#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 1 - Birbirinden Deli 8 " Üniversdeli " Bir Arada!..

  Birbirinden Deli 8 " Üniversdeli " Bir Arada!..

Hayatımın Günlüğü'ne işlenecek olan bu sefer sıradan bir gençlik komedyası değil. birbiriyle hiç ilgisi olmayan 8 Üniversite öğrencisi olmayacak işlere bulaşıp mafyanın eline düşüyor ve kıyamet kopuyor!

  • Hikayemize üniversite okumak için İzmir ve Ankara'dan İstanbul'a gelen kuzenler Yiğit ve Burak'tan bahsederek başlayalım. Burak Bilgisayar Mühendisliği okumak için kuzeninin peşinden İstanbul yollarına düşmüş gariban bir genç. Yiğit de aynı dertten mustarip ancak Ankaralı kanı taşıyor olması onu biraz yüksek perdeden konuşan biri yapıyor. bu ikilinin " Üniversdeli olmaya giden yolda atacakları adımlar onlarla birlikte koca bir öğrenci bölüğünü de olmayacak işlerin içine sokacak, Bahattin, Yiğit, Burak, Andrey ve yanlarındaki kadınlar psikopat mafya babası Sünnettin'in eline düşmekten kurtulamayacak!
  • Yiğit ve Burak'ın büyükanneleri Ayşen'in otobüste tanıştığı Bahattin oyuncu olma hayaliyle İstanbul, Sen mi büyüksün yoksa ben mi diyerek yollara düşmüş, tüm bu ekibin beyni ve olayların absürt noktalara gelmesinin müsebbibi diyebiliriz. şehre ilk adım attığı anda kendine bir menajer bulmuş, ancak şerefsiz bir dolandırıcı olduğundan habersiz her istediğini yapmayı sürdürmüş. Külfet Foyacı adındaki bu dolandırıcını bağlantısı olan asıl kişi ise üniversite gençliğinden her zerresiyle nefret eden emekli bir öğretim görevlisi. şimdi sizlere bu insanların nasıl bir araya geldiklerini, Sünnettin'in gençlerden ne istediklerini anlatmaya başlayalım. 
  • Bahattin, Yiğit, Burak, Andrey, ahalinin ev sahipleri Kamil ve yanlarındaki kadın beşlisi dizi çekimi ayağına Sünnettin'in mekanına topluca baskına gitmiş. bölümün başında baş aşağı asılı bir halde gördüğümüz erkek beşlisinin dördü kendini öğrenci olduklarına, Kamil ise ev sahibi olduğuna ve sadece para ve aidat toplamakla yükümlü olduğuna  inandırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. ekibin her bir üyesini dinleyen, ancak hiç birinin dediklerine inanmayan Sünnettin'in aklına kızlar cephesinden ortaya atılan bir fikirle çocukların öğrenci kimliklerine bakmak geldi ve adam son anda kurşuna dizilmeden bizimkileri serbest bırakmayı başardı. 
  • işlerin bu noktaya gelmesinin ve bizimkilerin bu duruma düşmesinin arkasındaki yegane sebep bu emekli öğretim görevlisinin üniversdelilerin başına ördüğü çoraplar ve onları yaşadıkları apartmandan kovdurmak istemesiydi. bunun için Bahattin'in menajeri Külfet ve Sünnettin ile anlaşan hoca akla hayale gelmeyecek bir planla bizimkileri korkutmaya girişti. planın bir bölümünde Külfet Bahattin'e bir dizi projesi olduğu, Bahattin'in başrol oymayacağı ve dizinin gizli kameralarla çekileceği konusunu salık verdi. saf Adanalı bunu hiç sorgulamadan, bu neden böyle demeden olaya atlayıverdi ve böylece olmayan dizinin olmayan kadrosu kurulmuş oldu. 
  • Baha'nın oyuncu kadrosunda kendisi mafya babası, Yiğit mafya organizatörü, Yiğit'in sevgilisi yine Yiğit'in sevgilisi, ekibin Alman çikolatası Sevda Alman mafyası, Baha'nın sevgilisi Nuran keskin nişancı, Ayşen de Mafya babasının anasını oynayacak Kamil ve Burak yan roller olarak ekibin para koordinatörü ile dijital ajanını canlandıracaktı. bu kadro ile önce selfie çeken, sonra da yolan çıkan Bahattin'in olayın devamı ve sonundaki hali malumunuz olduğu üzere beyinlerine kan hücum eder vaziyette oldu. 
  • bizimkiler Sünnettin'in mekanında elinden şekeri alınmış veletler gibi ağlamaya devam ederken olaya dahil olan biri bütün bu olup bitenlerin sebebini anlamamıza yardımcı oluyor. öğrencilerden nefret eden, onları adam etmek için harcadığı toplam süreyi saniyesine kadar hatırlayan bir üniversite hocası, Altıpatlar Apartmanı'ndan bizimkileri kovdurmak ve öğrencisiz huzurlu bir hayat sürmek için çabalamış, başarılı olup olmadığı tartışmaya açıktı. bakalım gelecek bölümde üniversdelileri neler bekliyor?..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..