#BiziBirleştirenHikayeler : Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 10 - Karanlık ve Aydınlığın Savaşı...

 Karanlık ve Aydınlığın Savaşı

İskender kıskaçta, Gölge ayakta, Tozkoparanlar tarihin en çetin savaşında! bu bölüm yaşananlar Tozkoparan'ın adını bugüne ve geleceğe altın harflerle yazdıracak!

ELİF'İN MANİPÜLASYONU TÜM TEMRENLİ'YE YAYILIYOR! TOZKOPARANLAR EĞİTİMİNİ ALDIKLARI MÜCADELEYE BAŞLIYOR!

  • geçtiğimiz bölümün sonunda Gölge'nin manipülasyonu ile boğuşan Tozkoparan Akademi'yi bu bölüm daha büyük bir sınav bekliyor. bölüm sonunda zehirlenme nedeniyle büyük bir kaosun içinde bıraktığımız ekip bu bölüm Mete'nin sözünü ettiği antidot ilaca kavuşuyor ve ayağa kalkmayı başarıyor. ancak  bu bölüm ayağa kalkan sadece akademi olmayacak, Tozkoparanlar büyük bir mücadelenin içinde girecek! 
  • yine önceki bölümlerde Gölge'nin kontrolü altına giren Elif ve daha önce kontrol ettiği adamları bu bölüm Temrenli sokaklarında görüyoruz. hedef masum kasabalıları da kendi saflarına çekerek kendi tanımlarıyla " Gölge' yi büyütüp " her şeyi ele geçirmek. bu amaçlarına giden yolda büyük engellerle karşılaşacak, İskender ve Tozkoparanların oklarına toslayacaklardı. ancak Gölge de armut toplamayacaktı elbet! 
  • Elif tek başına kasaba sokaklarında dolaşarak kendi çapında avlar aramaya girişti. bu avlardan biri kasabanın bakkalı oldu ve sinyal videosunu ilk izleyenlerden biri o oldu. daha sonra kahvehaneye giden ajan Smith ise orada bulunan kişileri sinyal videosunu televizyona yansıtmak suretiyle manipüle etmeyi başarmış, Temrenli robotlar korosu kurularak Tozkoparan Akademi'ye doğru yola çıkmıştı! 
TOZKOPARANLAR SİPERDE, AKADEMİLİLER İŞ BAŞINDA!
  • Gölge'nin bu kadar zaman sonra dirilerek ortaya çıkacağını tahmin eden tozkoparanlar ilacın da etkisiyle eski güçlerine kavuştu ve sonunda büyük mücadeleye hazır hale geldi. Mete ve Fikri'nin yönlendirmeleriyle ekiplere ayrılan takım Akademi'nin farklı girişlerinde konuşlanarak buraları Gölge ve adamlarından koruyacak, Gölge'nin olası bir saldırısı durumunda hücum borusu çalınmış olacaktı. 
  • ekipleri ve Gölge'nin gelmesi ihtimali bulunan alanları havadan izleyen İskender ilk etapta bütün askerler yerli yerinde mi diye kontrol etti. bu kontrol esnasında Elif ve robot sürüsünün geldiğini gören tozkoparan ahaliyi savaşa hazırladı ve gelen robotları yeniden insana dönüştürmek için kolları sıvadı. ancak bu o kadar da kolay olmayacak, Gölge içeriden edineceği askerler sayesinde rahatlıkla akademiye sızmayı başaracaktı! 
MAVİ AY MANİPÜLE, TOZKOPARAN AKADEMİ DÜŞÜYOR! 
  • İskender ve tozkoparanlar için görevin en zor kısmı bu noktada başlayacak, tozkoparan bir karar vermek durumunda kalacaktı. ekibin içinden video manipülasyonuna ilk maruz kalan kişi koruma amacıyla sahada bulunan Sinan oldu. en başından beri ekibin en sert ve korkusuz üyesi olarak gördüğümüz Sinan bu korkunç oyunun ilk parçalarından biri oldu ve o da Elif'in yanında orduya katıldı. daha sonra bu süreç daha da korkunç bir hal alarak tüm Mavi Ay ve Pençe tayfasını, yani tozkoparanları etkileyecek, İskender'in zorlu karar verme süreci başlayacaktı. 
  • Gölge tarafından ele geçirilen kasabalılar ekibin sağ kalanları tarafından teker teker iyileştirici oklarla vurulurken İskender'in hiç aklına gelmeyecek bir olay cereyan etti. Gölge adamları ve ajanlarıyla birlikte su yolunu kullanarak akademiye giriş yapmış, İskender'i bulup yok etmek için adamlarını dört bir yana dağıtmıştı. bu sırada Gölge'yi kandırmak için bir plan kuran Mete de bu planı uygulamaya koymuş, ancak başarılı olacağına dair bir belirti yoktu.
  • Tozkoparan ekibin ikinci kontrol altında olan ismi Arda'yı ararken Gölge'nin en başından beri yardım ve yataklıkçısı olan ajan Smith'e rastladı. İskender manipüle edilen kişilerin nasıl kurtulacağı hakkında sorguya çektikçe adam kaçmanın bir yolunu buluyor, İskender'i kelimenin tam anlamıyla çileden çıkarıyordu! en sonunda adamı köşeye sıkıştıran tozkoparan bu kişilerin kurtulması için ana güç kaynağının kullanılması gerektiğini, ancak bu şekilde insanların eski haline dönebileceğini söyledi. 
GÖLGE'NİN GERÇEK KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR! CENK ŞOKTA!
  • İlk bölümden itibaren başlıca merak konularımızdan birini oluşturan " Gölge kimdir, neyin nesi kimin fesidir ? " sorusunun cevabı da bu bölüm ortaya çıkıyor! Mete'nin sahte bir taşla bir depoda köşeye sıkıştırdığı Gölge, Mete'den intikam almak istercesine saldırırken Mete de tüm gücüyle karşılık veriyor, kapışma oldukça hararetli bir biçimde devam ediyordu. 
  • Gölge ve Mete'nin kapışmasından Haluk sayesinde haberdar olan Cenk hem dayısıyla düşmanını aynı safta gördüğü için, hem de en yakın arkadaşlarının bu durumda olduğu için kızgın ve üzgündü. tabi bu duygu dalgalanması Cenk'i gördüğü an Gölge'ye saldırmaya ittiyse de Haluk buna engel oldu. çok da haklı bir sebeple! 10 BÖLÜM BOYUNCA MERAK ETTİĞİMİZ DÜŞMAN CENK'MİŞ!
  • böyle söyleyince garip geldi değil mi? maalesef hepimize oldukça garip gelen bu durum gerçek ve Gölge Cenk'in gelecekten gelen haliymiş! Cenk'in ısrarlı iğneleme ve diretmelerinin ardından yüzündeki maskeyi çıkaran Gölge'nin Cenk'in Mete ile aynı yıldan gelen hali olduğu ortaya çıktı. bu durum artık iyilikten yana ve iyilerin safında olan Cenk için oldukça ağır gelmiş olsa da Gölge Cenk'i yeniden kötülüğe döndüremediği sürece gücünü kaybedecek, en sonunda da yok olacak. Gölge Cenk'e 2 seçenek sundu. güç taşının yardımıyla İskender'i yok etmek, ya da taşın gücünü kendi çıkarları için kullanmak! 
TOZKOPARAN İÇİN KARAR ANI!
  • Gölge'nin kontrol mekanizmasının dalga dalga yayıldığı Tozkoparan Akademi'de bir büyük bomba da yine kontrol altında olan Elif'ten geldi. İskender en yakınlarım dediği kişilerden Elif'in kontrolü yüzünden dayak yemeye başlarken Elif'in ajanın bahsini ettiği ana güç kaynağı olduğunu öğrendi. Elif köşeye sıkıştırdığı Asya, Arda ve Sinan ile, daha sonra olaya dahil olan Ceren ve Bora'ya işkence ederken İskender kalan son enerjisiyle kıza yapma etme dediyse de başarılı olamadı ve işkence olanca ağırlığıyla devam etti. 
  • derin bir sessizliğin ardından İskender'e arkadaşlarının kurtulması için şart koşan Elif tozkoparana bir kumanda butonu göstererek bu butonun ana güç kaynağını yok ettiğini, ya güçlerinden ya da arkadaşlarından vazgeçmesi gerektiğini açıkladı. ancak İskender büyük bir boşlukta ve büyük bir ikilemde kaldı. bu sorunun cevabını Tozkoparan İskender başka bir yerde, başka bir zamanda herkesi kurtarıp vermiştir eminiz :) 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..