#BiziBirleştirenHikayeler : Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 8 - Son Taş...

 Son Taş

Tozkoparanlar hayatlarını riske atan takipten sonra yeni bir maceraya atılıyor. bu kez Gölge'nin çabaları sonuçsuz kalıyor!

SON TAŞI BULMA ÇABALARI TOZKOPARANLAR VE GÖLGE'Yİ AYNI YERDE BULUŞTURUYOR! BU SEFER ROTA İSTANBUL!

  • Geçtiğimiz bölüm Tozkoparan ve arkadaşları için büyük bir tehlike atlatılmış, Mavi Ay Tozkoparanlar Laboratuvarı'nda uyku gazıyla dolu bir ortamda mahsur kalmıştı. bu bölüm onları hiç beklenmedik biri kurtaracak, devamında yaşanacak maceraların rotası kadim şehir İstanbul'a doğru çevrilecekti. 
  • her nasıl olduysa ekibin laboratuvarda mahsur kaldığını ve bizimkilerin baygınlık geçirdiğini öğrenen Cenk, Ceren, Bora ve Fikri Hoca tam artık her şey bitti dendiği anda ortamda belirerek bizimkileri son anda uyku gazından kurtarmayı başardı. bilinçleri yerinde olmayan ekibi ayıltmak da en az bayıltmak kadar zor oldu ancak kurtarma ekibi ve Fikri canla başla çabalayarak bizimkileri kendine getirdi. bu noktada Mete'nin zaten her an tetikte bekleyen Astım krizi yeniden atağa kalktı ve çocuk son anda spreyini kullanarak bu sıkıntıyı da bertaraf etti. 
  • takım tam anlamıyla kendine gelip akademiye tek parça halinde dönmeyi başardığında büyük bir sırrı ve son güç taşının nerede olduğunun bir işaretini de yanında getirdi. Mete astım kriziyle boğuştuğu esnada bir de görüye ulaşarak bir resim çizmiş, bu resim at üstünde bir padişahı resmetmişti. ancak akademiye dönülüp bunun kim olduğu araştırıldığı esnada Gölge de boş durmayacak, o da çocukların aradığı şeyi aramaya başlamak için " büyük resmi " göremeye çalışacaktı. 
  • çizilen resmin anlamını çözmek bu sefer o kadar da kolay olmadı. Arda'nın Mısırlı, Bora'nın Romalı teorileri arasında kitapları ve İnterneti karıştıran Tozkoparanlar sonunda bu kişinin Sultan 2. Abdülhamid olduğu sonucuna vardı. Abdülhamid'in 1869 yılında kurdurduğu Arkeoloji Müzesi'ni işaret eden resim ekibi son taşa götürecek, ancak Gölge de aradığını bulmak için minik ve masum insanlardan faydalanacaktı.

TOZKOPARANLAR VE GÖLGE SON TAŞ İÇİN KARŞI KARŞIYA!

    • ekip müze ziyareti için İstanbul'a doğru yola çıkarken Gölge de son taşın nerede olduğuna dair ipuçları elde etmeye başlamış, Arkeoloji Müzesi'nin ilk müdürü olan Osman Hamdi Bey'in ismine ulaşmıştı. Gölge için de parçalar birleşmeye başlamış, yolun devamı onu da Osman Hamdi Bey'in ikametgahı olan Yıldız Sarayı'na götürmüştü. 
    • Yıldız Sarayı günümüzde Kültür Bakanlığı'na bağlı bir müze olduğu için ilk etapta oraya girmek pek de kolay olmadı. müzenin güvenlik görevlisiyle karşılanan Ajan Smith adamı da manipülasyona sokarak etkisiz hale getirdi ve Osman Hamdi Bey'in gizli yazışmalarının olduğu müze bölümünü açtırmayı başardı. tüm bunlar olurken Tozkoparanlar da Arkeoloji Müzesi'ne ilk adımı atmış ve onlar da oranın güvenliğine yakalanmayı başarmıştı bile! 
    • müze ve çevresinde Gölge'ye ait bir iz olup olmadığını araştıran ekip Arda'nın müze girişindeki bir tarihi eserin kovuğuna elini sokması ve taşın orada olduğuna inanmasıyla duraksadı. tam bu esnada oradan geçen güvenlik görevlisi durumu fark etti ve bizimkileri önce uyardı, sonra İskender'in pusulalı yayının olduğu çantayı açıp kontrol etmek istedi. tam da bu noktada Arda'nın kopasıca çenesi yine çalıştı ve gitar çantasının içindeki yayın tarihi eser olduğunu, müzeye getirmekle görevli olduklarını söyleyince işler bir kez daha kopma noktasına geldi! 
    • ekip görevliden yayı geri almak için uğraşırken Gölge kendisinden beklenmeyecek bir davranış sergileyerek ekibin yayı geri almasına yardımcı oldu. bu sayede hem kendisi taşı bulacak, hem de İskender'i ortadan kaldırma hedefine bir adım daha yaklaşacaktı, ancak ortamda ve müzede yolunda gitmeyen şeyler de yok değildi!
    • müzeyi öğretmenleriyle birlikte gezmeye gelen çocuklardan bir çipli ordu kuran Gölge kapıda gözcülük yapan Elif, Ceren ve Bora'yı bir şekilde görev yerlerinden uzaklaştırmayı başardı. bir de içeride bir çocuk vardı ki, onun gözü de sürekli İskender ve Cenk'in üzerindeydi. bu durum uzunca bir süre böyle sürüp gittikten sonra İskender Cenk ve Mete son taşın yerini de bulup taşı Saklandığı yerden çıkardı. ancak bu sefer işi şansa bırakmaya kimsenin niyeti yok! 
    SON TAŞ TOZKOPARANLARIN ELİNDE! GÖLGE'NİN YENİ ÇİPLİ ASKERİ ELİF!
    • İskender'in rüyasında gördüğü padişahın Abdülhamid olduğunun ortaya çıkmasından sonra arayışa geçen ekip müzenin Mabeyin bölümünde aradıkları şeye, yani son güç taşına ulaştı. ekibin işi şansa bırakmaya niyeti yok dedik ya, Muhteşem üçlünün aklına dahiyane ve Gölge'yi sinirden delirtecek bir plan geldi. bu plan taşın bulunduğu yerde uygulamaya kondu ve Gölge son numarasını yaptığı esnada da işlemeye başladı. 
    • taşı Gölge'den gizlemek için yayın olduğu gitar çantasına koyan İskender taşın olduğu kesenin içine Mete'nin astım ilacını koyarak cebine sakladı. aşağı indiklerinde manipülatif çocuklardan oluşan bir sürünün ortasında kalan çocuklar keseyi Gölge'nin deliğine doğru yola çıkardı. ajanının elinde keseyi gördüğünde bir an için sevindirik olan Gölge'nin bu sevinci kesenin içinden ilaç spreyinin çıkmasıyla birden silindi ve canavar sinirden oturduğu tekerlekli sandalyeyi kırdı! ancak tam da bu noktada Haluk'un bahsini ettiği B Planı devreye girecek, Tozkoparanlar farkında olmadan içlerindeki  çipli askerle akademiye dönecekti! 
    • ekip son taşı elinde tuttuğu için sevinerek güle oynaya akademiye dönerken Gölge Elif'in telefonuna bir sinyal mesajı gönderdi. Elif'in hayvan sevgisinden faydalanan bu mesaj kızın dikkatini çekti ve bir an için mesajdaki videoyu açarak izlemeye başladı! videodaki sinyali alarak Gölge'nin emrine giren Elif'in önümüzdeki bölüm yapacaklarını / veya Gölge Tarafından yapması istenecekleri / gelecek bölümde anlatacağız, umarım akademi ve tozkoparanlar riske girmez!.. 


    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

    Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

    Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

    Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

    Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti