#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 5 -Altıpatlar'da Kuduz Salgını!..

 Altıpatlar'da Kuduz Salgını!

Bu bölümün Üniversdeli dalaveresi hiç beklemediğimiz birinden geliyor, Altıpatlar Apartmanı olmayan hastalıkla boğuşmaya başlıyor!

  •  Bölümün başlangıcını bu kez farklı bir noktada, kızlar tayfasının kaldığı öğrenci yurdunun bahçesinde yapıyoruz. Sevda, Çiçek, Ahu ve Nuran yurdun girişindeki pencereden arka bahçeye baktıklarında hiç beklemedikleri ve ilginç bir manzarayla karşılaştı. Altıpatlar'ın kapıcısı, aynı zamanda yurdun da röntgencisi olan Gıyas simsiyah tatlı mı tatlı bir köpeğin peşinden koşarken yerlerde sürükleniyor, kızlar ve yurt müdiresi bu duruma bir yandan gülerken diğer yandan sinirleniyor. 
  • Yurt müdiresi Naciye ile Kamuran hocanın bağlantısı nedir bilemiyorum ama Naciye bunu Kamuran'ın kendisinin hayvan sevgisini suiistimal etmek için yaptırdığını düşünüyor. kızlar da bir yandan Gıyas'ın bahçedeki durumuna ve köpeğin yakalanacak olmasına üzülüp sinirlenerek soluğu onun yanında alıyor. Gıyas Kamuran'ın " yetkilendirmesi ile " orada bulunduğunu ve köpeklerin toplanması gerektiğini açıklayınca kızların başından aşağı kaynar sular döküldü. İspinoz adını verdikleri cins köpeği bu canilerin eline bırakmak istemeyen kızlar, en az kendileri kadar hayvan sever olduğunu iyi bildikleri Ayşen'den yardım istemeye karar veriyor. 
  • Çiçek'in telefon ettiği sırada sosyal medya takipçilerinden sokak hayvanları için destek isteyen Ayşen kızın aramasıyla irkildi. durumu öğrendiğinde kanın beynine sıçradığını bizim bile hissettiğimiz Ayşen de diğer Üniversdelilerle birlikte kızların yurdunun bahçesine ışınlandı. zor da olsa verdikleri mücadele sonucunda köpeği Gıyas'ın elinden almayı başaran ekip evde toplandı ve bir kritik yapılmaya girişildi. 
  • Kızlar köpeği biz bulduk bizimdir, erkekler köpeği Ayşen'in bulmasından dolayı bizimdir diye karşılıklı atışmaya başlarken araya giren Ayşen kavga daha fazla büyümeden meseleyi çözmenin bir yolunu buldu. köpek ortak sorumlulukları olduğundan kızlara da evde kalmayı teklif eden Ayşen başına oldukça büyük bir dert aldığından habersiz kızlar tayfasına da yer yatağı serip onları misafir etmeye başladı! 
  • bölüm alıntısında bu bölümün üniversdeli dalaveresi hiç beklemediğiniz bir yerden gelecek demiştim ya, o beklenmeyen dalavereci Baha oldu! evet köpeklerden oldukça korkan çakma delikanlı Baha her ne kadar derdini anlatmaya uğraşmış, kendini su yüzüne çıkarmaya çalışmışsa da başarılı olamadı ve ekibin geri kalanı ondan çok köpekle meşgul olmaya başlamıştı. tabi bu durum Allah'ın adamının aklına oldukça kötü ve yürekleri ağızlara getirecek bir plan getirdi!
  • ekibin köpekle daha fazla ilgilenmesini hazmedemeyen Baha Külfet ile iş birliğine giderek kendisini kuduz olmuş gibi göstermeye başladı. halsizlik, ateş gibi kuduz belirtisi de olabilecek belirtiler yaratarak işe başlayan Baha önce Yiğit'in dikkatini çekti. oğlanın ateş olduğunu anlayan Yiğit ekibe haber verdiğinde ortalığın karışacağının sinyalleri verilmiş oldu, zira Baha'nın  hareketleri aşırılaştıkça bizimkiler daha fazla korkmaya başlamıştı. 
  • kuduzun ilerleyen safhalarında gelişen suya karşı hassasiyet - su korkusu değil bakın suya karşı hassasiyet -  Baha'nın elindeki oyun kozlarından biri oldu. ekip yüreği ağzında acaba ne yapacağız diye düşünmeye devam ederken odasından çığırmaya devam eden çakma jön en sonunda büyük bir ihtimalle diş macunu kullanarak yarattığı sahte köpüklerle bizimkileri iyiden iyiye korkutmayı başardı. bunun hemen öncesinde Andrey'i kolunun tam ortasından ısıran Baha işin ayarını birazcık kaçırdı. ama sonucu da biraz acı oldu. 
  • İlk bölümdeki mafya babası Sünnettin'in adamlarıyla birlikte acayip bir kılıkta ortaya çıkan Külfet bizimkilere kendine has karmaşık üslubuyla olanı biteni anlattı. anlattı ancak bizimkilerde jeton kare olduğundan biraz geç düştü tabi. son tahlilde kendisi de ortaya çıkan Adanalı jön bir de kendisi durumu net bir şekilde açıklayınca bizimkilerin ve sevimli köpek İspinoz'un hışmına uğramaktan kaçamadı. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi