıp susturduktan sonra aklına gelen planı uygulamaya koymak için bizimkileri minibüse doldurup yola çıktı. ilk etapta onlarla gelmek istemeyen Cenk bu kez de Mete'nin hışmına uğrayınca ateşkes ilan edip bizimkilerle gitmek zorunda kaldı. 

TOZKOPARANLARIN YARIŞI! MAVİ AY VE PENÇE TOZKOPARAN SANCAĞI İÇİN SAHADA! 

  • Mete çocukların vatan, bayrak ve mukaddesat konusunda bilinçlenip kendilerine çekidüzen vermelerin sağlamak için harika bir planı uygulamaya koydu. bizim tayfanın kıdemlilerini bir paintball sahasına götüren genç tozkoparan burada akademinin yeni öğrencileriyle birlikte kurdukları bir simülasyonu hayata geçirdi. 
  • ilk etapta cephelere ayrılacak olan takımlar 500 yıllık bir geçmişi olan ve sıkı sıkıya korunması gereken Tozkoparan Sancağının korunması için bir oyunun içine girecek, sancağı alan takım kazanacaktı. bunun için öncelikle sancağı koruyacak ve karşı saldırıya geçecek takımların hangileri olacağına karar verilmesi gerekiyordu, bu karar Mete'nin yazı - tura atışı ile verilmiş oldu. 
  • Mavi Ay sancağı almak , Pençe ise korumak için çaba sarf edecek, sancağı ele geçiren kazanmış olacaktı. eşit sayıda askerle yola çıkan ekipler rakibin isabetli hamleleriyle teker teker asker kaybetmeye başlıyor. sayı azaldıkça takımların sancağı korumak konusundaki başarıları da azalıyordu. ekiplerde son olarak İskender ve Cenk'in kalmasının ardından olay oldukça garip bir noktaya doğru evirilmiş ve son ok atışıyla Mavi Ay Pençe'ye karşı kaybedip Tozkoparan Sancağı'nı rakibe kaptırmıştı. ancak bu durumun ilginç ve yapan kişiden hiç beklenmeyecek bir detayı vardı. 
  • mücadele bitip ekip akademiye dönmek üzere yola çıkacağı esnada sahayı kontrol etmek için kalan tozkoparan sahadan kontrol kabinine doğru giden bir kablo keşfetti. bu kablo karşılaşmayı kontrol eden Mete'nin kullandığı bilgisayara doğru çekilmişti ve sahada İskender'in saklandığı duvarı tek basışta yere indirmişti. ama Mete böyle bir şeyi neden yapar ki? bu sorunun cevabı gelecek bölümde. 

GÖLGE İKİNCİ TAŞA BAĞLANIYOR! TOZKOPARAN AKADEMİ TEHLİKEDE!
  • geçtiğimiz bölüm güç taşının ikinci parçasına da ulaşan Gölge bu bölüm Haluk yardımıyla kendisini diri tutan makineyi taşa bağlamayı başardı. daha önce tekerlekli sandalye üzerinde gördüğümüz Gölge bu kez zor da olsa ayağa kalkmayı başarmış, ikinci parça ona bu kuvveti sağlamıştı. bu bölüm ayrıca yine Haluk'un sayesinde Tozkoparan Akademi'ye girmeyi başaran canavar Mete'nin bilgisayarına girerek en gizli kalması gereken sırlara ulaştı ve dışarıdan birinin bilmemesi gereken bilgileri kendine çekti! son 4 bölüme girerken Gölge gücünü ve hırsını arttırmaya devam ediyor. İskender ve Tozkoparanlar son taşı da kaptırırlarsa olacakları düşünmek dahi istemem! 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti