#BiziBirleştirenHikayeler : Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 7 - Şüphe...

 Şüphe

İnsanın kalbinin tam ortasında, ufacık kara bir nokta olduğu söylenir. bu nokta büyür, büyür, büyür. ve dert yumağı haline gelir.  bu noktanın adı "şüphe"...

İSKENDER OYUNDA YAŞANANLARI SORGULAMAYA BAŞLIYOR!

  • Geçtiğimiz bölümü buradan okuyan dostlar Mavi Ay ve Pençe'nin sancak savaşını ve bu savaşın ezici bir üstünlükle Pençe'nin galibiyetiyle sonuçlandığını hatırlar. geçtiğimiz bölümün sonunda İskender'in en nefret ettiği şey olan hileyle karşı karşıya kaldığını, bu hilenin Mete tarafından yapıldığını öğrenmiş ancak bunun sebebini öğrenmek için bu bölüme pası atmıştık. bu bölüm olanlar basit bir hile şüphesinin oldukça ötesine geçecek, İskender, Mete, Asya, Elif ve Sinan'ın hayatı tehlikeye girecek! 
  • Mete akademi içinde olanca rutininde işlerine devam ederken Tozkoparan'ın içi içini yiyor, Mete'nin neden böyle bir hileye tenezzül etmiş olabileceğini kendi içinde sorgulamaya başlıyordu. İskender'in bu hal ve tavırlarına anlam veremeyen Mete de onun bu durumuna şaşırıyor, ancak bir anlam yükleyemiyordu. ta ki genç tozkoparanlar zaman makinesinin olduğu laboratuvarda karşılaşıp birbirleriyle kapışmaya girene kadar! 
METE İYİLİK MELEĞİ Mİ, YOKSA HİLEBAZ BİR GÖLGE AJANI MI?!
  • Mete'den öğrenmek istediği, ancak sormaya bir türlü cesaret edemediği soruların cevaplarının peşine düşmeye karar veren İskender çocuğu yakın markaja almaya karar verdi. bu kararı uygularken Mavi Ay ve Pençe'nin dikkatini oldukça üzerine çeken tozkoparan peşinden gelen takipçiler, yolda ve yolun sonunda karşılaşacaklarından habersiz bir biçimde akademinin minibüsü Tozko'yu tamire götüren - ya da en azından öyleymiş süsü veren - Mete'yi takip etmeye başladı. 
  • ikilinin birbirinden habersiz gittiği yolun sonu geçmiş zamanda atıl durumda kalan ve daha önce İskender ve arkadaşlarına bir çok kez zaman yolculuğunda eşlik etmiş olan zaman makinesinin bulunduğu laboratuvardı. Tozkoparan buranın laboratuvar olduğunu bir an için hatırlayamamış olacak ki Mete'nin burada ne aradığını, ne amaçla geldiğini çözümlemekte zorlanmıştı. 
  • genç tozkoparanlar arasında bunlar yaşanırken takımın erkeklerinin kendilerini yok saymasını hazmedemeyen Mavi Ay güzelleri Elif ve Asya da onları takibe başlamış, kurdukları navigasyonla laboratuvarın yerini saptayıp çoktan kendilerini yola vurmuşlardı bile. bu amansız takip zincirinin son halkası da hafiyelik damarı kabaran atarlı ergen Sinan ile garibim saftirikler şahı Arda oldu ki, tüm ekip laboratuvarda toplandıktan sonra başlarına gelecekler kelimenin tam anlamıyla korkunç!
  • Mete'nin girdiği kapıdan laboratuvar merkezine ulaşan İskender Mete'yi biriyle konuşurken gördü. izlendiğini anlayan Mete de konuşmayı yarıda keserek arkasına döndüğünde İskender'i karşısında buldu. oyunda yaşananlardan, burada ne işinin odluğuna kadar çocuğu soru yağmuruna tutan Tozkoparan, yarışmayı Pençe'nin kazanmasını Salih'in istediğini öğrenince büyük çaplı bir şok ve kriz geçirdi. 
  • Mete ve İskender'in konuşması İskender'in zaman makinesinin içine girmesiyle bir anda bölündü, zira Mete'nin sistem üzerine kurduğu güvenlik kalkanı harekete geçerek Tozkoparan'ı çembere aldı. bu sistemin bir büyük sorunu da makineye giren kişinin zaman yolculuğu yapmasını önlemek için ortama uyku gazı püskürtmesiydi ki bu oldukça tehlikeliydi. 
  • sistemin kapatılması için gereken kumandayı bulmak Mete'yi bir hayli uğraştırdı. tam kumanda bulundu çocuklar sağ salim kurtulacak derken ortama son olarak dalış yapan Arda elinde kalınca bir sopayla ya hakk deyip Mete'yi aşağı indirdi! arkasında geçtiği kişinin kim olduğunu öğrenmeden saldırıya geçen saftirikler şahı çocukların kurtulmasının önündeki engel olarak ortaya çıktı ve bizimkiler sistemi kapatacak şifreyi çözmeye uğraşırken sistemin uyku gazı ortama karışmaya başladı!
  • uyku gazının etkisiyle mide bulantısı ve baş dönmelerine maruz kalan ilk kişi de sopayla dövdüğü Mete'yi uyandırmayı başaramayan Arda oldu ve bunu sırasıyla Elif, Asya ve Sinan takip etti. arkadaşlarının gözlerinin önünde baygınlık geçirmelerine daha fazla dayanamayacak olan Tozkoparan da bayılmadan az önce Asya'ya şifreyi çözdürmeyi başardı, ancak bu sefer de laboratuvarın titanyumdan yapılmış kalın kapılarını kırıp geçmek vardı ki, bu İskender'in güçlerinin bile ötesinde bir şeydi ve bunu başarıp arkadaşlarını kurtaramadığı için İskender de kendisin suçlayarak bayılanlar arasına dahil olmuştu. 
GÖLGE AÇIK VERİYOR! CENK GÖLGE İLE SAVAŞMAYA GİDİYOR!
  • Geçtiğimiz bölüm ikinci taşa bağlanarak güçlerini toparlamaya başladığından söz ettiğimiz Gölge bu bölüm farkında olmadan da olsa büyük bir açık veriyor. kılavuzu karga olanın burnu pislikten çıkmazmış hesabı her ortaya attığı fikirle salaklığa level atlatan Haluk bu sefer de İskender'in Kemankeş Yayı'na gözünü dikti. bizimkilerin Küçüksu Kasrı'nda taşı ararken ortaya çıkan görüntülerini izlerken Haluk'tan yayın üzerindeki pusulayı öğrenen canavar pusulanın hikmetini çözmeye çalışırken pusulanın içinde de taştan bir parça olduğunu ve zıt kutuplar gibi birbirlerini çektiklerini öğrendi. 
  • Haluk'un dahiyane (!) fikri ise Gölge'nin yaşam kaynağına bağlı olan taşı mıknatıs gibi kullanıp son taşa ulaşmaktı, ancak Gölge bunu yerleri belli olur riskinden ötürü istemedi. ama Haluk bu cin fikirleri dur durak bilir mi?!  Gölge sandalyesinde yarı sızmış bir biçimde uyuklarken taşı yerinden çıkarıp yaşam kaynağının gücünü kesen Haluk'un bu hamlesi Tozkoparan Akademi'de hedef tespit edildi şeklinde alarma dönüştü ve bunu tesadüf eseri gören Cenk bizimkilerin durumundan habersiz kendine görev çıkararak Gölge'nin yerini bulmaya gitti. bakalım bu kadar olaydan sonra bizim tayfa salimen akademiye geri dönebilecek mi?! :/



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti