#BiziBirleştirenHikayeler : Tozkoparan İskender Gölge Bölüm 3 - Yeni Tozkoparanlar...

Yeni Tozkoparanlar

Bu Bölümün anlatımı uzun, yolu çetin! Gölge taşın gücünü iliklerine kadar hissetmeye başlarken Tozkoparan Akademi yeni öğrencileriyle tanışıyor!

GÖLGE İLK TAŞA ULAŞTI! GÜÇ KÖTÜLÜKTEN YANA!

  • Geçtiğimiz bölümün macera kısmını oluşturan Gölge - Tozkoparan kovalamacasının sonu iyilik temsilcileri için pek de iyi sonuçlanmamış, İskender göz göre göre ilk taşı Gölge'ye kaptırmanın üzüntüsünü yaşamıştı. bu bölüm Gölge'nin saklandığı delikte önemli bir hareketlilik var, zira taş canavara gücünü vermesi için Gölge'nin bağlı bulunduğu makineye bağlanıyor ve beklenen gerçekleşiyor! 
  • yaklaşık 3 ay evvelinde Haluk tarafından yaralı bir biçimde bulunarak şu an İskender ve tozkoparanları gözetlemekte olduğu deliğe getirilen Gölge'nin daha fazla dayanacak gücü kalmadı ve bir an önce kaybettiği güçlerine kavuşup bizimkilerle karşılaşmak için can atıyor. taşın tek bir parçasıyla bile gücünü toplayabileceğine inanan Gölge'yi makineye bağlayan Haluk canavardaki toparlanmayı görünce oldukça şaşırdı, çünkü diğer iki parçası olmamasına rağmen onu bu kadar dirilten bu taş üç parçanın tamamı bulunsa kim bilir nelere sebep olurdu ve canavarı ne derece kabus bir şekle büründürürdü kim bilir. 
  • Gölge gücünü toparlamaya başlayıp bizimkileri takibe girişirken yaşananlardan kendisi mesul tutan Tozkoparan da neden böyle bir şeye sebep olduğunu anlamaya çalışıyor, bir yandan da Gölge'nin durumunu düşünüyordu. o kadar ki Gölge düşlerine kadar girip onu tehdit etmeye bile başlamıştı, ancak onu bu rüyadan çekip çıkaran kişi de hiç bilmediği bir bilgiyi kendisine aktaracak olan Mete oldu.
  • İskender'in ajanları yakalayamamasının sebebi olarak İnebahtı Savaşı'nda yaşananları gösteren Mete, İskender'in Osmanlı sancağını korumak için denize atladığını, ancak sancak yerine ulaştığı halde kendisinden bir haber alınamadığını anlattı. bu duruma oldukça şaşıran ve tedirgin olan tozkoparan zaten başındaki dertler yetmiyor gibi bir de bunun nedenlerini sorgulamaya başlayacak, bu durum da Gölge'nin içeri sızması için açık bir geçit yaratacaktı. 

TOZKOPARAN AKADEMİ'DE GİZLİ KAMERA! ÜSTELİK UÇAN CİSNTEN!
  • bu bölüm Tozkoparan Akademi'nin davetsiz ve yakalanamayan bir misafiri var! geçtiğimiz bölümden itibaren tozkoparanları sıkı bir takibe alan Gölge'nin yeni taktiği uçan bir kamerayla akademide olup bitenleri izlemek ve Haluk vasıtasıyla yerinden bilgi almak. canavar o kadar gizemli, o kadar soğukkanlı ki, yakalanmadan istediklerini yaptırmanın böyle garip ve enteresan bir yolunu bulmuştu. 
  • Gölge'nin Haluk'tan istediği ilk şey, Tozkoparan Akademi'ye yeni katılacak ve seçme ile takımlara ayrılacak olan öğrencileri korkutup kaçırmak oldu. Haluk da hala biraz saf bunu yine çocukça bir yöntemle yapmaya karar verdi. bir Mavi Ay - Pençe kavgası esnasında ( ilerleyen kısımlarda anlatılacak ) okula giriş yapan yeni tozkoparanlara okulu gezdiren Mete'nin haberi olmadan çocuklardan birini köşeye çekip okulun perili olduğu dedikodusunu yayan Haluk ilk etapta başarılı olur gibi olduysa da bu plan da suya düştü ve çocuklar Mete'nin telkinleri ve ısrarlı ikna çabalarıyla okulda kalmayı başardı. 
  • ikinci ve en kilit istek Gölge'nin insanları kontrol altına almak için kullandığı çipin imha edilmesiydi. önceki bölümlerde kontrol altında tutulan kişilerden birini bir mahzene kapatarak araştırmaya girişen Fikri'nin üzerinde çalıştığı ve Gölge'nin en zayıf noktası sayılabilecek bu çipin ortadan kaldırılıp olası bir ifşanın önüne geçilmesi gerekiyordu, nitekim öyle de oldu! 
  • Fikri'nin dikkatini başka bir yöne çekip laboratuvarı boşaltan Haluk çipi önce yere attı, baktı ki anlaşılması uzun sürmeyecek çipi kırıp parçalamak suretiyle Gölge'nin ifşa olmasını engelledi! durumu anlayan, daha doğrusu failinden öğrenen Fikri ise küçük çaplı bir sinir krizi geçirdi ancak çip o kadar fazla hasar almıştı ki tamiri şu an için olanaksız görünüyor. 

TOZKOPARAN AKADEMİ'YE YENİ ÖĞRENCİLER! MAVİ AY VE PENÇE İÇİN ZOR ZAMANLAR!

  • En başından beri Mavi Ay ve Pençe'nin birbirlerinden nefret derecesinde hoşlanmadıklarını hepimiz  çok iyi biliyoruz. bu bölüm Mete öyle bir karara imza atıyor ki, ateşle barut, hatta dinamitle çakmak yan yana geliyor! üstelik aynı odalarda!
  • birbirine taban tabana zıt bu iki grubu aynı amaç için birleştirmenin zor olacağını kimseden duymayan genç tozkoparan bu bölüm hayatının hatasını yaparak takımları birbirine daha fazla düşman etmeyi başardı. takımlar akademinin öğrenci pansiyonunda birlikte yaşamaya başlayacak, üstelik takımların en ters üyeleri aynı odada kalacaktı. bu durum Mete ve İskender için pek bir sorun yaratmamış olsa da diğerleri oldukça sert kavgalara girişmiş, hatta pansiyonun avlusunda yastık savaşı yapmaya kadar iş büyümüştü. 
  • Arda Cenk ile, Sinan Bora ile, Asya Elif ve Ceren birlikte aynı odada kalmanın zorluklarıyla acı bir biçimde yüzleşti. Ceren'in Bateri sevdası kızları, Bora'nın sürekli laf sokması Sinan'ı, Arda'nın çocuksu halleri de Cenk'i 5 dakika içinde delirtmeye yetmişti de artmıştı bile. bu duruma bir nihayet verecek olan olay ise yeni Tozkoparanların akademiye dahil olmaları için yapılacak öğrenci seçmesi olacak, takımlar 2 eksik ile de olsa tastamam kurulmuş olacaktı. 
  •  yaklaşık 20 kişiden oluşan çocuk grubunu okulda peri ve benzeri varlıklar olmadığına ikna etmek için verilen uzun uğraşların ardından Mete Mavi Ay ve Pençe'ye takımlarını oluşturmaları için izin verdi. izin verdi dedim çünkü Mete'nin hayali ve isteği daha önce farklı isimler altında mücadele eden bu iki inatçı takımın Tozkoparan sıfatıyla hareket edip Gölge'ye karşı birleşmesiydi. 

İSKENDER VE SİNAN ZOR DURUMDA!
  • tüm bu curcuna bitip öğrenciler takımlarına yerleştikten sonra asıl büyük curcunanın kopacağı kimsenin aklına gelmemişti eminim! seçmeler sonrasında takımlar havuz başında toplanıp konu hakkında kritik yaparken İskender beklenmedik bir biçimde görüye ulaşmış, Sinan ise telefonuna gelen bir sms mesajını okuduktan hemen sonra ben de pençeyim diyerek ortalığı ayağa kaldırmıştı. bu olayların toplamında yine Gölge denen canavarın parmağı var benden söylemesi!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti