Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

 Tanrı Misafiri

Öyle bir aile düşünün ki, bugüne kadar gördüklerinizden çok farklı! çok çılgın ve çok değişik! Yılmaz ailesi hem yaşantıları, hem de ilginçlikleriyle aile kavramını yeniden tanımlayacak! 

  • Adem ve Havva, tipik Türk anne baba karı koca kombinasyonu. Adem kendi halinde, pazardan kabak lifi alarak esnafın derdine derman arayan bir adam, Havva ise süse şatafata ve görgüsüzlüğe odaklı bir kadın. bu ikilinin çocukları, kardeşleri ve Emirzade Köşkü'ne girip çıkan bilumum insan canlısının hayatı köşkün esas sahibi Ramazan'ın ani baskınıyla değişecek, Adem kaçış yolu bulmaya çalışırken Havva köşkü ele geçirmenin yollarını arayacak!
  • Emirzade Köşkü'nün sahibi Ramazan uzun zaman önce yurtdışına yerleşmiş ve hayatının geri kalanını orada geçirmeye karar vermiş. bizimkiler köşkün müştemilatında başladıkları hayatlarına evin salonunda devam ediyor, Ramazan hiç geri dönmeyecekmiş gibi yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. 
  • Adem ve Havva'nın iki kız bir oğlan olmak üzere üç çocukları var. bunlardan en büyüğü Berkecan sosyal medya fenomeni ile Jetgiller arası bir kıvamda her bulduğu anda canlı yayın yapmak peşinde. kızlardan Ayşe Su  bir yandan üniversite okurken diğer yandan çevre aktivistliğine soyunmuş durumda. en küçükleri Pelin ise bildiğin yürüyen Chucky, konuşmaları, hal ve hareketleriyle onunla aynı ortamda bulunmak istemeyeceğiniz bir tip. 
  • gelelim kardeşlere! Dürdane Adem'in kız kardeşi. yoga, pilates, çakra açma gibi garip işlerle uğraşıyor. evdekilerin korkulu rüyalarından biri ve Havva ile hiç anlaşamıyor, Havva'nın erkek kardeşi Cengiz de pek farklı sayılmaz. tek fark Cengiz dolandırıcı, düzenbaz ve riyakar barzonun teki. o kadar ki, evin arka bahçesini oğlu Rüzgar ile birlikte mahallenin çocuklarına kiraya verip halı saha maçı yaptırıyor!,
  • şimdi gelelim bu kadar deliyi bir araya getiren olaylar manzumesine! Adem ve Havva Adem'in patronu ile hanımını yemekte ağırlamak için hazırlanıyor ve Havva'nın köşk ve bugüne kadar olan olaylardan dolayı sakladığı bazı şeyler var. bu şeylerin bir kısmı, Havva'nın Ramazan'ın o gittiğinden beri girilmeyen odasına girmeleriyle ortaya çıkacak, üstüne banko bomba patlayacak!
  • odadaki eşyaları kullanmak isteyen ve bunlarla çevresine hava atmak için sabırsızlanan Havva ve ailenin geri kalanı her ne kadar Adem'in engeliyle karşılaşsa da Ramazan'ın odası, antika eşyalar ve değerli tablolarla dolu odasının anahtarı sonunda o kapıya sokuldu ve oda tüm gizemiyle açılmış oldu!
  • Adem'in müdahalesine rağmen odadaki eşyaları kullanmaya başlayan aile Ramazan'ın aile büyüklerine ait olan tabloları da evin en görünür yerlerine asmayı ihmal etmedi. tanımadıkları insanların tablolarıyla görgüsüzlük yapmaya başlayan Yılmazgillerin yakayı ele vermeye yaklaştıkları an ise yemek esnasında olan olaylar ve sonrasında gelecek, "Eyvah Ramazan Bey!" sesleri köşkün her yerinde yankılanacaktı!
  • Patron ve hanımı kapıdan içeri girdiği esnada kadının üzerindeki kürk mantoyu gören Ayşe Su'nun feminist aktivistliği başına vurdu ve kardeşi Pelin ile birlikte kadına karşı bir karşı saldırı düzenledi. detaylarına girmeyeceğim bu aktivist hareket esnasında Ramazan'ın odasındaki antika silahlardan biriyle ortaya çıkan Ayşe Su herkesi korkudan bayıltmayı, Havva'yı ayrıca tansiyon hastası etmeyi başardı! tam bu noktada Berkecan ve Cengiz'in kirli pazarlıklarının da ortaya çıkmasıyla iyiden iyiye cikcillenen ortama dalış yapan biri vardı ki, asıl bomba orada patladı! 
  • köşkün kapısında ailenin hırgür ve şamatasını izleyen bir çift gözün sahibi, aynı zamanda köşkün gerçek sahibi Ramazan'dan başkası değildi! kapıdan dışarı kaçan ağzı bantlı veletler, yarım asırlık kürk kafasında dolanan bir küçük canavar. bir evde olmaması gereken ne varsa o an o evin içindeydi ve Ramazan safiyane hislerle olan biteni anlamakta güçlük çekti. Ramazan evde küçük bir hafıza turu atarken Havva'nın aklına yine kurnazca bir plan gelmiş, suça kardeşini de ortak etmişti. bakalım yarınki bölüm bize neler getirecek?..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti