#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 6 - Üniversdeli Çikolatası...

Üniversdeli Çikolatası

Bu Bölüm yine bu kadar da saçmalanmaz ki kardeşim?! diyeceğiniz olaylar cereyan edecek. acı tatlı ama daha çok acı! ;)

  •  İlk bölüm kurbanlık düveler gibi baş aşağı gördüğümüz erkek dörtlüsünü bu kez birer varilin içinde fokur fokur kaynayan bir şeyin içinde görüyoruz. hem de sahtekar Külfet ile birlikte. ama korkmayın varilin içindekiler öyle zararlı bir şey değil. çikolata! evet çikolata! şimdi bölümün en başına, kızlar tayfasının yurt müdiresi Naciye ile eski aşkı Ahenk Balamir'in yeniden karşılaşmasına ve Kamuran'ın bu sefer üniversdelilerin başına açtığı işlere dönemlim, bu varil olayı o zaman netlik kazanacaktır zaten.
  • Kamuran hoca ve yapışık ikizi Gıyas bu sefer kendilerini de içine sokacak bir girdabın hazırlığı içindeler. Kamuran her nasıl öğrendiyse Ahenk'in sahne gösterisinin olacağını öğrenmiş ve hem bu gösteriyi, hem de üniversdelilerin hayatını zehir etmek için yeni bir plan kurmuş. plana göre bizimkilerin kapısına gidecek bir kutu çikolata olayın suç aleti olacak, bizimkiler hem yurt müdiresiyle, hem de birbirleriyle papaz olacaktı. 
  • çocuklara içinde çikolatanın bulunduğu kutuyu Sevda'ya Almanya'dan gelmiş diyerek teslim eden Gıyas büyük olaylar zincirini başlatan halka oldu. erkek dörtlüsü evde tek başına iken gelen bu kutu ekibi ufak çaplı bir krize soktu, zira kutu serde Sevda'ya aitti ve içindeki çikolatayı onlarla paylaşıp paylaşmayacağı merak konusuydu. bu soru işaretleri arasında çikolatayı yiyip yememe konusunda ikileme düşen gençler sonunda kendilerine hakim olamayarak koca bir kalıp çikolatayı afiyetle mideye indirdi ve planın ilk aşaması böylece gerçekleşmiş oldu! 
  • mini bir şeker komasından ayılan erkek dörtlüsü ne yaptıkları konusunda aydınlanma yaşayınca topu birbirlerine paslamaya, her biri suçu bir başkasına atmaya kalkıştı. ancak koca bir kalıp çikolata 4 kişi tarafında eşit oranda yenmişti ve bu durum aynı oranda büyük suçtu. Altıpatlar'da bunlar yaşanırken Naciye'nin yurttaki makam odası da önemli bir misafir ağırlayacak, en sonunda romantik frekansa geçilecekti!
  • ilk paragrafta bahsini ettiğim ve Naciye'yi Kamuran'ın elinden alan sanatçı Ahenk Balamir yıllar sonra Naciye'yi görmek üzere yurda giriş yapıyor. kısa bir yağla balla seansının ardından akşam yapacağı gösterinin biletini kadına veren Ahenk kendisinin de orada olmasını ve onu izlemesini talep etti. ancak büyük bir pürüz vardı ki, oyunda dekor olarak kullanılacak çikolata bizimkiler tarafından hunharca mideye indirilmişti!
  • Çikolata kutusunu Sevda'nın diye bilerek kızların yurduna getiren Baha'nın Sevda'nın ısrarlı ve inatlı ikramını yine aynı ısrarla geri çevirmesinden işkillenen kızlar durumu biraz kurcalayınca Çikolatanın erkekler tarafında imha edildiğini anladı ve oldukça hararetli bir dayak seansı Baha için başlamış oldu. kapıdaki gürültüleri duyan Naciye ilk etapta yanıt veremese de okul kantininde bulduğu üniversdelileri sağlam bir sorguya çekmeyi ve çikolatanın aynısının oyuna yetiştirilmesini istemeyi ihmal etmedi. sonrası mini bir kasırga. 
  • elde kalan çikolatayı Külfet'e tattırıp içindeki malzeme hakkında bilgi toplamaya çalışan üniversdelileri daha burada saçma bir olay karşıladı. çikolatanın içinde keçi bokunda demlenmiş kakao, muhabbet kuşunun ısırıp bıraktığı esmer şeker gibi birbirinden saçma ve mide bulandıran şeyler vardı ve bu liste bizimkilere yeni bir görev ve sorumluluk yüklemiş, Baha ve Kamil keçi kovalamaya, Yiğit ve Burak da muhabbet kuşuna zorla esmer şeker yedirmeye çalışacaktı!
  • okulun laboratuvarında çikolatayı yapmak için toplanan kızlar tayfası, Naciye ve Ayşen de malzemeler geldikçe onları birleştirip çikolatayı tamamlamaya girişti, ancak burada vaziyet daha saçma bir hal aldı. zira ortaya çıkan üründe eksik bir malzeme vardı ve bu malzemeyi tek bir kişi bulabilirdi. o da Kamuran'ın eski bir öğrencisi ve merdiven altı mal satan Erkovar adında bir mafya! 
  • şimdi gelelim erkek dörtlüsünün varil mevzusuna! çikolatanın eksik malzemesi adını telaffuz bile edemediğim bir çeşit kremaydı ve bu kremayı bulmak için Külfet Erkovar'dan yardım istemeye karar verdi. ancak bu yardım talebi adamın Kamuran'ın adını duymasıyla yerle bir oldu, zira Kamuran zavallı adamı zamanında bir dersten sınıfta bırakmış, bu yüzden de adama kinlenmiş. ya Kamuran beni dersten geçirsin ya da içi çikolata dolu varillerin dibinde kalın diyerek erkekleri varillere gömen Erko'nun çocukları bırakması için Kamuran'dan yardım isteyen üniversdeliler sonunda başarılı oldu ve hem ekibin erkekleri, hem de Ahenk'in oyunu kurtuldu. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi