Eyvah Ramazan Bey Bölüm 2 - İlk Oruç...

 İlk Oruç

Yılmazgiller ve davetsiz misafirleri ilk sahur, ardından ilk oruç için hazırlanıyor! curcuna ve komedi peşinden geliyor! 

  • Havva'nın Ramazan'ı mutlu et köşke otur planı dahilinde başlattığı harekatın ilk adımı bu bölüm gerçekleşiyor. adamın ağzından onun zamanında yapılan Ramazan etkinlikleri, kurulan iftar sofraları ve düzenlenen eğlenceler gibi konularda laf almaya çalışan kurnaz ana kraliçe etkinlik planlarını öyle insanlara emanet ediyor ki, sormayın gitsin! 
  • ilk oruç Ramazan ve torunu Tacettin için pek de beklendiği mükellefiyette  başlamıyor. Ramazan'ın gelişini beklemeyen ve ansızın Ramazan ayına dalış yapan Havva'nın eve sahurluk almaya vakti bile olmadı ve önce yaratana, sonra Ramazan'ın anlayışına sığınarak dolapta son kalanları da masaya getirdi. tabi bu meseleye esnaf zede Adem'in kendince çözümü olacak, bu çözümden en çok Cengiz etkilenecekti! 
  • evde yiyecek bir lokma sahurluk olmadığını fark eden Adem daha önceki esnaf kazığından aldığı bir kutu dolusu mısırı pişirtip masaya koydurdu. tabi bu duruma Havva'nın tepkisi yine tatlı sert oldu ancak Ramazan'ın gerçekten ne kadar anlayışlı bir adam olduğu burada da kendini belli etti. kasenin içinde mısırlarla gelen bizimkileri gören zavallı adam daha normal bir şeyler yemek adına pek de sesini çıkarmadı ve son kalan peynir - zeytinden atıştırıp sahurunu yapmayı başardı. ancak esas bomba bu değil! yukarıda bahsettiğim plan Havva tarafından işleme konulacak, meşkin anlamını arayan Yılmazgiller kendilerini rap müziğin kucağında bulacak!
  • Ramazan'dan adını aldığı mübarek ayı nasıl geçirdikleri hakkında tüyo edinen Havva bu kez de ilk orucun sağlıklı ve güvenli bir biçimde geçmesi için kolları sıvadı. ilk olarak masaya 10 çeşit yemek, tatlılar ve kompostolar koymakla işe başlayan ana kraliçeyi burada da kötü bir sürpriz bekleyecek, olan bu sefer de Adem yüzünden olacaktı! 
  • maaşını çektiği gün uzun metraj bir alışveriş listesiyle karşılaşan Adem tam bu konuda ne yapması gerektiğini düşünürken karşısına çıkan seyyar satıcılar adamı yine yağsız kazığa oturttu ve elinde ne kadar parası varsa hepsini hortumlayıp kaçtı! ti teber şahımerdan ortada kalan babamız eve 1 kutu çorap ve bere ile dönmek zorunda kaldı, ancak bunların hiç biri Havva'nın listesinde yazan şeyler değildi! 
  • Havva'ya yakalanıp gazabına uğramak istemeyen Adem soluğu feminist aktivist kızı Ayşe Su'nun yanında aldı Ayşe Su her bir aktivite için ayrı ayrı kavanozlarda para biriktiriyor ve bu paraları yalnız bu işler için kullanıyordu. aklına şeytani bir fikir gelen Adem kızın ağzından girdi burnundan çıktı ve sahte bir iftar organize etti. babasının ağzından çıkan lafları sorgulamak aklına dahi gelmeyen kızımız ise evde Havva'nın bütün hazırlıklarını berbat edecek, Ramazan bey yine aç kalacaktı!
  • yolda bulduğu bir kağıt toplayıcısını eve getiren kızımız iftar için hazırlanan yemeklerin tümünü  toplayıp götürdü! hizmetçisi Dudu'nun çığlıklarıyla duruma uyanan Havva ne yapacağını bilemez halde ortalıkta dönüp dururken kapıdan içeri giren Ramazan ile yine Allah ne verdiyse deyip en azından masada kalan iftariyeliklerle karnını doyurmayı başaracak, sıra meşke geldiğinde işler bir kez de burada kopacaktı!
  • yabancı okurlarım meşk nedir diye sorabilir pek tabii. özellikle Ramazan aylarında yapılması hoş olan sazlı sözlü fasıl eğlencelerine bizim dilimizde meşk denir ve Ramazan da bundan bahsedip anıları yad edince Havva'nın aklına bu kez de eve meşk grubu getirmek fikri düştü. ancak bunu öyle insanlardan istiyor ki, ikisi de birbirinden gamsız ve sorumsuz! 
  • ilk etapta kardeşinden aman dileyen Havva Cengiz'in çok mısır yemekten motoru bozması nedeniyle karavana verdi. Cengiz diare olduğundan hiç bir meşk grubuyla tam olarak iletişim kuramamış ve Havva'nın istediği sonuca ulaşamamıştı. bunun üzerine olaya atılan çakma fenomen Berkecan da yaptığı saçmalıklarla hem havadan gelen paraya konmuş, hem de annesini heyecandan öldürmeyi başarmıştı. 
  • peki Berkecan ne halt yemişti? meşk grubu diye kendi avane takımını toplayıp evde sahne kurmuş! bebeler rap müzik yapıyor Ramazan'ın bahsettiği meşkle uzak yakın alakası yok! sinirden tırnaklarını yemeye başlayan Havva için bir bomba da Ayşe Su cephesinden geliyor ki, o bomba Adem'in başında patlıyor! Ayşe Su eve dönüp yaptıkları aktiviteyi herkese anlatınca zaten sinirli olan Havva garibim Adem'in gırtlağına sarıldı! bakalım Adem gelecek bölüme sağ çıkacak mı?! :D 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti