Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..

 Jet İmam: Bir Teravih Macerası!

Bölümün başlığının bilim kurgu filmi gibi olduğuna bakmayın. bu bölümün başrolü yine dümenci Cengiz ve dümenleri! artı Ramazan'ın ölüm korkusu! 

  • Bu bölüm Yılmazgillerin yaşadıklarını anlatmaya çatlak görümce Dürdane'nin yogada uyuklamamak uğruna girdiği kılıklarla başlamak istiyorum çünkü bu da en az Ramazan'ın ailenin başına açtığı işler kadar komik! 
  • Bu bölümün girişini Dürdane'nin odasında, dört bir tarafta mum ışıkları ve tütsüler yakılmış bir şekilde yapıyoruz. bir online yoga ve meditasyon grubunun üyesi olan Dürdane için her şey yolunda, çakralar açılmış, ışık huzmeleri  her yana saçılmış durumdayken meditasyonun bir noktasında gelen horultular 5 kişiden oluşan gutu butu yumguru ekibinin dikkatini dağıtmayı çok kısa bir sürede başardı. bu horultu kimden geliyordu dersiniz? tabi ki Dürdane'den!
  • Dürdane son zamanlarda meditasyonda uyuklamayı alışkanlık haline getirmiş ve meditasyon grubunu yöneten yoga eğitmeni bu duruma artık iyiden iyiye ifrit olmaya başladı. bu son uyuklamasından sonra eğitmenden okkalı bir fırça yiyen çatlak görümce, eğitmen tarafından kendini kendine getirmekle görevlendirildi. ancak bu görev hiç de kolay olmayacak, Dürdane hiç sevmediği biriyle yakın temas kurmak zorunda kalacaktı. 
  • bu zorunlu temas kurması gereken kişi torun Tacettin'den başkası değildi elbette! Tacettin'de Dürdane'yi kendine getirecek enerjinin olduğunu iddia eden eğitmen kızı köşe bucak kaçtığı adamda enerji aramaya zorladı. Dürdane her ne kadar derdini anlatmaya, Tacettin'den uzak durmaya çabaladıysa da başarılı olamadı ve zavallı sonunda kendini adamın odasında, eşyalarını karıştırırken buldu!
  • Tacettin'in kendisinden hoşlanmasını fırsata çevirmesini iyi bilen Dürdane, kendisine enerji veren eşyanın ne ve nerede olduğunu anlamak için kapsamlı bir araştırmaya girişti. tabi bu araştırma pek de kolay olmadı. Sırasıyla Havva, Dudu, Dudu'nun kızı Ahu ve en sonunda olayın kilit ismi Tacettin'e yakalanarak büyük bir başarı gösteren çatlak görümce en sonunda kendisiyle enerji paylaşacak eşyayı bulmayı başardı!
  • Gelelim bu Bölümün Ramazan Bey macerasına! bölüm başlığını ilk gördüğünüz an şaşırabilirsiniz. zira bu bölüm dümenci Cengiz'in çarşı ahalisine arka bahçede maç bileti satıp para toplamasıyla Ramazan'ın göktaşı korkusu birleşecek, ortaya jet gibi bir teravih namazı çıkacak! 
  • Ramazan ayının her günü teravih namazı kılmak için camiinin yolunu tutan Ramazan'ı bu bölüm Ayşe Su'nun İstanbul'a göktaşı düşecek yaygarası korkuttu. ilk etapta bu korkuya Havva ve Dudu da katılmış olsalar da sonradan bunların birer asparagas haber olabileceği akıllarına geldi ve korkmanın yersiz olduğuna kanaat getirdiler. Ancak durum Ramazan için pek de öyle olmadı! 
  • Ayşe Su'nun ısrarlı korkutma çabalarının bir noktada karşılık bulduğunu söylemek mümkün. zira her namazda camiye giden adam bu kez namazı evde kaza etmeye ve evden dışarı çıkmamaya karar verdi. bunun üstüne bir de Münevver'in eve imam çağırın önerisi eklenince Havva ve Cengiz için sonun başlangıcı oldu dersek yanlış olmaz sanırım! 
  • çarşıdaki kahvecinin Ramazan ayından ötürü ahaliye maç izletmemesini fırsat bilen Cengiz ise planı ve organizasyonu yapmış, ancak hesaba katmadığı Ramazan detayını es geçmişti. eve barkovizyon takımı getiren Cengiz Ramazan'dan aldığı evde cemaat kuralım haberiyle önce büyük bir şok geçirdi, ardından soluğu Havva'nın yanında aldı. ancak ne çare ki Havva ona yardım etmek yerine ondan bir imam bulmasını istedi! 
  • ahaliye kahvede maç izletmeyip Cengiz'e müşteri gönderen kahveci sonradan da olsa namazında niyazında bir adam ve Cengiz'in hızlı namaz kıldıran imam talebini karşılıksız bırakmadı. lakabı Speedy Gonzales olan, ancak hareketleri lakabına taban tabana zıt olan bir imam Emirzade köşküne doğru yola çıktı. ancak adamın bir gelişi var, bırakın ömür uzatmayı insanı canından eder! 
  • ağır hareketleri ve saçma tavırlarıyla böylesini ancak Cengiz bulabilirdi zaten dedirten imam efendi arka bahçeye kurulan mescidin en ön saflarına yerleşip namazı kıldırmaya başladı. tabi çarşı ahalisi de maç izleriz hayaliyle erkenden çıkıp gelmişti ve Cengiz imamdan hemen sonra gelen ahaliye hazırlıksız yakalanmıştı. cemaatin safları sıklaştırması, Cengiz'in bilet kontrolleri ve imam efendinin kuul yürüyüşünün ardından başlayan namaz ışık hızıyla ve düşük dalaklarla tamamlandığında artık kimsenin nefes almaya takati kalmamış, Cengiz sayesinde bir çarşı ahalisi son nefesini vermek üzereydi. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi