Eyvah Ramazan Bey Bölüm 3 - Gölge Oyunu...

Gölge Oyunu

Bu oyun başka oyun! Cengiz'in gazıyla Ramazan'dan elektrik kesintisini saklamaya çalışan Yılmazgiller kendilerini yeni bir iftar şamatasının içinde buluyor! 

  • Emirzade Köşkü'nde yeni bir gün, yeni bir curcuna. ilk iki bölümde başlarına gelmedik macera ve komedya kalmayan Yılmazgiller bu bölüm köşkün elektriklerinin dağıtım firması tarafından kesildiğini öğreniyor. üstelik süpürge ve hoparlör gürültüsü eşliğinde! 
  • yeni güne sinirleri tepesinde uyanan Havva aldığı telefonun ucundaki kişinin kim olduğunu anlamakta ve muhabbetin gittiği noktayı kestirmekte zorlandı. zira mutfakta Dudu'nun çayda çıra ile çiftetelli karışımı göbek atmalarına ve arka planda açtığı müziğin gürültüsüne maruz kalmıştı. Dudu'yu durduramayan ana kraliçe çığlığı basmak üzereyken salona kaçmayı başardı ancak burada da evin küçük hizmetçisi Ahu'nun süpürge gürültüsüyle karşılaşan Havva en sonunda arayanın kim olduğunu ve neden aradığını çözümleyerek durumun vahametinin farkına varmayı başardı. arayan kim miydi? ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNİN GÖREVLİSİ!
  • Evin iki yetişkin erkeğinden biri ve tek çalışanı olan Adem'in yatırması gereken ancak adam sandım madam çıktı kıvamındaki Cengiz'e faturayı yatırması için güvenen Adem ilk iki bölümde olduğu gibi bu bölüm de hanımından fırça yemeyi başardı. zavallım bacanağının bildiğin sahtekar olduğunu hanımına anlatmaya çalıştıysa da başarılı olamadı ve bu durum da elektriklerin kesilmesine engel olamadı. 
  • Elektriklerin kesildiğini açık etmeden Ramazan'a iftarı geçirtmeye karar veren Adem'in aklına dahiyane bir fikir geldi. elektriklerin yokluğu evde bir gölge oyununa dönüştürülecek, roller dağıtılacak ve Yılmazgiller bu kez de Karagöz - Hacivat - Tuszuz Deli Bekir ve Zenne olarak sahne alacaktı! 
  • Dudu'nun fitnelemesiyle olayın Ramazan boyutunun farkına varan Havva ne yapacağını bilemez halde çare aramaya başlarken boğaz havası almak için evden ayrılan Ramazan'ın eve dönüşü muhteşem oldu! Havva Adem ve Cengiz'i oyunun kostümlerini almak üzere çarşıya yollarken tam karşı istikametten eve giriş yapan Ramazan'ı gören bizimkilerin heyecandan eli ayağına dolandı. o sırada Ramazan'la ayın yönden içeri giren komşu Münevver sayesinde Ramazan'ı evden çıkarmayı başaran yılmazgiller gölge oyunu sürprizi için hazırlıklara girişti. 
  • kostüm işinin en komik ve cikcilli yanı Adem ve Cengiz'i çarşıda gören seyyar esnafıyla Cengiz arasında geçen muhabbet oldu. Adem'i sürekli tokatladıkları için el üstünde tutan seyyarlar Cengiz'in kostümleri bedavaya getirmek için yaptığı hamle sonrasında rotayı düzenbaza çevirdi. önce sandalyeden tabureye, oradan da yere düşen Adem ise hıncını eve döndüklerinde bizimkinden çıkardı. gölge oyununun rol dağılımında ise Cengiz Karagöz, Adem Hacivat, Tacettin Deli Bekir ve Dürdane de Zenne olacaktı.  
  • elektrikler kesik olduğu için mum ışığı altında yapılan ve türlü çeşit zorluğu bünyesinde barındıran iftar yemeğinin ardından sıra gölge oyununa geldiğinde her şey normal başlamış, sonradan komedinin dozu artmıştı. Tuzsuz Deli Bekir sahneye çıktığında kel görme fobisi olan Dürdane'nin bayılması, Adem'in oyun oynayacağız ayağına Cengiz'e sille tokat girişip tüm günün hırsını çıkarması bu komik olaylardan sadece ikisiydi. bölüm ilerledikçe hikaye güzelleşiyor. bakalım önümüzdeki bölüm neler göreceğiz?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti