#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 3 - Hadi Gel Geçmişe Dönelim!..

 Hadi Gel Geçmişe Dönelim

Altıpatlar Apartmanı'nda yaşanan elektrik kesintisi Üniversdelileri geçmişte keyifli ve fotojenik bir yolculuğa çıkarıyor. kurguyu yapan isimler yine tanıdık! 

  • Hayatımın Günlüğü - 1'i okuyanların yaş ortalamasını aldığımızda 20-30 gibi bir ortalama çıkıyor. bu da bu bölümde anlatacağımız dönemleri gören pek fazla okuyucumuzun olmayabileceğini işaret ediyor. ancak bu kez üniversdeliler öyle bir yerden konuya dalıyor, öyle bir yerden Flash Forward yaptırıyor ki benim diyen yeşilçam filmlerine taş çıkarır! 
  • Ayşen hanım ve erkek beşlisini bu bölüm elektriklerin kesik olduğu evde mum ışığı altında karşılıyoruz. Ayşen hanım bugünün bir çok teknolojik ve kolaylık sağlayan nimetinin eski zamanlarda olmadığından bahsetmeye başlayınca bizimkileri bir meraktır sarıyor. sobayla ısınan evler, tek kanallı televizyon, cep telefonlarının ve internetin olmaması. daha bir çok şey! Ayşen'in için için geçmişi arayan muhabbeti Yiğit ve Burak'ın aklına harika bir fikir getiriyor, üniversdeliler bu kez kendilerini 70'ler köyünde buluyor!
  • Yiğit'in sıkı çalışmasının bir sonucu olarak bulunan ve bilet alarak sizi geçmişe götüren geçmiş köyünde ekip yine tanıdık bir yüzle karşılaşıyor. bir önceki bölümün doğum günü mizansenin kuran Kuntay Tolerans ( bu isimlerin saçmalığına da bitiyorum?! ) bu bölüm yine karşılarına çıktı! üstelik bu sefer tatil ve yaz konseptli Allah'a emanet kıyafetlerle! bizimkileri karşısında Gören Kuntay'ın şaşkınlık seviyesi de bizimkilere yakındı diyebiliriz. 
  • ekip yine bir şok dalgasıyla sınanıp belli bir süre geçtikten sonra bizimkileri bu kez 70'lerin kömür kokan dünyasına ışınlamaya başlayan Tolerans Sırasıyla;
Nuran'ı mahallenin bıçkın janjanlı kızı
Ayşen'i Hafize Ana Kırması
Burak'ı seyyar satıcı
Çiçek ve Yiğit'i zengin kız - fakir oğlan
Ahu ve Andrey'i Ayşecik ve Ömercik
Sevda'yı balıkçı Azize
Kamil'i ise bıçkın kızın yancısı olarak senaryoya dahil etti. 
  • herkes kendini konuya öyle bir kaptırmış, durum öyle bir içselleştirilmişti ki ahali farkında olmadan kendi kendine bir Yeşilçam filmi çekmeye başladı! zengin kızın ince hastalığı, mahallenin çocuklarına araba çarpıp sakat kalmaları, Hafize Ana kırmasının evden atılması ve daha bir çok olay! o kadar ki bizimkilere yıl kaç diye soran Yiğit 70'lerin birinden girip dokuzundan çıkmalarını hayretle karşıladı. bu mizansenin tek bir yananı oldu ki, o da şiveli Anadolu Çocuğu Baha idi. 
  • daha önceki oyunda da senaristin yok saymasına maruz kalan Baha'nın yardımına Külfet yetişti. her zamanki saçmalama seansının ardından Baha'ya oyuncu bulan Külfet çocuğun kendi kendine hallenmesine ve olmayan filmi çekmeye başlamasına yol açmış, ekip kendine geldiğinde Baha'nın olaydan kopup gerçek hayata dönmesi hatırı sayılır bir süre almıştı. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti