#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 4 - Altıpatlar Aile Şamatası...

  Altıpatlar Aile Şamatası

Bir mantar, bir grup birbirinden saf insanın başına bin bir türlü bela açabilir mi? konu Üniversdeliler ise evet!

  • Bu bölümün açılışını üniversdelilerle birlikte yemek masasının etrafında yapıyoruz. Burak'ın yemek yerken film izleme alışkanlığının ekibi etrafında topladığı bu masa dakikalar sonra ekibi 2043'e ışınlayacak, olan yine babaanne Ayşen'e olacak ve ekibi bu sefer kara komik bir macera bekliyor olacak! 
  • Kamil ve Bahattin'in Kamil'in bir tanıdığından aldıklarını söyledikleri yaklaşık 2 kilogram mantar nereden geldiği, nasıl yetiştiği bilinmeden pişirildi ve masanın ortasında kondu. yine bizimkilere has gırgır şamata içerisinde başlayan yemek ekip üyelerinin  midelerini bozmaya başlamasıyla bir an için duraksadı. ancak önce babaanne Ayşen, daha sonra da üniverdelilerin geri kalanı teker teker mideyi bozup baygınlık geçirdi ve kendilerini bambaşka bir halde, bambaşka bir ortamda ve bambaşka bir zamanda buldu! 
  • YIL OLMUŞ 2043! evet yanlış okumadınız yıl olmuş 2043. birbirine girmiş ve dağınık haldeki salonun ortasında yatan erkek beşlisinden ilk uyanan Kamil oldu ve ekibin geri kalanını da uyandırdı. hala mideleri bozuk olduğundan kafaları dumanlı olan erkekler kendilerine gelip ortalığı kolaçan ettiklerinde bir eksikle karşılaştı. herkes yerli yerindeyken babaanne Ayşen yine kayıplara karışmıştı! 
  • Ayşen'in nasıl bulunacağı konusu ekibin öncelikli gündemini oluştururken bizimkiler de 2043'de ne yapacaklarını, nasıl geri döneceklerini sorgulamaya başladı. üniversite kantininde başlayan bu sorgulama Ayşen'in hologramdan oluşan bir suretinin ortaya çıkması ve çocuklara bir ipucu vermesiyle daha da anlam kazanmış, zamanda gittikleri ilk yer Burak'ın hayali olan silikon vadisi olmuştu. 
  • ancak bu öyle Amerika'daki gibi devasa bir teknoloji merkezi değil! Burak hastane danışmanı gibi gelene geçene bilgi veriyor, yılın getirisi olarak da saçı başı ağartmış oturuyordu. bu kısmın ekürisi de bizim yersiz Gagavuz Andrey'den başkası değildi tabi. Ayşen'in verdiği ilk ipucunun burada olmadığını gereksiz bir diyalogla çözümleyen üniversdeliler yeni bir çözüm arayışı için başladıkları yere geri döndü. 
  • 2043 navigasyonu Ayşen'in gösterdiği ikinci ipucu Baha ve ekibi oldukça ilginç ve mideleri 2 kat daha bulandıracak bir noktaya götürdü. Baha 2043'de Külfet'in bire bir kopyası olmuş, sesiyle, görünüşüyle aynı ona benzemek için ameliyat geçirmiş! bu duruma ilk etapta bir anlam veremeyen Baha olayları Adanalıyık Allah'ın adamıyık tarzında çözümlemeye uğraşırken Külfet kırmasının kendisini eterle bayıltmasıyla dünyadan koptu. Baha'nın gidip geri gelmediğini fark eden erkekler peşinden giderek duruma el koydu. zavallıyı yerde baygın halde bulan Yiğit ve Kâmil, üstüne yersiz Gagavuz'un da eteri koklayıp bayılmasıyla kendilerini iyiden iyiye büyüyen bir şamatanın içinde buldu.  
  • Baha ve Andrey Yiğit ve Kamil'in kazancım bilek zoru Allah sen bizi koru diyerek sırtlanmasıyla başladıkları noktaya geri getirildi. ancak babaanne Ayşen hala ortalıkta yoktu ve bulmak için ekibin zamanı da yoktu. ikinci ipucu bir şarkıcının posterinde gizliydi. ekip bu ipucuna ulaşmak için oldukça büyük bir çaba sarf etse de pek de başarılı oldukları söylenemez. 
  • ekibin atarlı güzeli Nuran ipucu arayışındayken Külfet görünümlü Baha'ya sağlam şekilde tosladı. Zira Baha aradan 20 yıl da geçse hala Nuran'dan hoşlanıyor ve hatta onunla 2043'de onunla evlenip çocuk bile yapmış! bunu yakasına yapışan sevimli bir velet vasıtasıyla öğrenen Nuran için için yanar içim diyor ancak 2043 Baha'sı onu da eterle bayıltıp nikah masasına oturtuyor! e bunlar evli değil miydi ne oldu dediğinizi duyar gibiyim, ikili çocuk olduktan sonra boşanmışlar, 2043 Baha'sı intikamını almak için kızı bayılttı. 
  • tüm bu şamata içinde ilk defa ekipten birinden mantıklı bir fikir ortaya atıldı ve bu sefer görevi Sevda ile Kamil devraldı. ikili silikon vadisinde  kılık değiştirdikten sonra şarkıcı Ayla Pekcan kılığına bürünen Alman Çikolatasını 2043 Baha'sının üstüne saldı ve Nuran'ı kabus gibi bir andan son anda kurtarmayı başardı.  
  • ekibin geri kalanı daha da anlamsızlaşan ve gereksizleşen bu olaylar silsilesi içerisinde bir de bu bölümün başlığına ilham kaynağı olan " Altıpatlar Aile Gazinosu"na düşüyor. burada da Yiğit kel, göbekli kılıksız bir piyanist şantör, Çiçek ise çiçekçi kız olmuş.
  • yürekler ağızlarda, ağızlar yerde bir biçimde gelecekteki kendileriyle iletişim kurmaya çalışan bizimkiler burada da başarılı olamadı ve en sonunda mantarları kendilerine satan kişiyi bulmaya niyetlendiler, ancak aradan geçen 20 yılda tabi o da tahtalıköye muhtar olmuştu tabi ;)
  • ekip üyelerinin artık sıdkı sıyrılmış, herkes ölmeden 2023'e geri dönmenin yollarını ararken çözüm hiç beklemedikleri ve tanımadıkları birinden geldi. kendilerini zamana getiren mantarı tekrar yemelerini isteyen adam ekibe yemeği kaşık kaşık yedirdi, yeniden baygınlık emareleri gösteren üniversdeliler sonunda uyanıp rüya gördüklerini anlamayı başardı. 
  • tüm bu şamatanın, maceranın ve ütopik hayallerin basit bir mantar yemeğinden kaynaklanmış olmasını garipseyenleriniz olabilir. ama konu üniversdeliler, amaç komedi olunca uzay çağına bile gitseler komedi ve eğlencenin yüksek dozda yaşanması mümkündür. görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi