#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 2 - "Üniversdeli" Bir Doğum Günü Macerası...

 "Üniversdeli" Bir Doğum Günü Macerası

İlk Bölümde mafyanın oyuncağı olan ve paçayı zor kurtaran Üniversdelileri bu bölüm mahkeme kapıları bekliyor! üstelik Bulgar gümrüğünde babaanne kaptırmaları da cabası!

  • Bu bölümün açılışını Yiğit'in babaannesi Ayşen ile olan telefon konuşmasıyla yapıyoruz. Ayşen hanım nedenini bilmediği(miz) bir şekilde Bulgaristan'dan bizimkileri arıyor ve ürkek bir ceylan gibi kurtarılmayı bekliyor. tüm bu olayların toplamında üniversdelileri yine macera, heyecan ve komedi dozu yüksek bir macera bekliyor! 
  •  bu bölüm kuzenler Yiğit ve Burak'ın doğum günü. aynı gün 2 dakika arayla dünyaya gelmişler ve haklı olarak kendilerine yakışır bir doğum günü kutlaması yapmak istiyorlar. ancak bu kutlama isteği Altıpatlar'ın kapıcısı Gıyas'ın muhabbete limon sıkmasıyla kursaklarında kalıyor, zira Gıyas da bizim deli Kamuran'ın - hani şu ahaliyi apartmandan atmak isteyen hoca - yancısı ve çocuklar kutlamadan vazgeçtiklerini açıkladıklarında Gıyas'ın gıcıklanmasıyla karşılaşıyorlar. 
  • bu bölümün Külfet vakası bizimkileri para-one adı verilen bir organizasyon şirketine götürüyor. ilk etapta bu isim ve şirketin ambiyansı kızlar cephesine pek de normal gelmese de erkek beşlisi durumu oldukça hızlı bir biçimde kabullenip şirketin baş senaristine Burak'ların doğum günü planlamasını yaptırmaya karar veriyor. 
  • ortamda bizimkilerle karşılaşan Külfet yine abuk sabuk bir araba laf edip ortamı daha da saçma bir hale soktuktan sonra oradan uzaklaştı. bankada işlem sırası bekler gibi önüne dizildikleri bankolarda kendilerine sıra gelmesini bekleyen üniversdeliler, fiks 1250 TL parayı alabildiğine geri zekâlı bir kıza yatırdıktan sonra soluğu senaristin odasında aldı. aldı ancak o andan itibaren aldıkları her nefes bizimkilere yük olmaya başladı, zira senarist diye ortaya çıkan tip robdöşambr ile küvetin içinde tepiniyor, o halde bir de sosyete kahveleri içiyor!
  • ekip ilk şoku atlattıktan sonra doğum günü senaryosunu yazmaya başlayan duvara toslamış senarist, ilk önce Ayşen'in evden gitmesini, sonra sevgilisi Çiçek'in Yiğit'ten ayrılmasını, sonra Kamil'den çocukları evden atmasını, en sonunda da yersiz Gagavuz Andrey'in sınır dışı edilmesini sağladı. bunların hepsi düzmece tabi ama daha sonra olacaklar Kamuran ve Gıyas'ın işlerini daha da kolaylaştıracak, üniversdeliler bu sefer de mahkemelik olacaktı! 
  • ekip kuzenlere sürpriz yapmak üzere onların evinde toplanıp çocukların ne olduğu ve içinde neyin olduğunu merak ettikleri dev kolinin kurdelesini açmasıyla işler arapsaçına dönmeye başladı! mizansene göre koliden babaanne Ayşen'in çıkması gerekirken başka bir kadınla ekip göz göze geldi! üstelik bu kadın Yonca Evcimik idi! evet babaanne Ayşen kolinin içinde Külfet ile birlikte Bulgar gümrüğüne doğru yola çıkarken üniversdelilerin evini de Yonca şenlendirmiş, üstelik kadıncağızın başına gelmeyen kalmamıştı. 
  • babaanne Ayşen'in Bulgar gümrüğünde rehin tutulduğunu öğrenen üniversdeliler soluğu havalimanında alırken, Kamuran ve Gıyas da Yonca'nın sesini duyarak kadını kurtarmaya girişti. en sonunda bizimkilerden şikayetçi olan Yonca psikososyopat Kamuran ve ekürisinin gizli tanıklığı ile hakim karşısına çıktı. ancak Yiğit'in ikilinin foyasını meydana çıkarması uzun sürmedi. zira Gıyas sesindeki problem nedeniyle çok çabuk yakayı ele vermişti. önümüzde 8 bölüm daha var, bakalım bu ekibin başlarına daha ne çoraplar örülecek?! :))


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti