Eyvah Ramazan Bey Bölüm 4 - Toplu İftar!..

Toplu İftar!

Yılmazgiller için Ramazan ayı hiç de normal geçmiyor! Ramazan'ın eski dostlarla İftar  beklentisi aileyi yeni bir telaşın içine sokuyor!

  • Emirzade Köşkü'nde sıradan bir gün. bugünün başlangıcını iftar daveti yapmak için ahbaplarıyla iletişim kurmaya çalışan, ancak bir türlü başarılı olamayan Ramazan'ın üzgün haliyle yapıyoruz. Ramazan  da tipik eski zaman insanları gibi kalabalık ve bir arada olunan iftarları seviyor ve bunu yapabilmek için de yurt dışına gitmeden önce iletişim halinde olduğu dostlarını aramaya karar veriyor. ancak  telefon rehberinde hangi numara varsa ya kullanılmıyor, ya sahipleri onu tanımıyor ya da aradığı kişi vefat edeli bir hayli zaman olmuş. 
  • Ramazan'ın bu üzüntülü anlarında salondaki zulasında kalan parayı saymakla meşgul olan dolandırıcı Cengiz de tüm bu muhabbetlere şahit olmuş, adamcağıza  nasıl yolunacak kaz muamelesi yapabilirimi düşünüyor. tam bu noktada Cengiz'in aklına gelen eksantrik fikir ise hem kendisini, hem Yılmazgilleri hem de Ramazan'ı etkileyecek, şamata dördüncü kez Emirzade köşkünden içeri giriş yapacak!
  • arkadaşlarına ulaşamadığı için bir hayli üzgün olan Ramazan'ı kendince yöntemlerle teselli etmeye çalışırken kendini toplu iftar organizatörü olarak bulan Cengiz, Ramazan tarafından Yılmazgillerin ne kadar ahbabı varsa iftara davet etmesi konusunda görevlendirildi. bu görevin ucunda bol para olduğunu düşünen dolandırıcı kendi attığı taşa takılıyor, Berkecan ve Ayşe Su'nun türlü saçmalıklarıyla uğraşmak zorunda kalıyordu.
  • şimdi işin kilit noktası olan Berkecan ile olayın özüne inelim. Berkecan kurduğu sosyal medya hesabında iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda takipçiye şaklabanlık yapıyor ve toplu iftarın ilk büyük golü ondan geliyor. çektiği videoyla takipçilerini yemeğe davet eden çakma fenomen, annesinin evde fazla insan istememesinden ötürü büyük bir salvo alıyor ve koyduğu videoyu anında kaldırmak zorunda kalıyor. ancak video hatırı sayılır bir kitleye ulaşmış, konum da içinde olduğundan büyük bir hızla yayılım göstermişti bile. 
  • Berkecan'ın kanalına abone olan çarşı esnafı / hani şu Adem'i soyup soğana çeviren / beleş buldun yapış dayak buldun sıvış felsefesinden hareketle soluğu Emirzade köşkünde aldı. olan biteni ilk etapta anlamakta zorlanan Berkecan videosunun yarattığı etkiyi fark ettiğinde iş işten çoktan geçmişti bile. 
  • ikinci büyük bomba feminist aktivist Ayşe Su cephesinden geldi. Ayşe Su bir fabrikada eylemde olan iki arkadaşını yemeğe davet etmişti ve onlar da eylem yaptıkları fabrikadan geldikleri için haliyle kılık kıyafet durumları pek uygun değildi .ancak işin içinde Ayşe Su'nun planladığı yeşil iftar ( ayrı bir paragraf konusu ) olunca dayanamamış koşmuş gelmişler. 
  • üçüncü ve son şamata abuk sabuk işlerle olan beynini de kaybeden Dürdane'den geliyor. kendisi gibi yoga eğitmeni olan arkadaşlarını iftara çağıran Dürdane'nin olaya dahil olmasına kadar geçen sürede Ramazan ve Münevver hatunların yaptığı saçmalıkları ağızları açık seyretti. ellerinde enerji taşıyla gezen iki tuhaf canlı evin ortasında bıraksalar ayin düzenleyecek! 
  • Şimdi gelelim yeşil iftar meselesine! evdekiler + misafirlere ne yemek yapacağını düşünen Dudu ve Havva'ya saçma, ama bir o kadar da otçul bir fikir yine Ayşe Su'dan geldi. yabancıların yaptığı bir yemek, daha doğrusu otlak ritüelini yapacakları iftara uygulamak isteyen kızımız işin mutfağındakiler tarafından alaka görmeyince devreye Cengiz girerek kızı ot sebze ve meyveyle dolu bir iftar sofrası kurmaya ikna etti.dayısının kredi kartının limitini patlatarak manav alışverişine çıkan Ayşe Su eve döndüğünde köşkün her yanını acayip bir ot kokusu sarmaya başlamıştı. 
  • her birinin ayrı pişirme yöntemi olmasına rağmen aldıkları tüm otları suda haşlayıp öylece tabağa koyan evin kadınları bizimkilerle ve çıkıntı esnafla aynı masa etrafında toplandığında işin gerçek rengi ortaya çıkmış, Berkecan takipçilerinin hezimetine uğramış, Ayşe Su'nun arkadaşları mölemek üzereyken evi terk etmiş, Adem ise her zamanki gibi hanımından günlük fırça dozunu almayı ihmal etmemişti. tüm bu olayların toplamında zararlı çıkan ise yine dolandırıcı Cengiz olmuştu, zira iftar organizasyonunu üstlenirken atladığı Ramazan Bey detayı yine iyiliksever yanıyla ortaya çıkarak adamı perperişan etmişti. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

#HayatımınGünlüğü ' nde Yaz - Sana Bir Sır Vereceğim Bölüm 5 - Aşk İçin Ölmeli...