Arkadaşım Max Filminin Yetenekli Başrol Oyuncusu,Yetenek Sizsiniz 2012 Birincisi Harika Köpek Max




Geçtiğimiz Haftalarda Vizyona Giren  Arkadaşım Max Filmindeki Performansı ile İzleyenleri Bir kez Daha Kendine Hayran Bırakan Yetenekli Köpek Max'in Geçtiğimiz Yıl Yetenek Sizsiniz Yarışmasında, Sahibi ve Eğiticisi Ali Yeşilırmak ile birlikte birinci olduğunu biliyor muydunuz? Max Yarışmaya Katıldığı Dönemlerde Pek Çok Reklam ve Kısa Film Çekiminde de Rol Aldı...

Max'in Hem Sahibi Hem de Eğiticisi Olan Köpek Eğitmeni Ali Yeşilırmak ile Yapılan bir Söyleşiden Alıntı:

Max nasıl girdi hayatınıza?
Max’in anne ve babasını çiftlik sahibimiz İngiltere’den getirmişti. Max burada doğdu. Bir sahibi vardı aslında. Eğitimi tamamlanınca gelip alacaktı ama vazgeçti. Şimdi ona teşekkür ediyorum tabii ki. Max ile aramızda ilk andan itibaren farklı bir aşk var. Çok akıllı, çok hareketli, çok enerjik bir köpek.

Dün bu çiftliğin internet sitesinde “Max’in kardeşleri satışa çıktı” diye bir haber okudum. Kaç kardeşi var? Max’in kardeşine sahip olmanın bedeli ne?
Max’in onunla aynı batında doğan kardeşlerinden biri Alex De Souza’da, biri de Şahan Gökbakar’da. Hatta Max ile birlikte Alex’i ziyaret ettik. Bana “Bu harika bir köpek, bizimki evde yiyor, içiyor, yatıyor” dedi.
Farklı batında doğan dört-beş kardeşi var şu an burada, herhalde ilan onlarla ilgiliydi. Siyah-beyazlar, Max gibi kahverengi değiller ama genetik olarak aynı kodu taşıyorlar. Fiyat konusunda ise, bu yavruların satışından sorumlu değilim ama tahmini bir rakam isterseniz 2500 avro civarındadır. Çünkü bu köpekler özel. Hepsi secereli Border Collie, çok zeki bir cins.

Max’in kardeşleri de onun kadar zeki mi? İnsanların “Benim köpeğim de amuda kalksın” diye bu yavrulara hücum etmeleri ne kadar doğru?
Max çok özel bir köpek, kardeşleri illâ aynı olacak diye bir kaide yok. Bir diğer kardeşi Suşi daha asosyal, sessiz ve çekingen. Yani Max’in aldığı eğitimi herhangi bir köpeğe verseniz bu numaraları yapamaz. Bu, tamamen Max’e ait bir yetenek. Kaldı ki kimsenin “Benimki de amuda kalksın” diyerek köpek sahibi olmasını istemem, aklı başında birinin de böyle düşüneceğini sanmam.

“Yetenek Sizsiniz” yarışmasında birinci oldunuz. Bu, beklediğiniz bir sonuç muydu?
Benim birinci olmak, beşinci olmak gibi bir derdim olmadı hiç. Yarışmaya girmek aklımda yoktu ama insanlar ısrar etti: “Sue ile katılsana, Türkiye köpek görsün” dediler. Sue 12 yaşında, yaşlandı. Böyle bir çalışma sistemine girmesini istemedim o yüzden de yanıma Max’i aldım. İddialı değildim. Hatta ilk elemeye giderken ne yapacağımız bile belli değildi. Sergen (Yalçın) hayır dedi, Hülya Avşar kararsızdı. Top Acun’daydı ve o da “Bu köpeğin sana bakışlarında farklı bir şey var. Bence bir sonraki turda bambaşka numaralar yapacak” dedi.

Siz de bu söz üzerine hırslandınız herhalde...
Yarışmaya bizden sonra iki köpek daha katıldı. Yanlarında benden daha tecrübesiz iki eğitmen olmasına rağmen üç evet aldılar. Bu etkilemiş olabilir. Ayrıca Acun beyin sözünün doğruluğunu ispatlamak da istedim tabii. Çünkü haklıydı. Bizim birbirimize bakışlarımızda başka bir şey var. Şundan eminim ki biz bu yarışmayı kazandıysak o bakışlar ve aşkımız sayesinde. Türkiye aramızdaki sevgiyi hissetti.

...
Söyleşinin Tamamı: Pudra.com


Çoğu Okuyucumuz Max'in Nasıl bu Kadar Zeki ve Yetenekli Olduğunu Düşünüyordur
Max Border Collie Irkından. Bu Irkın Çıkışı 1856-Büyük Britanya'dır. bu Irka Mensup Köpekler Aslında "Koyun Çobanı Köpeği" İken Günümüzde  çoban köpeği yarışmaları, itaat ve yetenek yarışmalarında Hünerlerini Sergilemektedirler.

Ortalama Yaşam Süresi 10-14 Yıldır.


Erkek ve Dişilerin Kilosu 14-20 arası iken boy Erkekte 51-58 cm, Dişide 46-53 Cm'dir.


Ağırlıkta Renkleri  Siyah; koyudan açığa doğru mavi tonlar ve değişken miktarlarda beyaz


veya sarımsı kahverengidir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti