#BiziBirleştirenHikayeler : Üniversdeli Bölüm 8 - Format Atılmış Hayaller...

  Format Atılmış Hayaller

Format atalım bence, History'si dolmuş bunun!  Burak'ın Kamuran için ettiği bu laf bu bölüm yaşananların toplamı niteliğinde!..

  • 8 bölümdür ilk defa bölüm açılışı Kamuran'ın evinde, Kamuran baygın bir halde oluyor. öğrenci düşmanının evde geçirdiği bir kaza üzerine başına toplanan üniversdeliler hayallerde evden kovulmuş, hayatlarda bizim çatlağı ayıltmaya uğraşıyor. gelin bakalım Kamuran hayalinde neler görüyor?! 
  • bu ilginç hayaller fotoromanının ilk ayağı Kamuran ve eski rakibi Canberk arasında geçiyor. Kamuran'ın tasarladığı, ancak Canberk'in hayata geçirdiği insanların kişiliklerini değiştiren bir cihazı yaşadığı vicdan azabından dolayı geri getiren Canberk aleti Kamuran'a teslim ediyor. bu cihaz üzerinde kullanıldığı herkesi tam tersi bir kişiliğe büründürüyor ve Kamuran bunu üniversdelileri evden atmak için kullanmaya başlıyor. cihazın ilk kurbanı da hacı baba yaveri Kamil oluyor. 
  • planın ilk aşamasında çocukları evden attırmak için çaba harcayan Kamuran cihazı Kamil'in üzerinde kullanarak bizimkileri evden attırması konusunda ikna etti. ikna denemesi başarılı da olmuş olacak ki Kâmil dakikalar sonra üniversdelilerin kapısında bitti. hacı babanın talimatı var çıkın evden diyerek resti çekip ortamı terk eden Kamil'in bu yaptıklarına bir anlam veremeyen ekibi asıl zorlayan konu Babaanne Ayşen'in davranışları olacak, koca koca adamlar yer sofrasının başında yufka açmaya, kızlarsa erkeklerin evine temizliğe başlayacaktı!
  • bizimkilerin kapısını gözetlemeye devam eden Kamuran ve Gıyas cihazı bu kez de Ayşen'in üzerinde kullanmaya karar verdi. cihazdan çıkan ışının etkisiyle o pamuk şekeri gibi, sevecen, cana yakın kadın gitmiş yerine despot, dediği dedik çaldığı düdük bir kadın gelmişti! tabi bu durumdan en çok etkilenen babaanne hassası Yiğit olacaktı.
  • kapıdan içeri girer girmez esip gürlemeye başlayan Ayşen önce çocuklara katı ve kendisinden beklenmeyecek kurallar koymaya başladı. yemekler kendileri tarafından yapılacak, bulaşıklar kendileri tarafından yıkanıp toplanacaktı. durum iyiden iyiye sarpa sarmaya başlarken bu kez de bizimkileri duvardan dinleyen ikilinin yeni hedefi Nuran ve Baha olacak, Baha Nuran, Nuran da Baha olacaktı! 
  • Ayşen Yiğit, Burak ve Andrey'e hamur yoğurtmaya devam ederken üçüncü kez cihazı kullanan Kamuran bu sefer de duvarın içinden Baha ve Nuran'ı vurdu. karakterleri tamamen yer değiştiren ikili birbirlerinin hal ve hareketlerini sergilemeye, Nuran Baha'ya aşık olarak dolaşmaya, Baha da Nuran'dan köşe bucak kaçmaya başladı. böyle anlatınca çok saçma gelmiş olabilir size ama daha saçması Kamuran'ın cihazı Naciye üzerinde kullanmasıyla aydınlığa kavuşacak, Kamuran evinin salonunun ortasında baygın bir halde yatar pozisyona geçecekti. 
  • hayaller fotoromanı Kamuran için hiç de iyi bitmiyor. cihazı son olarak hedef aldığı kişi olan Naciye tam Kamuran ile evlenmek üzereyken Gıyas'ın yaptığı bir hatayla kendine geliyor ve adamı daha evlenmeden terk ediyor. Gıyas'dan evini temizlemesini isteyen çatlağın bu duruma düşmesinin sebebi ise Gıyas'ın cihazı üstüne oturarak çalıştırması ve herkesin karakterlerini birbirine karıştırmasıydı. 
  • bunun üniversdeliler bazında da etkileri olmadı değil elbet! Burak ve Andrey, Yiğit ve Kamil, Baha ve Nuran, ( onlar başta değişikti ) Çiçek ve Ahu, Sevda ve Burak ve son olarak Andrey ve Sevda birbirleriyle yer değiştirmişlerdi ve bu durum özellikle Çiçek için oldukça zorlayıcı ve aşktan soğutucu bir hal almaya başlamıştı. tam bu noktada bizim deli hocayı uyandırmak için gayret  sarf etmeye başlayan bizimkiler adamı zor da olsa uyandırmayı başardı ve işin aslını herkes aynı anda öğrendi. 
  • Televizyonda Canberk'in ödül aldığı bir törenin haberini gören Kamuran sinirden televizyonun kumandasını televizyon ekranında doğru fırlatmış ve alet bizim manyağın kafasına denk gelip adamı bayıltmış. Gıyas'ın ortalığı ayağa kaldırmasıyla olaydan haberdar olan bizimkiler adamı uyandırdı uyandırmasına ama hiç bulaşmasaydık keşke demekten de kendilerini alamadılar. zira Kamuran kendisine yardım eden çocukları yattığı yerden haşlamayı ihmal etmemiş ve çocukları evden kovmuştu. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi